" /> ejik: September 2005 Archives

« August 2005 | Main | October 2005 »

September 17, 2005

Graužalai

Nu va. Apgavau žmogų, kur sakiau sau, kad niekad neapgaudinėsiu. Nu ir ką? Nu ir nieko. Graužiu dabar save kaip koks duševnabalnoj zuikis.

Dialogas

...
- O kas linux'ą mėgsta?
- Elementaru, Vatsonai, linuxistai mėgsta.
- Logikos yra ... Tu genijus! O aš maniau, kad niekas nemėgsta ...
...

Dar viena rakštis į šikną adminams

Eilinis šeštadienis darbe. Kažkodėl bloga nuotaika, visiškai negaliu susikaupt tam, kam iš tiesų turėčiau. So, here i go - krapštom vanile. Beje, ankstesnį postą apie fhm,visgi perskaitė tie žmonės, kurie ir turėjo ;)

Startuojam savo mėgstamiausią brouzerį ir keliaujam į vanile.lt. Einam į pirmą pasitaikiusią demo foto sesiją. Žiūrim ką turim: pasirinktos foto išsaugot negalima. View source. Ir ką gi mes matom:

td align="center" valign="top"
background="../lt/gallery,page.show_image,id.11363" style="background-repeat: no-repeat; background-position: top center"

Haha, gudročiai ;) Pasitaisom akeniukus ir pabandom tikrą url:

http://www.vanile.lt/lt/gallery,page.show_image,id.11363

Dabar viskas paprasta: 11363 - nuotraukos numeris. Taipinam sekančio turinio bat failą ir vykdom.

@echo off
for /L %%i in (10000,1,99999) do wget http://www.vanile.lt/lt/gallery,page.show_image,id.%%i

Viskas. Rūkom, laukiam. Ilgai laukiam.

September 16, 2005

Žvaigždės jums šypsosi

Negaliu susilaikyti nepublikavęs šios istorijos blog'e.

Toliau bus aprašytas išradimas, kodiniu pavadinimu "atsarginis horoskopas" ©.

Pradedam nuo pradžios: turim portalą, kuris yra lankomas ir mylimas. Dalį naujienų ir kitokios fignios paimam gražaus XML pagalba iš tam tikros vietos. Viską valgo, spjaudo, skirsto cron job'as. Situaišin sekanti: tarkim cron job'as dėl įvairių priežaščių nesuveikia. Labai svarbi portalo dalis - horoskopai. Klausimas: ką daryt, kad žmonės neliktų nepatenkiti ir dvi dienas iš eilės neskaitytų tų pačių horoskopų? Čia ir reikalingi "atsarginiai horoskopai" ©. Jeigu nepavyksta importuot naujų dienos horoskopų, prasidedant naujai dienai rodomi "atsarginiai horoskopai", kuriuos aš rašiau damušinėdamas paskutinius namie rastus Fronteros likučius.

Viskas. Kas nekaltas, meskit į mane akmenį.

Resursai: portalo adreso neminėsiu ;)

September 15, 2005

Personal organizers

Trumpa istorija, apie planavimą ir darbus mano gyvenime.

Dirbu jau pakankamai senai. Dar žiauriai žiauriai seniai, 2001 metais, mano jaunoje kvailoje galvoje birbėjo mintis, kad darbus visgi reikia planuoti. Tada naudojau baltus A4 popieriaus lapus ir 2B pieštukus. Gal po pusmečio juos pakeitė elektriniai dalykai. Buvau jaunas ir dar kupinas entuziazmo kurt visokius smagumynus savo asmeniniam kompiuteriui,tad tuo metu kaip tik atsirado super duper Excel + VB Script toolzas, kuris buvo mano geriausias draugas, su kuriuo rytais sveikindavaus, vakarais sakydavau "iki rytojaus". Po to prasidėjo visokio šlamšto epopėja: buvo peržiūrėta ir išbandyta visokie keisčiausi dalykėliai, kuriuos atrasdavo freshmeat'as pagal keyword'ą personal organizer. Deje niekas iš visų ten kabančių projektų taip ir neprilipo. Vėliau mano gyvenime atsirado Microsoft Outlook'as; Visgi su laiku mano paštas migravo į Thunderbird'ą ir Outlook'as pasidarė nebetoks patogus. Keitėsi darbo specifika, dabar tenka labai daug šnekėt telefonu. Šiuo metu po ranka turiu tą patį baltą popieriaus lapą, 2B pieštuką, markerį (jeigu labai reikia juo galima rašyt bet kur),Task Coach.

