« december 2006 | Main | februari 2007 »

januari 31, 2007

minedui ne!

aš suprantu, kad neįgaliųjų integracija į visuomenę yra geras dalykas, tačiau šito jau per daug. dabar jau rimtai pradedu akciją prieš Minedą.

Daug gūgliaus naujienų

Kadangi vakar švenčiau direktoriaus gimtadienį, tai visiškai nebebuvo jokio noro rašyti apie naujienas atėjusias iš Search Engine Land.

Visų mylimas gūglius paskelbė, kad paleidžia naują Enterprise paieškos sprendimą. Hmmz... atvirai pasakius net nežinojau, kad tokie iš viso egzistuoja, bet... Pamenu, kad kažkada sourceforge mėtėsi mirgantis plotas su vaizduojama spamų gaudytoja (mol. Barakuda). Vat tokia ta dėžutė. Jeigu turite didelį portalą, kuriame megabaitai nesuindeksuotos (arba blogai suindeksuotos) informacijos - pirkite ir nereikės parintis beieškant jos (tiek dėžutės, tiek informacijos) savam tinkle...

Antra naujiena apie gūglį, kuri manęs visiškai nenustebino, yra ta, kad bus atliekami bandymai SMS žinučių siuntimams braziliečių orkut'e. Esu įsitikinęs, kad žmonės besilankantys orkut'e yra gavę be galo daug žinučių iš visokių braziliečių su lietuviškom pavardėm. Aš taip ir maniau, kad jie perims visą orkut tinklą. Kartais net pradedu mąstyti ar jis nebuvo specialiai braziliečiams ir sukurtas.

Toliau sekė naujiena apie apžvalgų bei kainų palyginimų pajungimą prie paieškos per google maps. Vėl prasidės visoks spamas apie "compare prices today", "find and compare businesses", et cetera ad infinitum. Nujaučių pasaulinio lygio yelp.com

Ir paskutinė įdomesnė naujiena - google integruoja docs & spreadsheets (tm) į gmail'ą. Kiekvienas laiškelis su ofisiniu dokumentu turės nuorodą "Open as google document". Teko pačiam naudoti (ir dar iki šiol naudojuos) google dokumentais. Po tokio google žingsnio visokie darbe naudojami MS Project Server ar MS Exchange Server tikrai pradeda pamažu čiulpti.

januari 30, 2007

Когда?

Direktoriaus gimtadienio belaukiant...

Reitingavimas ir web kelimas

Po pimpalų matuoklio pasirodymo pasakiau sau, kad nebandysiu daryti absoliučiai jokio reitingavimo, kad ir ant kiek juo būtų išreikšta oficiali ir, kartu, asmeninė nuomonė. Tačiau aš suklydau .)

Pakilus web2.0 haipui ir masinei kiber-psichozei po O'Reilly konferencijoje paskelbto šio termino bei būdingų "fyčerų" vienas po kito, kaip grybai po lietaus pradėjo kilti web2.0 saitai. Na nemanau, kad pradėsiu vardinti visas įmanomas sąvybes tačiau +/- tie saitai turi daugelį savybių, kad užtektų būti "beta versijos" arba "sudunulintiems":

  • Bendruomenė
  • RSS Srautai
  • Folksonomija
  • Blog'ai
  • Apvalinti kampai (ne tik turinio blokams, bet ir raidėms)
  • Pastelinės spalvos
  • Miglotos ir provokuojančios frazės
  • Wiki

... ir visi kiti briedai kaip nors susiję su bendru žinių kaupimu, paieška ir socialiniais tinklais.

Šiandien ryte mano agregatorius pranešė apie wikio. Iš pirmo žvilgsnio - eilinis naujienų agregatorius. Tačiau šį kartą jis man užkliuvo šiek tiek labiau nei Digg ar dar koks nors social-media konteineris.

Aprašymas buvo ganėtinai ilgas, tačiau pakankamai išsamus (read: idiot-proof). Ypač patinko color-coded folksonomijos realizacija. Taip pat yra straipsnis blog'o įrašas apie turinio reitingavimą.

