Main

December 14, 2005

The power of thinking

Hm, kartais savo gyvenime susiduriu su pakankamai keistais ir mano skystu protu nesuvokiamais dalykais: ateinam į internetą, registruojamės tenkažkur, pildom anketą, name, nick, jūsų šuns vardas, gender; Do you want to subscribe to our newsletter? (yes, baby, that's why i'm here)... Uhu, puš, submit, subscribe, validate email, finish.
Ir šiandien gaunu tokį emailą: mielas ponas (-ia), mes .... What's wrong with you people???

November 30, 2005

Apie reliatyvumą

Iš tiesų post'as turėjo būt apie mano prieraišumą arbatai, bet paskambinęs buvęs grupiokas permetė mintis į visai kitą vietą. Kas ieško fizikos - tikrai nerasit, todėl toliau galit ir neskaityt.

Continue reading "Apie reliatyvumą" »

November 25, 2005

ToDone

Tvarkydamas savo ToDo listą, prisiminiau vieno žmogaus žodžius:
"90% problemų nereikia spręsti - jos išsisprendžia pačios, kitų 5% - neverta, vistiek tu nesugebėsi jų išspresti ir tik likę 5% - darbai, kuriuos turi atlikti"
. Resursai:
  [1] Lifehacker
  [2] Madingoji David Allien knyga "Getting Things Done"
  [3] To pačio David Allien blogas

September 16, 2005

Žvaigždės jums šypsosi

Negaliu susilaikyti nepublikavęs šios istorijos blog'e.

Toliau bus aprašytas išradimas, kodiniu pavadinimu "atsarginis horoskopas" ©.

Continue reading "Žvaigždės jums šypsosi" »

September 13, 2005

Before everything else i was like you

autoportretas

Prisiminiau, kaip man viskas atrodė prieš metus. Jeigu kas būtų pasakęs, kad sėdėsiu dabar ten, kur dabar sėdžiu, demonstruočiau išverstas vėžio akis ir valgyčiau smėlį neužsigerdamas mieliau, negu tuo žmogum patikėčiau.Dabar turim, ką turim. Iš patirties galiu papasakot, kad norint padaryt kažką daugiau negu šuniuko kakutis pakanka: a) trijų bičų be šeimos b) meilės viršvalandžiams c) didelės meilės viršvalandžiams d) laiko e) noro.

Pašaliniai efektai: kažkas pradėjo ėst laiką, pamiršau, kaip atrodo naminis maistas (viva greito maitinimo kavinėms ir maistui į namus), alutį mes geriam tik tryse ir šnekam apie darbą, žodis "atostogos" priverčia susimąstyt kokiom
dviem minutėm tam, kad prisimint ką tai reiškia. Svorio -10 kg., cigarečių +10 vnt. per dieną. Smagiausia yra tai, kad kai pasižiūriu į save dabar - niekas neatrodo keista (nesu visai užsikasęs - visgi kažkiek turiu asmeninio gyvenimo), bet kai palyginu kaip viskas buvo prieš metus - žabtai veriasi tiek, kad bendras ertmės diametras artėja iki begemoto.

Tiek. O dabar dumiam toliau dirbt, kol dar parako duoda piatnica ir saulėtasis KWV.

Į pagalbą užsakovui

(laisvas vertimas interpretacija)

Kiek žinia užsakovas mielas ir labai geras padarėlis, be kurio intervencijos neapseina nė vienas projektas. Šį tekstuką siųlau perskaityt visiems užsakovams. Šios mažytės situacijos padės jums tvirčiau jaustis bendraujant ne tik su kūrybinį darbą dirbančiais žmonėmis. Galbūt atrasite naujas bendravimo su amatininkais paslaptis.

Continue reading "Į pagalbą užsakovui" »

August 11, 2005

Kvesšn

FHM temos, paminėtos anksčiau vystymui. Klausimas: kuriame paveikslėlyjė Violeta Riaubiškytė?