Prašau jūsų patarimo: gal patartumėte, ką dar galėčiau pabandyt savo darbotvarkės tvarkymui. Noriu:

  • Taskai, taskų hierarchija
  • Kalendorius šiandien/rytoj, darbų atlikimo laikas su datom ir valandom
  • Galimybės kam nors ką nors nusiųst paštu
  • Galimybės užtuotis sinchronizuot su keliais kompiuteriais (būtų super; visgi darbe turiu stacionarų kompą, namie - laptopą)

Resursai:

  [1] Freshmeat - daug visokiausio velnio
  [2] "Microsoft Office - patys žinot apie ką
  [3] Mozilla - paštas ir internetas
  [4] Task Coach - mini organaizeris

September 13, 2005

Before everything else i was like you

autoportretas

Prisiminiau, kaip man viskas atrodė prieš metus. Jeigu kas būtų pasakęs, kad sėdėsiu dabar ten, kur dabar sėdžiu, demonstruočiau išverstas vėžio akis ir valgyčiau smėlį neužsigerdamas mieliau, negu tuo žmogum patikėčiau.Dabar turim, ką turim. Iš patirties galiu papasakot, kad norint padaryt kažką daugiau negu šuniuko kakutis pakanka: a) trijų bičų be šeimos b) meilės viršvalandžiams c) didelės meilės viršvalandžiams d) laiko e) noro.

Pašaliniai efektai: kažkas pradėjo ėst laiką, pamiršau, kaip atrodo naminis maistas (viva greito maitinimo kavinėms ir maistui į namus), alutį mes geriam tik tryse ir šnekam apie darbą, žodis "atostogos" priverčia susimąstyt kokiom
dviem minutėm tam, kad prisimint ką tai reiškia. Svorio -10 kg., cigarečių +10 vnt. per dieną. Smagiausia yra tai, kad kai pasižiūriu į save dabar - niekas neatrodo keista (nesu visai užsikasęs - visgi kažkiek turiu asmeninio gyvenimo), bet kai palyginu kaip viskas buvo prieš metus - žabtai veriasi tiek, kad bendras ertmės diametras artėja iki begemoto.

Tiek. O dabar dumiam toliau dirbt, kol dar parako duoda piatnica ir saulėtasis KWV.

Į pagalbą užsakovui

(laisvas vertimas interpretacija)

Kiek žinia užsakovas mielas ir labai geras padarėlis, be kurio intervencijos neapseina nė vienas projektas. Šį tekstuką siųlau perskaityt visiems užsakovams. Šios mažytės situacijos padės jums tvirčiau jaustis bendraujant ne tik su kūrybinį darbą dirbančiais žmonėmis. Galbūt atrasite naujas bendravimo su amatininkais paslaptis.

  • Pas mokamą gydytoją:
    - Žinote, aš nemokėsiu už apžiūrą. Kažkaip man rezultatas nepatinka. Ungnelės trūksta, suprantate.
  • Diagnostikos laboratorijoje:
    - Kodėl aš turiu mokėti už tyrimus iš anksto? O jeigu jūs nieko nerasit?
  • Turizmo agentūroje:
    - Jūs mane nuvežkite į kelis viešbučius, parodykit, duokit išsirinkt. Tada aš ir nuspręsiu.
  • Parduotuvėje:
    - Pirkau pas jus butelį alaus. Atsidariau, atsigėriau ir staiga supratau, kad alaus nenoriu. Pakeiskit mano alų į konjaką. Kokie pinigai? Už butelį alkoholio aš jau užmokėjau!
  • Restorane:
    - Pirmiausia jūs pagaminkite keleta patiekalų, duokit paragaut, o aš vėliau sumokėsiu, savaime suprantama tik už tą, kuris man patiks.

