" /> vosvos weblog: May 2004 Archives

« April 2004 | Main | June 2004 »

May 30, 2004

Hackers and Painters

Naujos Paul Graham knygos Hackers & Painters apžvalga. Kiek supratau tai toks gan komercinis "easy reading", bet jei kas gausit ar nusipirksit tai pasidalinkit ir su manimi:)

Encouraging programmers to make what writers sometimes refer to as sloppy first copies also has implications for programming languages, Graham writes. "It means that a programming language should, above all, be malleable. A programming language is for thinking of programs, not for expressing programs you've already thought of.

May 28, 2004

There is always time

Teisingas straipsnis apie tai kaip teisingai dirbti (programuotojui).

There is always time to write tests. There is always time to refactor and keep the code clean. There is always time to review and inspect and pair. There is always time to integrate frequently. Indeed, there is no time not to do these things, because these are the things that keep us going fast. These are the things that keep the weight back over the wheels rather than over the shoe. These are the things that keep our productivity high, and our code flexible and malleable.

May 27, 2004

motociklu po Černobylį?

Seniau ve rašė apie mergiotę kuri viena važinėjo motociklu po Černobylį ir pyškino fotoaparatu kur papuola. Tačiau naujais duomenimis nemaža šios istorojos dalis yra tik jos prasimanymai.

komentarai ir popierius

Šiandien varčiau popierinį Lietuvos Rytą ir vieną akimirką pagavau save beieškantį staipsnio apačioje linko vedančio į jo komentarus. Nauja liga. Tačiau pastaruoju metu jau nepagaunu savęs ieškančio "undo" kai braižau ką nors ant popieriaus. Šiaip popierius valdo, labai paprastas ir aiškus vartotojo interfeisas (o kai pripranti tai net ir funkcinių apribojimų nepastebi).

May 21, 2004

blogginimas kaip verslo įrankis

Billas G. prakalbo apie blogginimą kaip apie verslo įrankį. Galbūt greitu laiku įmonės samdys profesionalius rašytojus, kad jie blogintų už neva jų firmuose dirbančius realiai neegzistuojančius darbuotojus ir taip formuos gera firmos įvaizdį. Pavyzdžiui pasakos kaip sunkiai ir atsidavusiai dirba prie firmos projektų ar kokia puiki aplinka įmonės kolektyve. Juk dažniausiai skaitome blogus tų žmonių kurie mums įdomūs, kurių nuomonė mums yra autoritetinga. Tačiau už gerus pinigus šis autoritetas gali perleisti savo blogą pinigingai įmonei, o ta savo ruoštu nepastebimai ims mums piršti savo produktą X:)

ps. dabar X jau ir su sparneliais.

Zope X3 3.0.0 alpha 1

Išleistas Zope X3 3.0.0 alpha 1. X - reiškia experimental - reiškia nėra backward-compatibility su Zope 2. Antras Zope man patiko tuo, kad parašytas pythonu ir tai, kad zpt yra geriau už visas mano ankščiau matytas templeitų kalbas. Visa kita didelio susižavėjimo nesukėlė. Zope 3 žada būti daug smagesnis.

May 20, 2004

looking ahead

Straipsnis apie tai link ko juda web'as, kokia įtaka jam padarys šiuolaikiniai weblog'ai, ateities interneto panaudojimo scenarijai. Viskas labai panašu į Tim Berners-Lee išsakytas mintis apie Semantic Web'ą. Labiausiai sutinku dėl to, kad svarbiausia yra naudojimosi paprastumas. Dėl to manau Turinio valdymo sistemos (CMS) ir nepasiekė savo užsibrėžtų tikslų, o vietoje jų vis dažniau naudojami kur kas paprastesni įrankiai kaip Wiki ar Bloginimo softas. Na Lietuvoje kolkas dar interneto svetainių kūrimu užsiimančios įmonės bruka savo turinio valdymo sistemas taip bandydamos prisirišti klientus prie savęs ir pasidaryti pinigo (na gal ir ne tik Lietuvoje:). Jūs neturite TVS? Jūsų konkurentai jau turi! (ypač juokingai tai atrodo kai klientui reikėjo tik vizitinės kortelės internete su adresu ir telefonu)

May 14, 2004

Movable Type 3.0

Nauja Movable Type licencijavimo schema sukėlė bangą nepasitenkinimo. Įdomu tai, kad pranešimas apie šį pakeitimą turi įjungtą TrackBack'ą. Na o ten atsiliepimai nėra patys palankiausi (spėju jie greit bus pašalinti).

blog.hardcore.lt licencija kainuotų $699.95

May 11, 2004

nagas

Išsikratyk klaviatūrą
Ir susirask ten savo seną nagą
Pasikrapštyk juo savo ausį
Galbūt tai tau sukels
Puikių prisiminimų

šriftas "Palemonas"

Gavau naują originalų lietuvišką šriftą "Palemonas". Tai dar nebaigtas šriftas, bet eksperimentinė versija. Kompiuterio ekrane jo išvaizda leidžia norėti daugiau. Tačiau atspausdinus ant popieriaus atrodo labai gerai (t.y. geriau nei Times New Roman).

Šriftą jau galite atsisiųsti iš oficialaus šaltinio.

May 8, 2004

Sudužę langai

Buvo atlikti tyrimai norint išsiaiškinti kodėl vieni miestų rajonai, kurie neturėjo demografinių ir ekonominių skirtumų lyginant su kitais, tapo tokiais kur ir policija bijo kišti koją. Eksperimento esmė: prabangus automobilis buvo pastatytas tokio rajono gatvėje ir stebėtas keturias dienas. Niekas neatsitiko, automobilis liko nepaliestas. Tada eksperimentatoriai išdaužė nedidelį šoninį langą ir ėmė stebėti toliau. Kažkur po keturių valandų automobilis buvo apverstas, išardytas ir padegtas. Taip atsirado "Sudaužyto lango teorija".

Pokalbis apie tai, kokią svarbą programavime turi nedidelių klaidų kode ("sudužusių langų") sutvarkymas norint neleisti joms išaugti į didelias problemas.

May 4, 2004

mano nuotaika

gal alaus?
Taip
gal prie ežero?
Taip
gal pasportuoti?
Taip
gal į miškus?
Taip
Gal pasimokyti?
ką sakėt? Žinokit labai prastai jūs girdžiu, peeep...

What Happens To Your Data When You Die?

/.'te užduotas šis klausimas. Kad jums nereikėtų visko skaityti pateikiu apibendrintą atsakymą:

1. Please encrypt your pr0n
2. When you pass on, the only person who probably cares about your data will be dead
3. Geek keeps all his important data on punch cards
4. Much of the data that you consider to unimportant now might become priceless after you're gone...
5. Your data should be treated like what your mom said about underwear. She always said you better have a clean set just in case you get hit by a bus and have to go to the hospital;
6. If you are really good you can write the program to simulate your daily digital life.