" /> bomzhe: lutego 2004 Archives

« grudnia 2003 | Main | marca 2004 »

29 lutego 2004

susipazinkim

keista. perskaitai zmogus kokia lietuvisko autoriaus knyga ir interpretuoji savaip. Keista , kai po savo isivaizdavimu isgirsti autoriaus balsu skaitoma kokia ishtrauka...
Stai chia yra rasytoju balsai
tokie ishvarge, senobiniai, nukankinti, kai kurie su kaimishku akcentu - net nepatiketum, kad kai kurie is ju ishtikruju neblogus kurinius parase:))
Man asmenishkai daugiau sudomino Antanas Skema
vat taip va:)

25 lutego 2004

Zebroidas

Kaliniu bumas. Dryziai - mados klyksmas.
ciuriaga.jpg

pokoncertines mintys.

Kartu galime pasodinti ideja, kartu galime ja laistyti, kartu galime ja puoseleti ir isbrandine, galime kartu ja sulaikyti.. Kartu galime sukurti kazka grazaus..
Nenusigrezk, nuo to kuris tave akimis kviecia kartu auginti vaisiu..

23 lutego 2004

A kur link sukti???

Kazkada drauge paklause: "Isivaizuok, vairuoji automobili, salia taves sedi keleivis, tiesiai pries tave dideliu greiciu vaziuoja kitas automobilis, turi dvi vienodas galimybes: sukti i kaire arba i desine, kad ishvengtum visishkos katastrofos. Kuria puse pasirinktum??" As ilgai negalvojus pasakiau : "I kaire, nes arciau..." Tada pagalvojau ir idomu, kur link arciau??? Ar man arciau ishsigelbejimo ar mano keleiviui arciau nelaimes??
Sia istorija prisiminiau po kazkada neseniai ivykusio tokio ivykio:
Einu saligatviu, pries mane eina zmogus, musu bendro kelio vidury, desinej pusej stovi mazas mazas suniukas ir slyksciai ikyriu soprano balseliu loja. As suku vis labiau i kaire, vyriskis, einantis pries mane taip pat i puse tolesne nuo suns. Susidurimo vietoje jau abudu beveik sulinde i krumus, bet nei vienam i galva netoptelejo pasitraukt i kita puse... Sustojome intymiu atstumu..Suo stugauja...Vyriskis piktai prunkstelejo ir pasitrauke.. Nuejome savo keliais.. Suo toliau loja.. Tada pagalvojau.. Gal jis irgi bijo sunu?..Tada atleistina..:))

19 lutego 2004

Fightgame (senas "strategijos" pratesimas)

Fightgame

gyveno mergina, kuri niekad nesakydavo sau, kad ji tikra. Kodel? todel, kad jai : rankos, lupos, zodziai, juokas - tai buvo tik kompiuterines hologramos, nesuprantamos plika akimi ir paranormalios. Ji niekad negalvodavo apie visuma ir pasaulio sandara, nes buvo isitikinus, kad vaizdas tik optine apgaule, o suzinojusi, kad akies sandaros daleles ishtikruju perkreipia vaizda atvirksciai, tai dar labiau tuo patikejo.Nieko nera. Ka ten tokios aukstos materijos kaip gyvenimo visuma! ji net negalvojo apie, tai kas vyksta chia ir dabar. Gal todel, kad paprasciausiai nesuspedavo su skubanciais praeiviais, kurie pranykdavo tokiu greiciu, kad ji net nespedavo su jais pakalbet apie ora. O oras grazus.Gaila, kad jis irgi netikras.Azoto deguonies ir kitu pramoniniu duju priemaisu pliurza jos netenkino. Flegmatishka asmenybe buvo ji. Nenorejo skubeti, norejo tik tureti savo srove, kuri neteketu pro tas pacias ziotis i ta pacia jura, kur baigiasi ir kitu sroviu tekme. Galbut ja erzino tie gulintys raudoni, praskrude lavonai papludimiuose, kurie jai nemaloniai primine holokausto auku savartynus. Ilgai ji skaiciavo savo tekmes azimutus, kurie jai leis netrukdomai laisvai teketi. Ji nenorejo tik tu netikru nustatytu keliu keliuku autostradu autobamu...asfalto tamsumas ja gasdino.ji pasipiktino.kas jiems dave teise pasakinet jos kompiuterinio zaidimo kodus???Gal ji pati..ji pati nori pasiekti finala savo aplinkeliais?suzinoti kodus per savo nuosava pazinima. Pasipiktinimas praejo. Ji niekad nepyksta. O kam? juk zaidime prarasi daug tasku ir tavo game over nesuvaldomai priartes. Ji nenori priartejimo, ji nemegsta per didelio intymumo, nes jis perdega, o perdegdamas praranda taskus,kuriu gausa mazeja ir lemia nusivylima zaidimu. Ir ji nusprende . Sis zaidimas ne jai. Per daug sudetingas ir painus. Ne kokia is jos stratege.Gal kita kart ji pabandys prisiminti kodus ir pradeti viska is pradziu? Gal tada pavyks?
O kol kas :
GAME OVER

strategija


gyvenimas - tai strateginis zaidimas. Galima ji sudeliot taip, kaip nori zaidejas. vienintelis neatitikimas - tai, kad tam visai nebutina pirkti, parduoti, atidarineti $bankus ir kaupti pinigus.

