« Kasrytinis palinkėjimas | Main | offtopic »

Without a trace

Savaitei į laukymes.
There are some predictions available. Galim atsižvelgti į tai, kaip buvo prieš metus: mosavimas irklais, tapęs antruoju vaikščiojimu, daug nudegimų, visą dieną būni šlapias, buitiniai rūpesčiai (laužo dūmai kenkia akims), uodų legionai, nakvynės, tempiant baidares ant pusiau stataus kranto bei nežinant, kurią koją šį kartą susižeisi (tuo momentu į galvą atėjo frazė "išsilaipinimas Normandijoje"), smulkios tarpusavio diplomatinės aferos (dėl maisto, dėl vietos palapinėj, dėl to, kam atiteks privilegija eit pieno pirkt iš kaimiečio). O taip, ir skustuvo trūkumas. Ir TELE 2 ryšiui tinkamo kalnelio ieškojimas. Ir 'plaukiojančios galvos'. Ir vakariniai pokalbiai, su mielais žmonėm nuo kranto, kurių nematom per jų benzininių griozdų spiginančias šviesas.

Ir vis dėlto visa tai nuostabu. Irklai pramankština rankas; kas kad grįžus riešai porai dienų out of order. Nudegimai neamžini. Nuo vandens netirpstama. Anyway, kompas labiau kenkia akims už visus laužų dūmus. Uodų mušimas lavina reakciją. Nakvynių saldumą retai kada sugadina menkos žaizdelės, nes paprastai nuovargis neleidžia ilgai naktinėt. Svarbu, kad visad lieka ką prisimint. O čia dar turėtų būt fotikas su 256mb atmintim. Furthermore, pagaliau proga atidaryt maudymosi sezoną. O dar plevena viltis spėt į roko naktis. Žinoma, labiau iliuzinė, nei tikra.
O viskas prasidėjo prieš kokią savaitę, 7 truliku lekiant per begalines Justiniškes, po to paėjimas sanatoriją primenančiu takeliu, vėliau dykvietė ir garažai, kokius pamačius seilė tįsta - Vakaruose kažin ar rasi ką panašaus (mintyse keikiaus nepaėmes fotiko). Tada leidimaisi laiptais, daiktų tempimas į viršų, dulkės off, užsimetam ant pečių, trulike žmonės traukiasi, tada marširuojam per centrą su šaltojo karo laikų nešuliais. Kitas etapas - užsitęsęs klijų nunešimas į baidarių tiuningavimo vietą - diena prašoko +- nepastebimai (valanda išsitęsė iki septynių), ant rankų atsirado štampai, kokių nesinorėtų turėt per žygį, užtat viskas sulopyta, paslaugus baidarės savininkas atneša tai bananą, tai saldainį, juokaujam apie vergiją ir strėnraiščius, tada viską išardom, 3 MOMEHT'us į šiukšliadėžę. Home. Po to paankstintas išplaukimo laikas, hrr, paskubom susiveikta kuprinė, prigrūsta atsitiktinių daiktų. Valio avantiūroms.
Dabar jau laikas nešdintis nuo kompo. Tikėkimės, štatų meteorologai klysta:)

Comments

Sekmes avantiuroj :)

Tokie dalykai palieka malonius prisiminimus... Ir visi blogiai pasimiršta. Tad didžiausios sėkmės ir LAIMINGŲ atsitikimų... Lauksiu nuotykių, be to, dar nepapasakojai apie išleistuves... Taigi - skolingas. Tikiu, kad suspėsi į roko naktis. Tikiuosi. Deja, manęs ten nebus... Bet bus kitų užsiėmimų ir viliuos, jog nemažiau pasilinksminsiu, nei tų žygį ir {turbūt} naktyse... Va taip va