Todėl aš asmeniškai oficialiai pareiškiu, kad toks eksperimentavimas su Web2.0 sąvybėmis, improvizacija savaip ir deviacija nuo nusistovėjusių(?) normų, reiškia, kad pas mus ateina jau Web2.1 (a.k.a. personalizuotas Web2.0)!

januari 29, 2007

slapukui

slapuk,

man tikrai nusispjauti apie tai, ką tu žinai, ką manai ar ką mąstai. kalbu su kuo noriu, apie ką noriu, kada noriu. ir ne, jeigu tau lengviau pasidarys - aš ant tavęs nevariau, aš sakau apie tave tik tiesą. negalėčiau tavęs apšmeižti.

nenurodinėk man su kuo bendrauti o su kuo ne. yra keli žmonės, kurie girdėję apie tai iš tavęs anksčiau ir kas tave verčia galvoti, kad būtent aš tavęs paklausysiu? papasakok apie savo krūtą aparatūrą mašinoje. apie tai, kiek tūkstančių litų tu į ją sugrūdai. o dabar papasakok - iš kur gavai normalų darbą atitinkantį tavo studijas? draugus pastatai už alkoholio vietos ir tu man dar drįsti aiškinti apie pagarbą žmonėms? ir nedrįsk man sakyti, kad aš nelaikau liežuvio už dantų, nes DĖL TAVO SUPISTO PIMPALO NEVALDYMO IR BANDYMO TAU PADĖTI PAVARIAU JOS MOTINĄ NACHUI.

Su pagarba
enc

planai penktadieniui

Laukiu nesulaukiu kaip bus krūtą penktadienį dėl dviejų iš daugėlio priežasčių:
- 08:30 įveda 4Mbps wi-fi šlangą pas mane;
- 23:00 eisiu vat šičia

Pardavė

pardavė labai gerą mano vaikystės/paauglystės draugą.
barbie.jpg
ačiū mid, kad leido žinoti

januari 27, 2007

Redaktorių tūsas

Pradėjau sau ieškoti light-weight redaktoriaus html failų redagavimui. Braukiausi po google ir prisiminiau, su kuo aš redaguodavau failus dar bandydamas nulaužti savo FreeBSD.

Būtent todėl iš karto nuvariau čia. Žinau, kad po langais tai šiek tiek iškrypimas, tačiau velnias pas bermudo pokolkas miega ir labai tingisi jį žadinti...

januari 26, 2007

produktyvumas ir dar vienas terminas 2.0

nuostabu, ką gali padaryti dvi rytinės RedBull skardinės. Vakar neprisimenu absoliučiai nieko (jeigu kas priminsite, kaip vakar grįžau iš "Rytos slėptuvės", būtų gerai).

Šiaip ar taip, mano rss ryderis parodė vieną įdomų straipsnį apie nužudytas GoogleBombs. Taip taip, čia tas pats dalykas, kaip ir Grinevičiūtė ar miserable failure.

Kaip bebūtų keista - Google turėjo netgi pasiaiškinti, kad vaizduojamas sąrašas nėra nusistatymas prieš poną prezidentą. Kartu buvo užmuštos dar kelios su JAV prezidentais susijusios GoogleBombs.

Įdomu kaip viskas užsibaigtų su lietuviškais terminais (tipo alus ir ta pati Grinevičiūtė).

januari 23, 2007

tipo truputį užsilaginau, bet...

kadangi čia chebra pradėjo perdaug špaguotis pimpalais. nepo, pimpalais. apie kokią tu dar čia cenzūrą kalbi? negi sunku savo poste parašyti, kad toks blog'ų lyginimas yra pimpalų lyginimas. na jeigu į pornografinius puslapius nededi nuorodų, tai vis viena padarys kažkas kitas.

kaip manai ar užteks mano blog'o trafiko google'ui, kad jis pagalvotų apie tavo saitą kaip apie pimpalų matuoklį? aš visiškai palaikau nežinomą.

dabar būsiu ultimate niekšas ir laikysiu linką side-bar'e: pimpalų matuoklis. po velnių, gal tai privers tave užvesti naują BOTTOM BLOG 20, kuriame būsiu pirmoje vietoje?

vėliau būtinai pranešiu kaip sekėsi tau sekėsi matuoti pimpalus google'iui tave vertinti.

