« Apie blogą | Main | O aš neturiu tokios tragiškos istorijos »

Kas mūsų nenužudo, padaro stipresnes

arba, Kaip aš tapau cenzūros auka.

Atsiminkite, kai Laisvo oro direktorė ateina, ji ateina visiems laikams - kaip Leninas. Arba tarakonai.

untitled.jpg
O buvo taip, vaikučiai. Kartą gyveno Laisvo oro direktorė. Gyveno ji gerai, nes turėjo 40 kačių, pelargonijų ir kaktusų plantaciją, neskuto kojų ir kultivavo feministinius ūsus. Bet direktorė matė daug blogio pasaulyje, todėl pradėjo rašyti blogą. Blogą pradėjo skaityti, o kartais net komentuoti žmonės, kurie(-ios) irgi matė daug blogio pasaulyje. Taip ji gyveno ilgai ir laimingai, kol neatėjo trolis. Troliui labai nepatiko, kad direktorė negyvena pagal trolio nematomo draugo danguje paliepimus, todėl trolis pasiskundė piktajam adminui. Laisvo oro direktorė buvo tokia stipri ir galinga, kad nuo jos reikėjo apginti net visagalį dievą. Angliškai kalbantis adminas, nesuprasdamas nė žodžio iš direktorės rašliavos, metė vieną žvilgnį į blogo aprašymą "feminism is the radical notion that women are human beings" ir suprato, kad blogo autorė neatitinka moteriai nustatytos vietos. Ir užraukė direktorės blogą. O tada direktorė susirado kompanionę ir naujus namus jungtiniam blogui. Ir tada jau tikrai ji ilgai ir laimingai gyveno.

Trumpai apie save:
Aš už lygias teises - visų žmonių nekenčiu vienodai. Esu visiškai absoliučiai totaliai netolerantiška - netoleruoju netolerancijos. Mano požiūris į žmonių laisves ir teises:
evelynhall.jpg

Aš jums kiekvieną savaitę pasiūlysiu pirmadienio saldainiuką, trečiadienio kačiuką, penktadienio skaitinius, sekmadienį su dievu ir dar daug, daug visko.
Senojo blogo postų archyvą turiu, bet nusprendžiau čia jo nekelti. Peržiūrėsiu visus ir tada nuspręsiu, kas aktualu, gal apie ką pakeičiau nuomonę, o tada įkelsiu tik tuos, kurie man atrodys vis dar verti dėmesio.

Feministinių kalių sąskrydį skelbiu atidarytą. Per amžius, enter.

Comments (32)

ninja:

nu įdomu, įdomu.

Mindaugas Šimkus:

Būtų labai įdomu sužinoti kas skundėsi. Slapyvardį bent.. ar standartiškai nieko neverto bailio taktika - anonimiškai? O dar įdomiau dėl ko konkrečiai,tai yra dėl kokio įrašo bloge, ar dėl kokios jo vietos?

Mindaugas Šimkus:

Oho.. komentarus dar patvirtinti turit. Jus išcenzūrino, tai dabar jūs cenzūra užsiimsite?

O įrašų atsarginės kopijos, žinoma, neturėjot pasidarę?

Turėjau ir turiu. Buvau radus kitą vietą, ruošiausi atkurti blogą, bet aš tokių fanatikų tipą gerai pažįstu - jam principo reikalas įrodyti, kad jis yra žiauriai persekiojama religinė mažuma. Tai ir sekios per visą internetą, visur reikalaudamas trinti postus ir paskui skųsdamasis. Paskui susirašėm su Šviesa, nusprendėm kurti blogą kartu ir aš atsiminiau atvirą galą ir hardcore.lt, pamaniau, kad čia anti-religinės karikatūros ir kitas mūsų blogo turinys neturėtų būti problema:D
Iš tikrųjų, tai esu dėkinga skundikui, būtų tas postas nugrimzdęs į užmarštį ir tiek, o dabar įkvėpė mane sekmadieniams su dievu. Kas savaitę.

