" /> st_: October 2004 Archives

« September 2004 | Main | November 2004 »

October 18, 2004

pseudorašliava eilinė

Weeks fulfilled.
Gyvenimą bandau lygint su paspirtuku, ir atrandu kolinearumą. Keista konstatuot, kad malonumą (bent jau gyvenime) suteikia būtent tas irimasis kojomis, o ne teisė į tingų jausmą. Tą, kai kojos rimties būsenoj, gavusios savo šilumos kiekį, o važiuoji iš jų užkaltų dividendų. Gal todėl, svarstau, man labiau patinka apkrauta žiema, o ne de-pareigojanti vasara. Ir spoksau į baltafonį ekraną, o katė ritinėja bios batarkę grindimis.
Winamp'ą jau antrą vakarą nukonkuravo grojantis keygen'as. Visai, kaip prieš 2 metus. Įsivaizduoju, kad nostalgija - tabletė, ir demonstratyviai išspjaunu. Skoniui panaikint užkandu vynuogių. Pagaunu save, kad valgau ne po vieną, kaip žmogus, o po 4-5. Burna praplatėjo, studente? Paspringstu stereotipu, o prieš atsijungdamas spėju nutrenkt nuo stalo The Times AtlaS of the World - ir diena pasidaro netuščia.

October 11, 2004

nusišnekyn

Šiandieną teko stebėt žiemos preliudiją. Gatvėj, pastebėjau, šiaušė net kelios apsnigtos/nedavalytos keturratės. Žolė ant šlaitų buvo paženklinta sniego grid'u. Kažkas utopiško, ypač turint galvoj, kad patį procesą įvertinčiau geriausiu atveju 'šlapdriba'.
Dienos maišosi su naktim, emocijos daro koalicijas su racionaliaja dalim, gaunasi gigantiškas ermyderis/jomarkas/dar_kokia_nors_tarmybė. Atkenčiu krikštynas, atiduodu duoklę visuomenei, mintyse šveičiu nutrintus idealus, kaip juokinga tarp tokių pastebėt _praeitį_.
Nostalgija yra vilties išvestinė.

October 2, 2004

at the moment

Išvados lenkiasi su racionalumu ir pasiduoda bukom emocijom. Kaip šeštadienio rytui, retokas reiškinys.
Mąstosi, kaip sukurt universalią formulę nustatyt ribai. Ribai, kur reik nebe kantrybės (atsargumo), o staigumo, operatyvumo, išvadų. Žinoma, riba reliatyvi, slankiojanti. Bet kaip čia tokią sukūrus, kad tiktų ir vairavimui ir tarpžmoginiam santykiam, ir dar realiajai aibei visko.
Gerai, vaike, sako valdinga sąmonė, paerzėjai, o dabar varyk mokytis. Kad taptum suaugusiu, tau dar reik iš(per- ?)laikyt n egzaminų.

Įdomu, ar kas nors sugebėtų tiek įskaityt seilėse ant šaligatvio.