sinoptikai.

turiu užmušančia nuojautą, kad žydukams šiemet bus visiškas oblomas .)

januari 22, 2007

wasted [updated]

vat vakar peržiūrėjau naują prototype svetainę ir atsisiunčiau naujausią script.aculo.us versiją. peržiūrėjęs unit/functional testus apsiverkiau iš pykčio ir po to pradėjau isteriškai juoktis šokdamas lietaus šokį.

savaitę darbe programavau hierarchinį medį kerkdamas left/right bei recursive metodus su ajax vartotojo sąsaja. tie, kurie taip pat žiūrėjo script.aculo.us testus pradės juoktis. taip taip, ten yra drag'n'drop hierarchinis medis. belieka pajungti atitinkamą JS event'ą ir visas medis persirikiuoja ir rykiavimas yra paprastai išsaugomas duombazėje.

būtų juokinga, jei nebūtų graudu...

[update] jeigu kas nedaskaitė tai rašiau, kad peržiūrėjęs unit/functional testus apsiverkiau, nes būtent tarp jų ir buvo tas drag'n'drop medis.

januari 19, 2007

Tuning DIY

Vėl iš vietinio mailing listo:

Esi kietas bičas? Turi treningus su trim baltom juostelėm, tokią pat beretę, odinę rankinę, lakuotus batukus, odinę striukelę ir a la auksinę grandinėlę iš spaudos kiosko, bet dar neturi kieto aparato? Be jo neišsiversi... Čia rasi patarimų, kaip patobulinti (užtiuninti) savo kietą mašiniuką. Gerbtiniausi ir patys krūčiausi automobiliai kietam bičui yra tik vokiški, todėl neapsiriksi pasirinkęs:

1. 3-osios klasės BMW (senesnio modelio) - liaudyje vadinama chuliganke.
2. Audi 80 - liaudyje vadinama elgeta, šiek tiek naujesnio modelio - pirichodu, o nuo 1988 metų - tiesiog bulka.
3. Opel Calibra - kažkodėl pritapo mažiausio paukščio pasaulyje kolibrio pravardė.
4. VW Golf (tinka ir 2, ir 3 kartos) - tiesiog guoliu.

Pradėsim darbus. Pastebėtina, kad reikia pradėti tiuninguoti nuo išorės, kadangi jūs turite ribotą biudžetą, nesvarbu, kad amortizatoriai seniai numirę, granatos traška, padangos plikos, ratų balanso išvis nėra, bet merginos (13-18 metų) to nemato ir nesupranta.

1. Neoninės lemputės dažniausiai dedamos ant valytuvų purkštukų, bet originalūs kieti bičai deda juos ir ant antenų, priekinių grotelių, į priekinius žibintus (kad būtų sudarytas prabangiu Xenon žibintų įvaizdis), o įžūliai kieti bičai sugeba užsidėti ir ant stogo, ir ant ratų.

2. Išmetimo vamzdis - išgauti garsui nereikalingas sportinis bakelis, jis daug kainuoja, geriau išpjauti ir viską, ką ten rasi, išmesti velniop, nesvarbu, kad salone ir aplinkui 1 km spinduliu niekas nesusikalbės. Svarbu sudaryti įspūdį, kad po kapotu - 3 litrų turbokompresorinis motoras, išvystantis 350 arklių galią. Būtinas atributas - išmetimo vamzdžio antgalis, Maximoje kainuoja nuo 15 litų.

3. Spoileris - ant bagažinės dangčio toks į kabyklą ar į rankeną panašus daiktas (per Formulės 1 varžybas galima tokį pamatyti). Jį reikia dėti kuo didesnį, geriausia, kad iškiltu virš automobilio stogo, taip sudarysit mergaitėms įspūdį, kad važiuojant 320 km/h greičiu tavo mašina yra veikiama šio aerodinaminio elemento ir yra labai stabili. Nesvarbu, kad transporto priemonė išvysto maksimalų 120 km/h greitį nuo kalniuko, pučiant palankiam vėjui, ir spoileris padarytas is gipso kartono - merginos šito nesupranta.

