« Šiandien – Šv. Oksimorono diena | Main | Man Candy Monday: šaaaaaltaaaaaaa »

Kodėl religinės šventės vertingesnės už nereligines?

Pagaliau! Pagaliau moterys galės puikiai suderinti darbą darbe ir Kūčių darbą - argi ne puiku, galima bus pagrįstai kaltinti moteris nepatiekusias visų dvylikos patiekalų, nes juk jos turės visą laisvą dieną tam, kad pasiruoštų šiai nuostabiai Jėzaus gimimo šventei.

O dabar rimtai. Tai mane piktina. Skubos tvarka svarstyti tokias "šaunias" pataisas, turbūt pasibaigė visi gėjų išnaikinimą nuo Lietuvos teritorijos skatinantys įstatymų projektai, o naujai šeimos koncepcijai dar ne laikas, taigi kas beliko - profilaktiškai priminti apie mūsų "valstybinę religiją".

Sutinku su filosofo A. Bielskio pozicija, kad Lietuvoj jau ir taip per daug religinių švenčių. Bet kodėl Gegužės pirmosios sąskaita? Kodėl ne Žolinių ar Joninių pvz?

Man asmeniškai Tarptautinė darbo diena atrodo vertingesnė, nes visų pirma ji skirta ne tokiam siauram žmonių sluoksniui kaip Kalėdos. Antra, ji neskatina leisti paskutinių lėšų visokiems nereikalingiems daiktams (papuošimams, kurie virs šiukšlėmis, atvirukams, kurių niekas neskaitys, brangioms dovanoms, kurios niekam nepatiks, pertekliniams maistui ir milžiniškiems alkoholio kiekiams). Trečia - ji nėra religinė, taigi kitų religijų atstovams ir netikintiesiems neprimeta jokios žinutės (pvz, kad katalikai Lietuvoje turi daugiau teisių ir valstybinių švenčių, nei visos kitos religijos ir netikintieji kartu sudėjus).

Beje, kiek pasiskaičiau delfio komentarų, tai ir tikintieji turi savo argumentų prieš Kūčių pavertimą laisva dieną. O kaip manot jūs apie tokius Vyriausybės ir Seimo planus?

Comments (8)

snob:

o ne tik ne gegužės 1. kaip man po gimtadienio atsigauti reikės???. aš protestuosiu. kur mano kryžius ir česnakai :).

Šviesa:

kiekvienam savo priežastys :D

Nors kaip l.e.p. trolis turėčiau kažką paprieštaraut, visiškai pritariu.

Šviesa:

O jau bando čia viską susvarstyti tokia skubos tvarka, lyg Kalėdų šventimui būtų iškilusi grėsmė :D mano kambariokai kolkas pasiskirstę 2:1 - 2 už šitokią pataisą (karštai tikintys, Kūčios labai svarbios, nedirbantys) ir 1 prieš (netikintis, dirbantis). Reikia daugiau žmonių apklausti :D

kambariokė;p:

Beje, vienas tavo kambariokų(iš tų dviejų) dirbantis, bet tai nėra priežastis kodėl mes už šitą idėją. Priežasčių kaip ir nepasakėm tau ;)

Paaiškinimas yra straipsnyje: gegužės 1-oji pažymi darbinink(i)ų kovą už savo teises. Lietuvai reikalingi baudžiauninkai(-ės), kurie(-os) lenkia nugaras, tikėdami(-os), kad atlygį už tai gaus po mirties. Jeigu bus paliktos tokios šventės, kaip gegužės 1-oji, dar netyčia ims kas ir prisimins, kad net ir mužikai(-ės) turi šiokias tokias teises. O kas tada seimo nariam uždirbs po 5 štukytes pieštukams kas mėnesį? Religija, savo ruožtu, moko "vergus paklusti savo ponams", taigi, yra gerokai naudingesnė išnaudojant žmones. Per mažas atlyginimas? Nepaveži 12 valandų darbo dienos? Nori išeiginių? Norėtum išeiti į pensiją anksčiau nei 3 dieno prieš mirtį? Melskis ir jėzus apvalys tave nuo nešvarių minčių!
Aš už tai, kad Kūčiosbūtų paskelbtos valstybine švente vietoj Motinos dienos. Bus du zuikiai vienu šūviu: ir papildomą išeiginę gautume (o jų per daug nebūna), ir to pasityčiojimo iš moterų atsukratytume.
O su gėjais tu pražiūrėjai ryšį. Kalėdos - šeimos šventė. O šeima - susituokę vyras ir moteris bei jų vaikai. Taigi, gėjams kalėdų švęsti nepriklauso. Manau, laiko klausimas, kad tai būtų įtvirtinta ir įstatymu.

nemezgu:

A. Bielskis jau man paliko teigiamą įspūdį prieš tai minėtuose debatuose - garsiai mąstė apie patriarchalinę šeimą kaip keičiamybę ar net greičiau neigiamybę, taip pat klausė, kas mums trukdo persvarstyti konstituciją dėl santuokos dalyvių lyties. Ir į visą ką kitų debatininkų reakcija - jokia.

Ir nėr čia ko stebėtis skubos tvarka - prismink Oksimorono dienos paskubintą minėjimą.

vikl:

gegužės 1d. labai tinkama diena bulvėms sodinti. Aš už šią darbo šventę!

Post a comment

About

This page contains a single entry from the blog posted on November 29, 2010 5:51 PM.

The previous post in this blog was Šiandien – Šv. Oksimorono diena.

The next post in this blog is Man Candy Monday: šaaaaaltaaaaaaa.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35