vikl:

puslapis buvo cenzūruotas dėl religinius įsitikinimus žeidžiančio posto. Ponia buvo įspėta 3 kartus: 1 kartą iš facebook'o, 2 kartą mano su nurodymų kad pažeidžiamas BK 170str. 1 dalis, 3 kartą nurodžiau kad pažeidžiamos ir serverio nuomos sutartis. Poniai buvo duotos 2 dienos panaikinti postą, bei sulaukta jos atsisakymo tai padaryti. Netgi ir dabar jai užtenka panaikinti tą postą ir jos svetainė bus atblokuota... Pakeitę serverį jūs vistiek privalote laikytis ES bei Lietuvos įstatymų, bei gerbti kitų žmonių įsitikinimus. Ir beja jei kur pamatysiu žmogaus įsitikinimus žeminančius postus - imsiuos teisinių veiksmų. Tiesiog jei blokuosite mano postus - negalėsiu įspėti...

Nepamiršk nusiųst troliui naujojo savo adreso :)

Na, jei ką, tai visad esat laukiamos blogr.lt
Pas mus religinio blogo kaip tik trūksta, visos fermos turi, o mes ne. Na, lolz.lt pradėjo seriją „Jėzaus žodis“, bet to mažoka :D

vikl:

ir jei nori pabėgti nuo teisingumo, tai ieškok serverių kinijoj, korėjoj, centrinės amerikos valstybėse ir kitose "laisvose" šalyse.
O apskritai siūlau taiką: nustok viešai žeminti ir tyčiotis iš religijos ir pažadu pas tave daugiau nelysti. Aš supratau kad tavo ego būtinai reikalingi garbintojai, bet pažadu niekam apie tokį susitarimą nesakyti. Gali ten mane lyginti su žeme ir pan. tik prašau nelysk prie religijos.
Aš nesišlykščiu Tavimi. Esi šauni mergina, tik kažko labai pikta ir dirgli... Parašiau į tavo blogą, kai pastebėjau šviesų ir šiltą postą apie filmą, idealus, svajones... Gaila kad visus žmones esi suskirsčiusi į dėžutes, bet jau toks tavo pasaulėlis...
Aš jau supratau kad esi griežta, užsispyrusi, ambicinga... tik matai problema tame kad ir aš galiu toks būti. Bet gal supratom vienas kitą ir to nereikia įrodinėti praktiškai?

opit:

mindaugai šimkau, o dar labiau -- blogų autoriai, paskaitykite šito komentarą: http://blog.hardcore.lt/archives/010682.html

Aš sakiau:DDD Jis visur skelbia, kad daugiau nesižemins, su manim diskutuodamas, bet niekaip neišeina susilaikyti. Jeigu kam kyla abejonių, ar aš tikrai neįžeidžiau kažkokių jo įsitikinimų, tai dar kartą pasikartoju, kad nukopijavau keletą paveiksliukų iš blogo, kuris skirtas VIEN tokiems paveiksliukams, bet jo neįžeidė blogas, skirtas religijai pašiepti, jį įžeidė, kad tai padarė moteris ir dar feministė.
Galiu pasakyti, kad net buvau sutikusi pašalinti įžeidžiančius paveikslėlius, jeigu pasakytų, kuris iš jų yra įžeidžiantis.
Ir kad ir ką šnekėtų, mano domenas užrauktas, štai ką gavau iš support'o, užregistravusi problemą:
We are sorry we are unable to host your website due to the content and complaints.
O po dar dviejų užklausimų:
We can not host a website on our servers that contains content that is objectional, hateful or similar.
Kuri turinio dalis buvo "objectional, hateful or similar", taip ir negavau atsakymo.

vikl, matau, kad kažkas tave traukia į mano blogus, nors garantuoju, kad nėra nė vieno įrašo, kuris sutiktų su tavo požiūriu. Gali skaityti, man negaila, gal pasieks nors vienas protingas žodis religinio smegenų plovimo paveiktą sąmonę. Bet dabar aš tikrai padėsiu tašką ir nesižeminsiu, tau atsakinėdama. Skirtingai ne tau, manau, man pavyks, nes man netrukdo, kad yra mąstančių kitaip. Kas įvyko iš tiesų, jau paaiškinau, jeigu kas nori tikėt tavo kliedesiais, jų reikalas.