Resursai:
   [1] ImageEXtension - originalas [ru] ir dar daug viso kito

September 5, 2005

Maxtor

maxtor

Smagi naujiena senų Maxtor diskų savininkams - jie labai smagiai genda. Darykit kopijas ir t.t. Per paskutines dvi savaites,lygiai pasibaigus garantiniam laikotarpiui, mano rankose baigėsi trys - 40 Gb ir vienas 20 Gb diskai. Daraus kopijas iš kitų maxtorių ir žegnojuos.

September 4, 2005

Mergytė - uogytė, jau nebe pelytė

Teksto apie mergiotes čia nebus - tiesiog man vienas pipiras priminė, kad Cosmo rimuodavo savo straipsnių pavadinimus. Kiek galėjau tiek surimavau. Perskaitėt ir daba lauk visi. Nieko daugiau nespauskit.

Kai skalbiankė suvalgo megztinio su šrūbelio © liekanomis užtrauktuką - nieko nebelieka, kaip atsidaryt Torres Vina Sol buteluką © ir reziumuot savaitgalį (tiksliau vienitelę laisvą dieną - sekmadienį):

  • Keturi balai ir 150 pinigų.Mentai: o tau 130 mūsų autombane neužtenka? No comments. Neužtenka. Pažeidėjų žiniai: balai dingsta praėjus metams po apmokėjimo už pažeidimą, o ne nuo pažeidimo dienos.
  • 4 valandos bilijardo.Mat' vašu - tai jau ne sportas, kai gryžtant namo skauda pečius tiek, kad nebegali susukt mašinos vairo.
  • Kainų lyderis. Tik Maxima gali atsivežt ir pardavinėt prezervatyvus "Gusarskyje". Kas bandėt - komentuokit. Aš asmeniškai priėjęs prie kasos žvengiau tiek, kol nepriėjo apsauginis.
  • Kuro kainos. Kur tai matyta? 3.34 Lukoile už 95ą?
  • Zdob zi dub, Bi2, Kusturica No Smoking Biplan.Aš gi dar valgau. Nors tai geriausia, ką gali parodyt "Dangus".

September 3, 2005

televizija

90 darbo valandų per savaitę, kai pastovai skamba du telefonai, melejonas © žmonių stovi už nugaros, genda aparatūra ir kit., daro savo. Gryžus namo galima tik džiaugtis teliku tuščia galva. Vat kokias linksmybes daba žiūriu:

Reiškias bičas pasiima negyvą paną ir visaip ją krato, purto, bučiuoja ir kitaip žaidžia. Kartu dar jis neapsakomu balsu bliauna: "Ji gyva, ji gyva!"; Aplink jį stovi visokiausi daktarai ir žiūri į žemę (spėju, kad jei pažiūrėtų į tą bachūriuką - susižvengtų). Tas bičas rėkia "Ji gyva, ji gyva! Pažiūrėkit" ir tempia tuos daktarus prie mergičkos lavono. Tie žiūri ir sako, kad nifiga ji negyva. Užteks bičas žaist su tuo lavonu. Palik ją ir eik kam nors geriau atkeršysi ar kažą. Vienu žodžiu visas šitas vaizdelis © kartojasi kokius 3-4 kartus. Paskui medikai išvažiuoja ir bičas apsiverkia, kad jo medikai nesuprato ir net nebandėt taip smagiai žaist su tuo lavonu kaip jis.

Man vynas jau baigiasi ir dabar mėginsiu išsiaiškint, kas Vilniuj vežioja alkoholį ir maistą į namus. Jeigu dar bus sveikatos - pažiūrėsiu filmą iki pabaigos.