FHM FHM

August 7, 2005

Mano miestas

Rankiodamas šiukšlytes, atradau kažkada žiemą darytas miesto foto:

Važiuojam

Važiuojam

Continue reading "Mano miestas" »

August 4, 2005

Kaip žmonės atranda GoogleEarth

Click

July 27, 2005

Yva: nejaugi

yva koncertas

Blemba, negana to, kad mano favorite užpakaliukai turi baisų psl., bet dar ir su rašyba kažkam problemos...

July 22, 2005

People arroud me

Gyvenime man tenka bendraut su įvairiausio plauko žmonėmis. Štai keletas iš jų.

Moteriškė A. Stengiuos su ja nesimatyt ir bendrauju tik darbo reikalais. Iš viso ją mačiau berods du kartus gyvai ir kelis kartus nuotraukose. Telefonu kalbam labai dažnai. Nieko nepadarysi toks darbas. Ji be galo mandagi, sveikinasi kelis kartus per dieną, visada kreipiasi Jūs, N kartų atsiprašo ir dėkoja. Net nežinau kodėl, bet ji mane kažkaip įpatingai veikia: vos tik pamatęs jos numerį telefone prdedu žiovauti. Pokalbiui užsitęsus jau žiovauju taip smarkiai, kad ašaros savaime pradeda bėgt iš akių. Atsakinėju tik "gerai", "bus padaryta", "nieko tokio". Po pokalbio išgeriu mažiausiai du puodelius kavos ir sukalu kokias tris cigaretes iškart. Paskui tik, pasigriebęs stiklinę šalto vandens, pradedu galvot ką ji norėjo pasakyt ir ne visad prisimenu teisingai.

Moteriškė B. Ją dažniausiai matau gyvai. Žiemą vasarą nuogas pilvas ir niekad nemačiau šviesesne oda negu pieniškas šokoladas. Žiauriai viliojančiai šypsosi. Ji niekad nesitaria, kada aš galiu su ja susitikt. Tiesiog pagauna mane bėgantį jų kontoros koridoriuj (dažniausiai parūkyt) ir pasikviečia į savo kabinetą pakalbėt jai rūpimu klausimu. Šis atvejis dar blogesnis: jeigu bėgu su kokiu tikslu pamirštu kur bėgau. Ji gali milijonus minučių aksominiu balsu pasakot kaip rinko mėlyne miške ir tik dviem sakiniais užsimint apie darbą. Išbėgęs iš jos kabineto taip pat neprisimenu nieko apie ką su ja kalbėjom, tol kol neparūkau. Miegas neima. Dažniausiai nubėgęs į rūkyklą pasigendu cigarečių. Kelis kartus bandžiau grįžt į jos kabinetą ir klaust ar ne pas ją palikau savo rūkalus ir nė karto atsakymas nebuvo teigiamas. Štoli ji mano cyzas py$dina ir neprisipažysta? Tuščiam koridoriuj nėra kur jų pamest ar užkišt.

Vat tokie du žmonės kurie mane be jokių išimčių veikia pagal aukščiau aprašytas taisykles. Be jokios paklaidos.

July 20, 2005

Some sad love story

Mums sunkiai sekasi bendraut. Ji nekenčia manęs girto, aš negaliu į ją žiūrėt blaivas.

July 14, 2005

Mobilybės

Vienas žmogus mane apšvietė - pasirodo Omni neleidžia vienam fiziniam asmeniui turėt daugiau negu trijų mobilaus ryšio kortelių (nežinau kaip su kitais operatoriais). Pridstavte sebe: jeigu aš vienišas trijų vaikų tėvas - du vaikai Omni ir vienas Bitėje (arba turiu pensinkus tėvus ir senelius, kurie negali atvykt į Omni atstovybę pasirašyt sutarties ir t.t.). Kai tik pamatau reklamą a lia "su šeimos nariais kalbėk pigiau", veidą nevalingai iškreipia mislinga grimasa.

June 3, 2005

Sveikinimai

Nu ble, nesuprantu žmonių kurie sveikina kažką per teliką arba radiją. Tarkim vyras, kuris sveikina savo žmoną kažkokiatai proga. Wtf? Savo žmoną aš galiu pasveikint parėjęs namo; padovanot gėliu etc. Paskambint jei ji kelionėje ir tai neatidėliotina.