Mantai, mes daugiau feministinio pobūdžio, bet neabejotinai skirsim daug dėmesio ateizmui, seksualinių mažumų teisėms ir kitoms Lietuvos padangėje marginalizuotoms temoms. Ir kaip matai, siųst nereikėjo, pats susirado.

Mindaugas Šimkus:

Laisvo oro direktore,

Gal visgi norėtum įjungti komentavimą be patvirtinimo?
http://blog.hardcore.lt/archives/010682.html

Mindaugai, komentarai tikrai įjungti. Tuo pačiu informuoju, kad su Movable Type pirmą kartą susidūriau perėjus čia, tai akibrokštų dar visokių bus. Kaip šiandien ryte. Gerai, kad niekas nematė:D

Ir ačiu už linkus, bent aš tai tikrai pasidomėsiu.

Mindaugas Šimkus:

Ačiū :)

a.p.:

ar aš teisingai supratau, kad vikl užblokavo tavo blogą? man verkia iš skausmo širdis!!!!!

vikl:

dėl BK 170: (sutrumpintas variantas)
Tas, kas turėdamas tikslą [t.y. gerb. ponia] platinti [t.y. viešinti]..., įsigijo, ..., laikė dalykus [šiuo atveju paveiksliukus], kuriuose tyčiojamasi, niekinama, skatinama neapykanta ar kurstoma diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl .., tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų .., baudžiamas...
Gerb. ponios buvo prašoma ne atsisakyti savo įsitikinimų, o neplatinti netinkamos medžiagos. T.y. niekas nedraudžia reikšti savo nuomonę ir skleisti info, tačiau draudžiama PLATINTI netinkamus dalykus. T.y. jei ponia būtų vietoj paveiksliukų įdėjusi linkus į juos - vikl negalėtų prikibti... (na wa visas paslaptis išduosiu...) dėl pačių paveiksliukų: taip, iš tiesų ten ne visi įžeidūs, pvz. prieš paskutinis net ir man juokingas (ten kur apie tai kad jei ateis Jėzus mes jį vėl prikalsime) - tai geras pvz. kaip galima visiems pasijuokti iš religijos be įžeidinėjimų ir patyčių... o štai Jėzaus vadinimas zombiu ir ten sekantis apie Tėvą - deja:(
ačiū už linkus - sutaupei brangų laiką ieškant kandidatų į juodąjį sąrašą. Deja, daugeliu atveju nėra prie ko prikibti:( loljesus.com užblokuoti deja negaliu, o wa blogspot.com tampa Nr.1 (ačiū už linką), kai tik turėsiu laisvesnę valandėle - juo ir užsiimsiu...
Dėl puslapio - galvoju apie tai... tik jame tikrai nebus info apie blokuotus servus ar kitokius "žygdarbius".
Jei poniai reikia pagalbos dėl serverio atblokavimo, galiu padėti.
Dėl nesikalbėjimo - teisingas sprendimas.
Dėl moters feministės - iš kur man žinot kas tamsta ištiesų ESI. O gal tu kunigas-pedofilas, apsimetantis ponia? - bent paaiškintų domėjimąsi religinio turinio karikatūromis...