4. Ratai - gerbtina, jei sukrapštysi pinigų 14-15 coliu lietiems diskams žvaigždės ar voratinklio formos, padangos nesvarbu, merginos vis tiek apie jas nieko nenusimano, o be to, jų nudilimas važiuojant praktiškai nematomas, matomi tik jūsų ratlankiai. Jei neturi pinigų, pakaks ir ratų gaubtų (kalpoku) - Maximoje kiekvienas kietas bičas patenkins savo poreikius už 20 litų.

5. Greičio skylės - ant variklio dangčio reikia išpjauti tokia didelę skylę ir ją išgaubti, kad nesimatytų pusės vaizdo pro priekinį stiklą (pvz., Subaru Impreza WRX tokį turi, tik, aišku, jis duoda naudos ir jį uždėjo protingi žmonės po ilgų bandymų ir t.t.), šiaip tai yra variklio aušinimo elementas, tačiau bet kuris kietas bičas jums gali paaiškinti, kad tai yra greičio skylės, kurios jūsų transporto priemonei kaipmat prideda 30 arklio galių.

6. Priekinis buferis - jį reikia daryti kuo žemesnį, nes tik taip įgysi daug privalumų: palengvinsi specialiojo transporto darbą apsnigtais keliais žiema, nesvarbu, kad negalėsi užvažiuoti ant borto ar į jį atsirėmus buferis subyrės, nes yra taip pat padarytas iš gipso kartono. Taip rodo per automobilių lenktynes, per Eurosport kanalą, vadinasi, ir jums tokio žūtbūt reikia.

7. Garso aparatūra - reikia, kad bumbsėtu nesveikai ir pritrauktu pusę miesto vagių, merginoms tai daro įspūdį. Privažiavus prie merginų reikia paleisti muziką visu garsu, paskui ją užtildyti (kad neatrodytum kvailai ir galėtum susikalbėti), atsidaryti langą, iškišti ranką (būtinai turi matytis jūsų grandinėlė) ir nustačius susižavėjimo miną tarti kažką panašaus: Ėėė, mergikes, šokit į modeliuką, važiuosim prie ežeriuko kasečių pasiklausyti.

8. Aksesuarai - būtinai reikia kokio kieto užrašo, kokios labai gerą reputaciją turinčios kietos firmos pavadinimas labiausiai tinka, pvz.: Recaro, Sparco, Rieger Tuning ir pan. Nesvarbu, kad vien tikra Recaro sėdynė kainuoja dvigubai daugiau nei jūsų transporto priemonė, svarbu merginoms sudaryti prabangaus sportinio automobilio įspūdį.

9. NOS - Nitro Oxygen System, nitrosuboksido įpurškimo sistema, kadangi ji kainuoja 5 kartus daugiau už jūsų automobilį ir net ją kažkokiu stebuklingu būdu įdiegus ir panaudojus tavo mašinos variklio stūmokliai išlakstytų per variklio dangtį, jos diegti neapsimoka, bet kadangi taip rodė filme "Greiti ir įsiutę" ir tau žūtbūt tokio reikia, imi gesintuvą ir ant jo užrašai NOS, įdedi i bagažinę - merginos vis tiek nieko nesupras.

10. Langų tamsinimas - reikia užtamsinti taip, kad ne tik naktį nieko nesimatytų per užpakalinius stiklus, bet ir diena, nesvarbu, kad tai nesuteikia jokio patogumo, o tik trukdo statant automobilį, taip sudarysi ypač kieto bičo įvaizdį, kuris, ko gero, yra žinomas verslo pasaulyje ir nenori būti fotografuojamas įkyrių žurnalistų.

Čia buvo trumpi patarimai kietam bičui, kaip patobulinti savo automobilį, tačiau kai kurie kieti bičai sugeba taip užsitiuninti savo aparatus, kad įspūdis lieka neišdildomas. Atsimink, kad automobilį reikia apkarstyti įvairiais dalykais, ir nesvarbu, kad iš jų jokios naudos, atvirkščiai, tik žala ir jūs negausit techninės apžiūros, negalėsit privažiuoti prie ežero duobėtais keliukais. Svarbu išreikšti save ir padaryti įspūdį mergaitėms, - tai yra svarbiausia, tad sėkmės darbuose ir medžioklėje.

