" /> vosvos weblog: April 2005 Archives

« March 2005 | Main | May 2005 »

April 28, 2005

vingio parko menininkai

Instaliacija:

"keletas jūsų automagnetolų +
parkomenas1
+ keletas jūsų piniginių +

parkomenas2
+ autorių gyvenimai"

parkomenas3

April 26, 2005

midi prezentacijos

Midi progą, vietoje to, kad vesti pratybas, nuėjau paklausyti Maksimo ir Domo prezentacijų. Pirma buvo maksimo - "Informacinis grupių darbas". Kalbos santrumpa galėtų būti tokia:
1. kartais grupėje dirbti "gerai"
2. reikia įrankio, kuris padėtų atlikti "grupinį" internete.
3. Wiki galėtu būti tuo įrankiu.

Pristatyme trūko pavyzdžių, kaip gi iš tikro atrodo tas Wiki ir į ką jis panašus? Kaip su juo dirbti? Kuo wiki geriau/blogiau už CMS'ą su registruotais vartotojais? Manau tie, kas niekada nesusidūrė su Wiki, gavo labai jau miglotą supratimą. Grupinio darbo privalumu paminėta: "generuojama daugiau turinio". Tai nėra privalumas. Wiki, CMS ir visos kitos informacijos valdymo sistemos kuriamos kaip tik tam, kad suvaldyti turinio augimą. Geriau mažiau - nei daug nekokybiško. Wikipedijos bendruomenė ir yra tas filtras, kuris padeda augant kiekybei palaikyti turinio kokybę.

Antras kalbėjo Domas apie Wikipediją. Manau kiekybinio Wikipedijos augimo akcentavimas gali buti tik reklaminiu triuku:) (kiek suprantu "stubai" nėra skaičiuojami kaip straipsniai?) Mane labiau domintų, kiek vidutiniškai redagavimų (atmetant pakeitimų atstatymus) patyria vienas Wikipedijos puslapis. Tai gal kiek labiau atspindėtų kokybinį augimą.

Domui, kalbant apie tai, kad Wikipedijoje gali rasti informacijos praktiškai apie viską, nugirdau kaip šalimais sėdėję studentai diskutavo:
A: "Tai čia tas pats kaip googlas"
B: "Nu jo... tik googlo redaguoti negalima..."
Pradžioje mane tai kiek prajuokino:) Bet čia galima truputi paspekuliuoti... Tarkime jei 90tų pradžioje visi web serverių
ir naršyklių gamintojai būtų defaultiškai leidę atlikinėti HTTP PUT visiems resursams. Įdomu į ką tada būtų panašus šiandieninis webas? Gal dabar mums būtų sunkiai suvokiama, kaip taip negalima atredaguoti google rasto puslapio? juk tai kvaila?:) 0 bendrai, tai ši prezentacija buvo visai faina:) Nors kaip ir Maksimas, Domas pamiršo pasigaminti skaidrę su užrašu "Klausimai?".

Po Domo kalbėjo dar vienas vyrukas - apie webinį uždavinyną. Akis draskė klaidos skaidrėse. Nepamirškite prieš rodant skaidres auditorijai, parodyti jas spellchecker'iui, mamai, draugei, kambariokui ir katei. Kuo daugiau akių jas pamatys tuo daugiau šansų, kad dėl to paskui neteks raudonuoti. Ir juk tiek kalbėjote apie tai, kaip Wiki padeda sugaudyti klaidas? Tai kodėl skaidrių nerašėte Wiki pagalba? Grįžtant prie temos, galiu pasiūlyti daryti ne "Pranešimų laiškais sistemą", o tam naudoti RSS feed'us.

Visiems ačiū už prezentacijas.

O čia keltas nuotraukų. (bloge palikinėti klaidas irgi blogai. keltas, atsiprašau.)

April 10, 2005

double confirmation

Ar tikrai mp3 failų trynimas yra toks kritiškai pavojingas veiksmas ar winampo5 vartotojai tokie žiopli, kad sugeba netyčiomis pašalinti sau labai svarbius mp3? fuk, juk vien jau tai, kad man kilo noras "fiziškai" pašalinti failą reiškia, kad jis mane užkniso/nipriot. Čia lyg metant šiukšles, prieš kiekvienai įkrentant šiukšlių dėžėn, būtumėte paklaustas: "ar jau tikrai čia samoningai metate šitą griaužtuką?"

1. "Prašau pašalinti pažymėtus failus (taip! aš jau apsisprendžiau!)"
winamp1.gif

2. "Žinokite, kad pažymeti failai bus pašalinti labai ilgam. Nejau sutinkat?"
winamp2.gif

3. "Šalinti failą? Gal jau persigalvojote? (you fucking idiot)"
winamp3.gif

Update (April 11, 2005 01:35 PM):
Paskaičiau jūsų komentarus ir manau, kad kaltinate ne tą kas to nusipelnė. Jau kas kas, bet Windowsai, Bill'as ir Microsoftas čia tikrai nekalti (šį kartą:). Ir netgi žiopli Windows vartotojai čia nekalti. O kaltas čia tik Winampo5 vartotojo interfeisų dizaineris, kuris viską padarė taip, kaip jam atrodė paprasčiau. O greičiausiai tai buvo programuotojas/dizaineris, kuris viską padarė taip, kaip greičiau. Ir net atsižvelgiant į pkmk pastabą, antruoju žingsniu buvo galima pateikti kažką panašaus į:

winamp4.gif

April 7, 2005

pavasaris

papa.jpg
va
va.jpg
sa
sa.jpg
ris
ris.jpg

April 3, 2005

startas

Nuo šiandien pradedu ruoštis Vilniaus maratonui. Naudosiu Jeff Galloway pateiktą treniruočių grafiką. Gal kiek per vėlai susiėmiau, nes pagal grafiką reikia 27 savaičių. O aš turiu tik 21:( Kiek supratau spartinti pasiruošimą yra pavojinga (sveikatai), na bet reikia tikėtis, kad per trumpesnį laiką tiesiog nepasieksiu savo sportinio piko ir tai atsilieps tik trasos įveikimo laikui (kuris man nėra labai svarbus). Sekmadieniams planuosiu ilgesnius 5-40km išbėgimus, taigi galėsiu čia papostinti planuojamus maršrutus, o jūs galėsite prisijungti (stengsiuos apibegti kuo įvairiansnes Vilniaus apylinkes).