Beje įdomu kaip veikia tokie sveikinimai. Negi koks giminaitis tikisi, kad jo jubilijatas ar sukaktuvininkas visą dieną sėdi prie teliko/radijos? Per kurį kanalą transliuojami sveikinimai jam labiausiai patinka? Ar skambina ir sako: "įsijunk teliką, tą ir tą kanalą - bus siurprizas" :) Bredas kažkoks.

June 2, 2005

Pasaulis kitu kampu

Kiek pamenu draugelis apie ją pasakojo jau seniai. Pamenu kaip gal prieš metus jis pasakė:
- Blemba, kokią fainą merginą priėmė dirbt pas mus.
Ją pamačiau gal po kokio mėnesio ir niekuo nesusižavėjau. Veidas, kaip veidas, figūra kaip figūra. Kokia ji graži aš girdėdavau reguliariai maždaug kas mėnesį: "Blemba su ta faina mergiote buvom boulinge". Maždaug kas mėnesį būdavo jų firmos tūsai: oficialūs arba darbuotojai patys susirinkdavo kur nors pasėdėt. Tą merginą aš irgi matydavau karts nuo karto. Maždaug kas tris-keturis mėnesius:
retkarčiais užšokdavau pas savo draugelį į darbą, susitikdavau šeip gatvėje. Niekad nemačiau nieko ypatingo, gražaus ar patrauklaus. Pamenu kartą prieš pusę metų ji persidažė žiauriai ryškiai plaukus. Šitą aš pastebėjau. Bet tas pasikeitimas taip ir liko niekuo neįpatingas. Labai tikėtina, kad ji dažėsi plaukus ir dar daugybę kartų, bet tai buvo neverta mano dėmesio.

Continue reading "Pasaulis kitu kampu" »

March 30, 2005

Alive tonight

"Tavo gyvybė priklauso nuo mano taiklumo" - sakau jam ir žiūriu į akis. Trumpam pasijaučiu Klintu Ystvudu, idėnu taikliaja žvitriaja akim ir dar kartu visais kitais snaiperiais kuriuos mačiau per teliką ar apie kuriuos skaičiau knyguose. Aš atsakingas už savo globotinį.
Jis markstosi ir stengiasi nukreipt žvilgsnį į šalį. Aš pasižiūriu į jo ūsus ir
mąstau ar labai jis manim pasitiki. Aš žiauriai netaiklus ... Jis pasisuka į
mane ir jo suraukti ūsai tartum sako, kad viskas gerai ... Jis manim pasitiki.
Paleidžiu katiną lėkt į savo kampą ir mintyse atleidžiu jam visus jo blogus
darbus. Lėtai slenku į kampą ieškot kątik mesto distancinio pulto.

March 15, 2005

Cheers darlin'

Aš maišau savo kavą.
- Visi vyrai TOKIE. Jūs tik apie TAI galvojat, - sako ji ir žiūri kažkur virš mano nuleistų akių.
- Taip, - sakau aš - aš kas penkiolika minučių apie TAI pagalvoju.
Aš pakeliu akis ir pažiūriu į ją.
- Nu koks šlykštynė - koketiškai nusišypso ji. Aš atsigeriu gerą gurkšnį viskio ir galvoju kaip čia nenusižiovavus. Užsidegu cigaretę, kad pateisinčiau ilgą
tylos pauzę. Važiuot namo dar anksti. Kažkaip nepatogu. Mes visai neseniai susitikom.

February 28, 2005

StarMaking

Gera citata iš omni

Hokshila yra puikus pavyzdys, kaip išnaudoti provincijos mentalitetą ir greitai padaryti karjerą Lietuvos žiniasklaidoje. Viskas, ko tau reikės, norint jį pralenkti - nukeliauti tranzu iki Centrinės Afrikos ar Papua Naujosios Gvinėjos (2 tūkst. litų būtų net per daug), praleidus ten kokį pusmetį (dar tiek pat litų) pakeisti vardą ir tikėjimą, papuošti kūną pagal vietines tradicijas, grįžus drožti tiesiai į “Panelės” redakciją, ten pasakoti apie dvasios laisvę ir Zodiako galią. Nomeda pas tave ateis ant kelių.
orginalas

February 25, 2005

Vibratoriaus instrukcija

Kokios būna vibratoriaus būsenos?
"Fuck on" ir "Fuck off".