Pagarbiai,
Kietas Bičas su Super Power Turbo Evolution GT Tuning Opel Kadettu

januari 18, 2007

Danger Mouse - Pelican City

Visiems siūlau pasiklausyti šio albumo, kai ryte nors ir pavyko išgerti puodelį kavos su kondensuotu pienu, bet įsėdote ne į teisingą viešojo transporto maršrutą ir užsibaigėte ant buržujiškų bei industrializuotų rajonų ribos.

Kam reikia - galiu pasidalinti per kokį nors nelegalų ftp ,)

januari 17, 2007

Pirksiu dažų

tiktais gaila, kad nežinau kiek...

januari 16, 2007

Nauji kokteiliai.

Nežinau ar gerai, bet mieguistumą darbe bandau malšinti RedBull ir Bilomag piliulės kokteiliu. Laukiam kas bus...

januari 15, 2007

neteisingas vakaras

prievarta tūsintis. užknisa. vėl sėdžiu su emo švieslente virš savo galvos. kartais taip norisi būti pusiau mechaniniu ir turėti acm'ą ant kaktos, vien dėl to, kad nereikėtų kalbėti su žmonėmis.

ir net nežinau kodėl, bet noriu tau pasakyti: it's my way or the high way. aš nesigailėsiu. aš dėl nieko nesigailiu. smulkmenos nesvarbu. aiškintis per daug lieva.

nesusipratimai

Šiandien pirmą kartą paguldžiau darbovietės vidinį serverį. Visi pradėjo linksniuoti mano vardą su "žudiku". Tiesa, viena seošnikė taip pat buvo paguldžiusi serverį, bet man tai pavyko padaryti net neprisilietus prie laidų .)

Po įkurtuvių pirmos dalies vis dar purto, bet teisingas garsas gydo viską .) kaimynų dar nepažįstu, bet tikėkimės, kad greitai susipažinsiu. Kitą savaitgalį įkurtuvių nauja dalis.

januari 12, 2007

Firefox 1.0

Sveiki, čia firefox 1.0 - nauja , sparti bendruomenės "Mozilla" projektuojama naršyklė. Sako man ^K mygiukai.

mano geresnė OS

Vat šičia yra minima kažkokia diskusija apie ateities OS, web'ą, usb raktus bei mobiliuosius telefonus.

Kam taip primityviai mąstyti?! Kokie dar gedžeitai? Kokie raktai ar telefonai? Ateis implantų amžius ir aš būsiu vienas iš pirmųjų, kuris turės visus reikiamus portus ir ryšių priemones tiesiogiai pajungtus prie savo smegenų. Techno-smegeninė - vat jums ateities OS su visa platforma. Ir nereikia čia jokių kvailų metaforų apie stalus, lėkštes ir jautienos kepsnius. Ir nereikia čia parintis dėl žmogiškumo praradimo. Bijai vilko - neik į mišką.

Nebebus jokių parkių dėl saugumo. Niekas nebe įsilaužinės į Jūsų "kompą" jums nežinant. Patys jausite kaip kažkas piktas jums kutena neuronus ir galiu derėtis, kad nieko dėl to nedarysite, nes jums tai patiks labiau už orgazmą.

Nebereikės jokių papildomų magnetolų. Prie vidinės ausies pajungtas iPod'as gros geriausios kokybės garsą. Mokesčiai už elektrą sumažės, nes nereikės pakrovinėti savo aparatūros. Pavalgai ekstra daržovių su mėsa - ir pasikrovei artimiausiai savaitei.

Išpindėjimas unlimited

Iš gero gyvenimo pradedu svarstyti galimybę pradėti rūkyti.

Šiaip darbo diena prasidėjo nuo "Call Center". Ir šiaip nuo bajerio: "Ant kompo įjungimo mygtuko sėdi voras. Kompą įjungiau skėčiu...".

januari 11, 2007

new skill!

išmokau besiklausydamas savo mėgiamiausių d'n'b gabalų linguoti galvą ir rašyti kodą pataikydamas į ritmą! pavydėkit!

januari 9, 2007

lietuviškas Čiakas

Keli mano mėgiamiausi iš šio sąrašo:


  • Algimantas Čekuolis žaizdamas šachmatai numato tris pergales į priekį.

