« Vyrai ir veganizmas | Main | Apie sabotažus vardan pliusiukų universitete »

Apie medžioklę, mizoginiją ir transfobiją

Nors dažniausiai pastaruoju metu šio blog'o objektu tampa veganai, šį kartą įrašas ne apie juos, o apie medžioklės priešininkus.

Lygiai taip pat kaip ir su veganizmu - bandau pirštu pabaksnoti į bjaurius dalykus veganizme būdama veganė, tai taip ir būdama prieš beprotybes Lietuvos miškuose (t.y. medžioklę, ar P.K.I.K.T. dainų pavadinimais kalbant, skerstuves) negaliu ignoruoti vis dažniau grupėje "Aš prieš medžioklę" pasipilančias srutas.

Pirmą kartą PETA'iškas protestas apie kalinius ir žiaurumą Lietuvoje įvyko (beveik lygiai!) prieš penkioliką metų. Ir jis atrodė taip:


kailiai2000.jpeg


Atrodo, jog 15 metų - ilgas laiko tarpas, per kurį žmonės turėtų išmokti kaip dalykus daryti, o kaip verčiau - nedaryti. Gėdinti kalių dėvėtojas apeliuojant į jų (ne)moteriškumą - prastokas pasirinkimas.


Pa%C5%BEym%C4%97jimas_121.jpg


Tai puikiai matosi minėtoje grupėje, kur prieš kelias dienas buvo patalpinta moters su nušautu vilku nuotrauka. Žmonės besifotografuojantys prie lavonų (tiek laidotuvėse, tiek su medžioklės laimikiais) man visada atrodė makabriškai, sumedžiotų gyvūnų nuotraukos man bjaurios ir kelia pyktį. Tačiau tai, kas nutiko feisbukininkų komentaruose po minėta nuotrauka, verta pasidalinimo ir trumpos apžvalgos.


janyte.jpg


Dominuojančios temos - aiškios: moterys turi nešti šilumą ir gyvybę, o ne žudyti. Vadinasi, Janytė ne moteris. O jeigu Janytė ne moteris, tai ji - trans. Dar, žinoma, reikia pareikšti, jog niekas jos "nep*sa". Ar kelti klausimus apie jos vyrą, vaikus, šeiminę padėtį, taip menkinant jos "moteriškumą".

Beje, kalbant apie "p*simą", prieš kiek laiko toje pačioje grupėje buvo pasidalinta va tokia nuotrauka:


Pa%C5%BEym%C4%97jimas_098.jpg


Gražaus trečiadienio, kad jus elnias išp*stų!

Vėlgi, emocijos trykšta ir oponentai žeminami per "p*simą" - niekas tavęs nep*sa jei tu moteris - blogai. Bet dar blogiau, jei esi vyras ir tave p*sa "from behind". Net nežinau kas blogiau - ar tokie lipdukai, ar užmatytas kažkur veganiškuose feisbukuose post'as, siūlantis pasidžiaugti (!) jog PSO nustatė, kad mėsa sukelia vėžį...

Skatinkite veganizmą, kritikuokite medžioklę, bet būkite malonūs, prieš pasidalindami kažkokia informacija, pagalvokite, ar jūsų "šventų tikslų" siekiantis įrašas netrykšta seksizmu, neapykanta moterims, transfobija ar homofobija. Neskanu tokius "vartoti", o ir tie, kurie tokiais dalykais dalinasi nebeatrodo verti dėmesio.

Post a comment

(If you haven't left a comment here before, you may need to be approved by the site owner before your comment will appear. Until then, it won't appear on the entry. Thanks for waiting.)

About

This page contains a single entry from the blog posted on November 7, 2015 8:02 PM.

The previous post in this blog was Vyrai ir veganizmas.

The next post in this blog is Apie sabotažus vardan pliusiukų universitete.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35