« Antradienio terminas - Gender Mainstreaming | Main | Coming out »

Paskaitėlė

Vakar buvau labai "įdomioj" paskaitoj. Šiek tiek papasakosiu apie ją...
Dėstytojas patikėjo kompiuterio valdymą vieninteliam vaikinui auditorijoje, kadangi dėl savo pimpaliuko jis geriausiai moka spaudyti space'ą, juk merginos ir kompiuterinės technologijos (pvz. power point prezentacija) - visiškai nesuderinami dalykai!

Mums buvo rodomas pranešimas apie vieną iš marginalinių grupių - homoseksualus. Be jokių paaiškinimų praleidom 10 minučių žiūrėdami į tą eretišką šūdą: homoseksualai mat yra vieniši ir nelaimingi žmonės, kuriems būdinga socialinė atskirtis. Atidžiau įsižiūrėję į juos mes pamatysime, kad gėjai yra moteriškesni, jų pečiai siauresni ir manieros plastiškos, o lesbietės - atvirkščiai, vyriškesnės, labiau išsivystę raumenys. Homoseksualumas yra madingas ir žmonės įvairiais kanalais yra skatinami virsti homoseksualais, nes juk tai madoj. Tačiau jie visi bendrauja ir gyvena savo mažam pasaulyje, kur normalūs žmonės negali jų rasti: gėjų klubuose ir baruose, virtualiose jiems skirtose erdvėse. Nu kamon! Man juokinga buvo tik kokias pirmas dvi skaidres, kol nesupratau, kad jie rimtai...

Kaip išvis šiais laikais universitete gali būti pateikiama tokia medžiaga? Jeigu homoseksualai ir yra marginalizuojami, tai štai tokio pseudo mokslinio požiūrio bei homofobiškos liaudies dėka. Baisu net pagalvoti kiek studentų ir studenčių stebėjo tą prezentaciją ir linksėjo, va kokia tiesa, štai kaip teisingai viskas parašyta, tai bent!

Vis dar svarstau ar kuo greičiau tą dalyką pasikeisti, ar išmėginti kovą su vėjo malūnu...

Comments (13)

r:

pavardę ir įstaigos pavadinimą - čia :)

ugnė:

Aha, man ir įdomu kas ir kur čia taip. Panašu visai į VU FilF?

snob:

Baisu net pagalvoti kiek studentų ir studenčių stebėjo tą prezentaciją ir linksėjo, va kokia tiesa, štai kaip teisingai viskas parašyta, tai bent!

jaučiu didžioji dauguma apsimetė, kad stebi ir linksėjo, tik tam kad neužmigtų : )

groo:

Yep, pavardė ir įstaigos pavadinimas laukiami...

Tomas:

Manau vaikina pasodino todėl,kad su juo geriau sutaria ar pan, nematau čia seksizmo, mergaitės biški į lankas nukalbat.Surenkit dar demokratinį balsavimą, kurios lyties žmogų sodinti prie kompiuterio...

Šviesa:

Marginalinių grupių sociologija, filosofijos fakultete VU. Prezentacija rengta studenčių, bet dėstytojas jos nekomentavo kaip klystančios bent vienoje vietoje.

Vaikiną matė pirmą kartą gyvenime tas dėstytojas, užtad geriau sutaria su sociologėmis, kurios taip pat buvo auditorijoje, tačiau kažkodėl jų nepasirinko. Patikėk, Tomai, visiems ten buvo akivaizdu, kodėl jis jį pasirinko. Paskui kalbėjomės su juo ir pasidarėm vienodas išvadas.

O kaip aktyvus studentavimas ir nepatogių klausimų uždavinėjimas, ehem... prelegentams? Juk aiškintis būtent su jais prasminga, o ne su interneto auditorija, kuri nei toj paskaitoj buvo, nei turi galimybę objektyviai įvertinti faktus, tiesa?

Paskaitų kokybė - tiek pat studento atsakomybė, kiek ir dėstytojo. 50 / 50. Taip pat kaip ir straipsnių rašymas į akademinius žurnalus, dalyvavimas nuobodžiuose studijų tobulinimo posėdžiuose, neformali savišvietos veikla ir visoks kitoks juodas darbas, kuris, skirtingai nuo internetinių pamazgų pylimo, yra visiškai nematomas.

ve:

sveikos parvykę! .)

gaila, kad pagal įrašų nykumo faktorių vis dar tetinkat mitinguot prie seimo - už nieką, prieš viską. arba komentuot delfi.

studijuoju sociologiją vu, ir jau tapo natūralu kad ketvirtam kurse paskaitose sėdi 1-2 vaikinai ir jei reikia kokios pagElbos su kompiuteriu, dėstytojos (ir dėstytojai) kreipiasi į juos. man tai kažkodėl dėl to neskauda.
dėl to, kad netaisė "klaidų" - pas mus bent dažnai dėstytojai tingi gilintis ir diskutuot, nori "pravaryt" paskaitą ir tiek. čia jau problema ne konkrečioj temoj, o pačioj dėstymo kokybėje, kuri dažniausiai yra lieva, nesvarbu ar apie homoseksualus ar apie Durkheimą.
įdomu, kokį įvertinimą parašė už tą presentation'ą? gal petaką, tada viskas tvarkoj būtų :D

Šviesa:

kaip supratau mums tą pranešimą parodė kaip pavyzdį, kaip mes turėtumėm juos ruošti.

Kodėl brangieji komentatoriai iškarto manot, kad savo nuomonės nepareiškiau auditorijoje? Ar kad neprisidedu prie studijų kokybės gerinimo? Tiesiog filosofijos fakultetas ne mano gimtasis, ir kas gi tokio blogo išreikšti pirmuosius įspūdžius? Jokių pamazgų čia nepilu, viską aprašiau taip kaip buvo.

Tomas:

Dar viena idėja, kad paprašė vaikino dėl visuomenėje įprasto stipriosios lyties ar džentelmeniškumo įvaizdžio.Tarkim jei reikia pernešti stalą visad paprašys vaikinų, nors realiai stalas pakankamai lengvas, kad jį paneštų kūprotos senutės...

Šviesa:

Neisiginčysiu. Manau kad todėl ir paprašė. Stipri ir su kompais mokanti dirbti lytis pas mus tik viena.

Tomas:

Aj nežinau čia tas pats kas reikštum savo nepasitenkinimą pirma pro duris įleista, norėjai tipo labai ten sėdėti ir perjunginėti sušiktas skaidres

Post a comment

About

This page contains a single entry from the blog posted on February 9, 2011 9:53 AM.

The previous post in this blog was Antradienio terminas - Gender Mainstreaming.

The next post in this blog is Coming out.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35