RR:

vikl, o kodėl negalima šaipytis iš relgijos...? :|
ji iš mūsų tai šaipos... :|

Mindaugas Šimkus:

Sėkmės tau bandant užblokuot, nes jos tikrai reiks :D
Šiaip tai, galėtum pakomentuoti, kaip tau nesekas ir kaip tave visi ignoruoja bandant reikalauti neteisėtų dalykų - vieną skaitytoją garantuotai turėtum :)

Šio blogo rašytojoms turiu pasiūlymą įkelti Jėzaus zombio paveiksliuką specialiai dėl vikl. Kad jo suvokimas prasiplėstų apie BK 170 str. ir konstitucijos 25 str. :)

Mindaugas Šimkus:

a.p.,

supratai teisingai.


Blogo šeimininkės,

Dingo mano ilgasis komentaras skirtas vikl. Aš tikrai negalėčiau pagalvoti, kad tai cenzūra iš jūsų pusės dėl man neįsivaizduojamų priežasčių. Esu įsitikinęs, kad tai viso labo nesusipratimas ir komentaras artimiausiu laiku atsiras ten pat iš kur dingo :)

a.p.:

tai blogai, reikia kurti pasipriešinimo judėjimą prieš vikl:D

Mindaugas Šimkus:

užtenka įdėti Jėzaus zombio paveiksliuką (vikl, šitas? ->http://lolgod.blogspot.com/2010/05/jesus-zombie-costume-youre-doing-it.html), kad ir į šitą blogą (ar kokį kitą EU) ir pasipriešinimo judėjimas ne tik sukurtas bet ir laimėtas :)

Mindaugas Šimkus:

grr. prie nuorodos skliaustą pripaišė :(
tur taip būt
http://lolgod.blogspot.com/2010/05/jesus-zombie-costume-youre-doing-it.html

Mindaugas Šimkus:

:D

Piktdžiugiškai juokiuos :D Šiaip nemanau, kad taip elgtis gražu (tarkim myžalų jėzus), bet tokie kaip vikl, patys to prisiprašo :)

Mindaugai, niekas tikrai jokių komentarų necenzūruoja. Jeigu cenzūruotų, tu nebūtum pirmasis kandidatas trynimui;]
Menas yra toks dalykas, kurį visi supranta skirtingai. Pisschrist yra meno kūrinys, vieniem(-oms) patinka, kitiem(-om) - ne, čia skonio reikalas.
O dėl Jėzaus manęs neskubinkit, aš jau visą savaitę kaupiuosi sekmadieniui su dievu. Bet šį kartą sekmadienis bus dedikuotas tėveliui Benediktui, todėl Jėzaus teks palaukti. Konkrečiai ten buvo religijos apibrėžimas. O linko nedėsiu, jis man vis tiek neuždirbs mano dviejų minučių šlovės kaip juokingiausio pasaulio istorijoje teismo proceso atsakovei.

Mindaugas Šimkus:

Vėl tas pats "your comment is held for approval". čiulpia tokie bajeriai.

opit:

dėl komentarų -- atsipalaiduokit ir neskubėkit piktintis. sistema (movable type) senoka ir papuvusi, galvojam apie migraciją. jei jis tikrai buvo, blogo administratorė gali pažiūrėti, ar jis neįkrito prie junk comments, kartais spamo filtras persistengia. sufficiently advanced incompetence is indistinguishable from malice, kaip sako ')

Šviesa:

man irgi tokį parodo, bet komentarą įmeta iškarto, niekas nieko netvirtina.

ve:

komentarus su dachuja linkų paprastai rašo spameriai... ,)

Mindaugas Šimkus:

kaip matai aš nesu tas paprastasis variantas ir nuorodas dedu šiukšlinimo tikslais...

ve:

Nu to tak, tu, Mindaugai, įstabus, bet robotai to nežino.

Mindaugas Šimkus:

"nuorodas dedu šiukšlinimo tikslais..."
nuorodas dedu NE šiukšlinimo tikslais...

O su robotais reikalas tas, kad komentaras buvo patalpintas, o tik po kurio laiko dingo...

Post a comment

About

This page contains a single entry from the blog posted on October 12, 2010 9:37 AM.

The previous post in this blog was Apie blogą.

The next post in this blog is O aš neturiu tokios tragiškos istorijos.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35