  • Google paieškos sistema ima didžiają dalį informacjos tiesiogiai iš Čekuolio.

  • Čekuoliui pavaldžios visos teroristines organizacijos įskaitant Paris Hilton fanclub'ą.

  • Cekuolis uzuodzia tamsa, girdi sviesa, mato garsa ir jaucia spalvas.

  • Wikipedia - A. Čekuolio asmeninė svetainė (homepage).

  • Dievas žino viską, A. Čekuolis viską žino geriau.

Redmond, i have a problem

Gal kas nors žinote, kaip galima pataisyti tokį bajerį? Kiekvieną kartą įsijungus kompiuterį ir padirbus su juo pusvalandį iššoka toks pranešimas. Po pranešimo, man nebeveikia wi-fi. Antena įjungta, tiesiog kažkas yra blogai ir nevyksta joks prisijungimas per betkur.

Tiesa, viskas prasidėjo po to, kai ant Windows Home Edition buvo užpilta Windows Professional Edition ir buvo sukurtas domeninis vartotojas. Bet kokia pagalba yra vertinama.

januari 8, 2007

geniai

Radau vieną seną gerą tekstuką apie genius:

Genys turi snapą. Snapas yra genio nuosavybė. Juo kalenama. Jei genys nekalena, tada jis miega arba yra miręs. Nekalenti genys negali, kadangi snapas vis nusveria. Kai genys kalena, visam miške girdėti. Jeigu garsiai - vadinasi, geras genys. Jeigu negarsiai - blogas, nevykęs genys.
Genys gali šokinėti nuo šakelės ant šakelės taip pat vikriai kaip jūreivis nuo bramselio ant bugšprito. Meistriškai mestas genys lekia ne mažiau kaip 30 metrų, susminga iki juosmens ir kybo dvi valandas. Genių nuomonė visada neigiama.

Stiprus genys gali kalenti už du. Gigantiškas genys (gamtoje nesutinkamas) gali užkapoti nedidelį dramblį. Sinchroniniai geniai veisiasi tik Australijoje ir dirba poromis, grandimis ir t.t., netgi pulkais. Genių gimimo diena - penktadienis. Genio pajėgumas - 250 decibelų, arba 40 rentgenų, arba 150 voltų, arba 4 kelmai.

Litriniame stiklainyje genio nuskandinti neįmanoma. Genys patinas, pagamintas iš gelžbetonio masteliu 32:1, yra puikiausias paminklas uošviui. 200 genių, suklijuotų vienas su kitu į vieną liniją, jau savaime yra prabangus reginys.

Ispaninis šventyklinis genys yra vienintelis pasaulyje kramtantysis paukštis, o jo patelė, pasak prietarų, sugeba trimis ketvirčiais savo kūno išlįsti iš drevės.

Gyvas genys nuo paprasto skiriasi temperatūra ir darbingumu. Požeminiai geniai kalena visiškoje tamsoje, užsimerkę, iš atminties. Jų protėviai buvo įkritę į šulinį pamušti geniai.

Pamišę geniai nesudaro atskiros rūšies, tačiau jų skaičius bet kurioje populiacijoje - 77 procentų. Rožinis giedantysis genys, kaip ir jo šokantysis gentainis, sutinkamas pagrindinėse alkoholikų susibūrimo vietose.

Aiškios hierarchijos tarp genių nepastebėta, nors stambus genys gali laisvai užkapoti smulkų. Išorinio pavojaus atveju genių kolonija kol kas nenustatytu būdu išskiria iš savo tarpo viršininką (paprastai majorą) ir jo vadovaujami ginasi. Atrėmus pavojų toks genys tampa pelikanu ir palieka koloniją.

Senovės Rusioje geniai tarnaudavo kunigaikščių pirtyse vaikščiojančiomis drabužių kabyklomis, grūsti ir rauginti geniai būdavo bet kurio stalo puošmena, o ypatingo grožio dvigalvis genys tapo jų dabartinio herbo prototipu.