December 13, 2004

Ukraina

Pasižiūrėjau aš savo blogo spalveles ir kažką pagalvojau. Po to dar kažką. Ir sugalvojau - gal kas žino, kur galima įsigyt orandžinį šalikėlį? Visokiose maximos, rimi nerasta.

November 30, 2004

Kleptomanija

Kiekvieno rūkoriaus viduje dėdi mažytis šūdžius, kuris tik ir taiko nupy$$$nt kolegos žiebtuvėlį ir giliai paslėpt jį kišenėje. Kaži kodėl?

November 25, 2004

Software Request

Gal kas žino kokį nors dalykėlį panašų į Visio tiktai free?

May 19, 2004

poetry

Roses are red, violets are blue, sugar is sweet, and so are
you. But the roses are wilting, the violets are dead, the
sugar bowl's empty and so is your head.

Of loving beauty you float with grace
If only you could hide your face.

I love your smile, your face, and your eyes -
Damn, I'm good at telling lies!

I see your face when I am dreaming.
That's why I always wake up screaming.

My love, you take my breath away.
What have you stepped in to smell this way?

My feelings for you no words can tell
Except for maybe "go to hell".

March 25, 2004

10 pastebėjimų apie userland

1. Useris yra idiotas.
2. Niekada negalima sakyt useriui, kad jis idiotas.
3. Niekada negalima pamiršt, kad useris idiotas.

Continue reading "10 pastebėjimų apie userland" »

March 15, 2004

Klausimas

Kas baisiau girtas programmeris ar girtas
adminas darbo vietoje?

March 4, 2004

Vegan

Kiekvienas vegetaras yra patyręs žiaurią seksualinę prievartą ir nuo to laiko mėsos į burną neima.

October 6, 2003

Pasakos

Kažkaip teko savaitgalį pasiklausyt Leituvos nacionalinio radijo nežinau kurio ten kanalo, kažkurios tai programos. Na ne esmė. Ten toks sodrus vyriškas balsas sekė vaikučiams pasakas. Nu blet.
Atsimenu tik detales, dirtas buvau. Buvo kažkokia tai ten graži mergaitė ir tėvai nieko neįtardami nugrūdo ją gyvent pas kažkokią tai raganą. Tai ta ragana ją visaip engė, o galiausiai sukišo į pečių ir sudegino, o pelenus išbarstė pavėjui. Paskui tos mergaitės išėjo ieškot brolis. Ištepė žirgą mazutu ir liepė raganai plekštelt su ranka, paskui su koja ir t.t. Prilipo ta ragana, tai broliukas tą žirgą į mišką išginė ir ta ragana buvo sudraskyta, suplėšyta ir klauleliai jos pabyrėjo.
Šeip tai klausant tokių dalykų, kurie sekami tokiu komentattorišku balsu tikrai pasidaro baisu. O aš dar įsivaizduoju kad to klauso kokių 8 metų vaikas.

August 20, 2003

Elektroninis ekshibicionizmas

Va ką š galvoju apie visus blog'us ir pan. dienoraščius. Ant kiekvieno kampo vis atverinėjas savo dūšias tūkstančiai internautų. Ir aš atvėrinėju. Nu ir ką - mes nesveiki? Iškrypę ar paprasčiausiai užsidarę nykūs vieniši žmogeliai kurie neturi su kuo pabendraut?

Aš bent jau tikiuos, kad aš normalus. Man taip atrodo.

August 13, 2003

pirmas mano postas

Gavau šitą blog'ą ir turėsiu dabar nežinau kiek ilgai. o gal ir neilgai.
Kolkas man dizainas visiškai nepatina. Gal priprasiu, o gal ir pakeisiu,
jeigu netingėsiu.