August 8, 2015

atsimint #1.

jei dangus neužgriūs ant galvos, jei mėnulis atrodys linksmai, jei neištirps pavasarį sniegas, tai galbūt turėsiu laiko.

January 22, 2015

#idiotai 2.

kas įleido šitą imbecilą į tvartą?

Bet pradėkime nuo to, jog vis dar pasitaiko tvirtinančių, kad Europa šiandien susiduria ne su islamizacijos, žlungančio multikultūralizmo, o tik su radikalių islamistų tarptautinio terorizmo grėsme.

esu tikra, kad šitas fokusas turi pavadinimą. turiu omeny fokusą, kai priešininkas sumenkinimas iki to, kas „vis dar pasitaiko“. pradėkime nuo to, jog vis dar pasitaiko tvirtinančių, jog radikalių islamistų tarptautinis tinklas turi kažką bendro su žlungančiu multikultūralizmu arba, dar blogiau, su „islamizacija“.

Tad ar gali Europa būti daugiakultūriška? Profesorius L. Donskis teigia, jog gali. „Turime daugybę istorinių pavyzdžių, kai skirtingų kultūrų, religijų, pasaulėžiūrų atstovai puikiai sugyvendavo kartu. Viduramžių Ispanijoje musulmonai ir kitų konfesijų atstovai kartais netgi melsdavosi tuose pačiuose maldos namuose" [...] Reikėtų tik pabrėžti, jog įvairių kultūrų sugyvenimas šiose valstybėse buvo įmanomas todėl, kad šiose šalyse egzistavo bendrabūvį formuojantis turinys. Ir šį turinį pirmiausia pasiūlė krikščionybė. Būtent krikščionybė padėjo pamatus vakarietiškai įvairovės sampratai ir sugyvenimui su skirtingomis kultūromis.

būtent krikščionybės suteiktų pamatų vakarietiškai įvairovės sampratai ir sugyvenimui su skirtingomis kultūromis dėka, po Pirėnų pusiasalio atkariavimo žydai buvo masiškai ištremti ir iš Ispanijos, ir iš Portugalijos. ne tai kad islamas būtų iš esmės geresnis, bet jeigu tvarkomės su lavonais, tai tvarkykimės su visais.

Dažnai teigiama, jog Vakarų Europoje musulmonai ima gyventi sekuliarų gyvenimą ir todėl neva šariato normos jų gyvenimuose nėra tokios svarbios, tačiau apklausos rodo, kad net 75 procentai Prancūzijos musulmonų save laiko tikinčiais, o tai lygiai toks pats rodiklis kaip ir 1989 metais.

šitas fokusas yra skirtas pradedantiesiems.

ir galiausiai pacituojamas popiežius tam, kad parodyti, jog tik krikščionybė kaip universali religija gali užtikrinti taiką ir gerbūvį Europoje. kas įleido šitą imbecilą į tvartą?