Beveik visi miesto geniai yra vienkartiniai, su plastikiniais snapais - 9/12 ir turi kintamą sparno geometriją. Pramoninis pneumatinis genys vis dar kelia ginčų tarp ornitologų. Ypač daug abejonių kelia jo sugebėjimas atsigaminti, nors Kuzbase vadinamieji spyruokliniai geniai didžiuliais pulkais tupi visuose medžiuose ir kartu su kalbančiomis papūgomis netgi naudojasi kai kuriomis pilietinėmis teisėmis.

P.S. Ir jūs skaitote tokias nesąmones?
Tik geniai taip gali:)

3 svarbiausias dalykas gyvenime

1) Čia;
2) Šičia;

Kaip bebūtų ironiška:
3) Ne3.14sti proto, kad ne3.14si proto...

januari 6, 2007

stiklainiai

daug multikų galbūt ir žalinga, tačiau reiktų pasigaminti daug label'ų ir prisiklijuoti ant stiklainių. Už kiekvieną true įmesti ten po litą. Naujas taupymo mechanizmas! Vienas iš jų galėtų būti toks:

True

tėvė

Dabar žiūriu kažkokią laidą apie klinikines mirtis. Ir visi žmonės patyrę ją pasidarė tokie krūti, kad netgi pats užsimaniau "pakeliauti tuneliu link šviesos".

mielas joniški,

Susitikome mes per anksti. Ir labai netinkamomis aplinkybėmis. I disgrace you with great intensity.

O šiaip tai prisižaidžiau su bluetooth, mobiliaku ir savo kompanijonu. Sėdžiu vėl "dial-up". Net nostalgija apima prisiminus seną gerą "atvirą taką". Limitas, kiek žinau - 15 MB. Su google reader ceremonijom prikapsėjo 3 MB. Tiesa, greitis taip pat atitinkantis dial-up standartus. Miela.

Dabar browsinu ir stengiuosi kuo efektyviau išnaudoti savo duomenų srautą. Bet kokiu atveju gaila, kad viskas vyksta taip ekspromptu. Kitą kartą, kaip ir prieš "šašlykų tūsą", reikės viską susirašyti ant popieriuko ir daryti viską be perstojo.

Hej då!

januari 4, 2007

spameriai ir blogas.lt

Labai netyčia pagavau štai tokį kadrą. Turinys, žinoma, atitinkamas.

blogas_lt.png

naujos pažintys

Iškilo problema. Bemaž praėjus metams nuo mano, kaip programuotojo, gyvenimo pradžios praradau sugebėjimą susipažinti su naujais žmonėmis. Nežinau kodėl, bet dabar reikėtų nemažos pinigų sumos, kad laisvai galėčiau prieiti prie žmogaus ir jį užkalbinti.

Tas pats vyksta ir pokalbių kambariuose (IRC, web-chat). Niekaip nebe išeina įsilieti į pokalbį nepažįstamoje aplinkoje. Turbūt dėl to nustojau lankytis netgi senai pažįstamuose ar paties įkurtuose kanaluose. Ką jau kalbėti apie "privatus". Dabar šiek tiek gaila, kad praėjo tie laikai, kai sėdėdavau naktimis ir rašydavau savo mIRC skriptą, visokius flood-bot'us, anti-reklamines programas ar šiaip mail-bomberius. Tada tiesiog būdavo neįmanoma susilaikyti nenuėjus į #barą ir neužkalbinus kokių nors žmonių (suprantama, tuo metu man rūpėjo kalbėti tik su panom).

- Labuliukas
- Sveikutis
- Kaip sekasi, ka darai??!!!?
- Ai nieko, sedzhiu televizoriu zhiuriu. o tu?????
- Ai ash irgi nieko eepatingo nedarau.. :)***~~~
- Ka che darai? :(
- Negalima? :(~~~
No such nick/channel

duodame kitiems žinoti

Aš taip pat prisidedu prie ė propagandos. Prisimenu, kad mane sesutė privertė rašyti lietuviškai, pati to nežinodama. Dabar pačiam kažkaip netgi nelabai malonu skaityti "shveplus textus".

Nujaučiu, kad prasideda nauja skydelių era pas mane blog'e.

januari 3, 2007

ad mortem

Mirė močiutė. Tai kaip man dabar jaustis?