13 lutego 2004

List do ludozercow(+vertimas)

"List do ludozercow" Tadeuz Rozewicz

Kochani ludozrcy, nie patrzcie wilkiem na czlowieka, ktory pyta o wolne miejsce w przedziale kolejowym. Zrozumcie, inni ludzie tez maja dwie nogi i siedzenie.
Kochani ludozercy, poczekajcie chwile, nie deptrzcie slabszych, nie zgrzytajcie zebami. Zrozumcie, ludzi jest duzo i bedzie jeszcze wiecej. Wiec, posuncie sie troche, ustapcie.
Kochani ludozercy, nie wykupujcie wszystkich swiec, sznurowadel, makaronu. Nie mowcie odwroceni tylem : ja, mnie, moj, moje, moj zoladek, moj wlos, moj odcisk, moje spodnie, moj pies, moj samochod, moja zona, moje dzieci, moim zdaniem.
Kochani ludozercy, nie zjadajmy sie.. Dobrze? Bo nie z marwych wstaniemy..Naprawde...

Vertimas( nekoks, bet visgi:) :

"Laiskas zmogedroms" Tadeusz Rozewicz

Mielosios zmogedros, neziurekit vilko zvilgsniu i tuos, kurie klausia ar yra laisva vieta traukinio kupe. Supraskit, kiti zmones taip pat turi dvi kojas ir sedyne.
Mielosios zmogedros, palaukit truputi, nemindykit silpnesniu, negriezkite dantimis. Supraskit, zmoniu yra daug, bus dar daugiau. Taigi, pasislinkite, uzleiskite.
Mielosios zmogedros, neispirkite visu zvakiu, raisteliu, makaronu. Nesakykite uzsisuke nugara : as, mano, mane, mano skrandis, mano plaukai, mano atspaudas, mano kelnes, mano suo, mano automobilis, mano zmona, mano vaikai, mano nuomone.
Mielosios zmogedros, nesuvalgykim vienas kito... Gerai? Nes neprisikelsim is numirusiu.. Tikrai..

9 lutego 2004

beer nonalcohol

Absurdiskai viskas vyksta. Nustojau gert . Ir iskarto i galva pradejo skverbtis visai idomios uzsilikusios, nuo alkoholio uzspaustos ir bijojusios islisti, mintys. Idomiau gyvent pasidare. Pagaliau vakar prisiverciau perskaityt nuo negerimo laiku uzsilikusi Iaji pasaulini kara. Skaniai sulindo. Aisku, shian nuo smegenu atbukimo atsiskaitinedama sumoviau manevriniu ir poziciniu karu fronto linijas. Bet po toookio persigerimo ir didziulio lebavimo ganetinai gerai. Nors jauciu, kad mano smegenis pradeda pulsuoti kazkokiu aktyvumu, o ne nuobodulio sultimis. Vieninteliai mokykloje verti demesio dalykai tai istorija ir literatura. Visa kita bruda reiketu ismest. Negi informatika , fizika , matematika pades susivokt kai jautiesi dvasiskai silpnas, nugaletas ir prarades vilties?? ni xuja, sinusai ir kosinusu romanas nepades suprasti kodel atsiranda vienatve , o sklaidomomuju ir glaudziamuju lesiu nagrinejimas nepades pamatyti savo sirdies .
Gyvenimas tesiasi po ilgo etapo miegojimo uzsiklojus ziemos sniegu laikinai sustabarejo ir susalo , kaip susala zieminiai javai, bet atsigauna pavasari. Pradeda skverbtis gyvybe ir tikiuosi neuzilgo bus grudu:)) ( "..Po vidurnakcio pradejo snigti. Tai buvo labai malonu: - vis delto gavome kuo uzsikloti. Sniego danga - ne bet kas: po ja ir rugiu daigai per ziema nesusala.." B.Sruoga "Dievu miskas" )
Gaila tik kad nuo to dvasinio sastingio knygos uzdulkejo spintoj ir tikriausiai visos dulkes nespes dingti iki dr. green ir toro bravo koncertu. Na, bet gal kita karta. Svarbiausia, kad viskas atsigauna.jeeeeeeeeeeeee:))))))