« One week to go | Main | Ilgiausia diena »

pasipergyvenimai

Jei nenorit dialogo - še jum monologas.
Aiškiai viena tų dienų, kurią po tam tikro laiko atminsiu su nostalgija. Kai spėja įvykt daug reikšmingo ir nereikšmingo, kas palieka gerą ar viso labo vidutinį įspūdį, svarstai, analizuoji, vėliau užmiegi nebaigęs to, o vėliau laikas "viską padabina auksinėm dulkėm" [nenoriu būt apkaltintas už plagiatą, nes 100% kox nors rašytojas ar grafomanas taip jau yra rašęs], nuo kurių kyla nostalginė-alerginė reakcija. Atrodo, kad gyvenimo dėsniai paremti nykstamaja progresija nes kuo toliau, tuo labiau noris gyvent praeitim, kuri, tada atrodžiusi visiškas šnipštas, dabar atrodo 'seni geri laikai'. Ir šitokia jausena sulaukus 18. Nu cool.

Įdomu, kokia tikimybė, kad lipdamas į truliką, susitrenksi pečiais su žmogum, kuris prieš pusvalandį rašė sms, o tu neatsakei? Kad jis važiuos ta pačia elektrine urna, pasirinks tas pačias duris išlipt, tą pačią stotelę. Va, jau kiek susidaro vietos tikimybių, ką kalbėt apie laiką. Duotų tokį egze - tektų užsičiaupti apie visą savo tikimybių išmanymą.
Šiandien įšoko keista mintis, ir dar pakankamai šviežia, kad pavargusios pilkląstės manytų, jog ji kažko verta. Vis tas žmogiškas noras tikėt, kad esi kažkuo kitoks. Pats savaime priartina tave prie kitų taip mąstančių, šitaip net naikindamas siekiamą originalumą. Vat pažiūrėjau tarsi iš šalies į tušinukus sumestus ant knygų, fotkes, irc lange-userius, atėjusią paklydusią žinutę. Ir mintis formuojasi: ką jie žino, gal aš visai kitoks. Vat gal dar šią pačią minutę pradėsiu visus banint iš kanalų, mobilus skris į sieną, tušinukai irgi, plyšiu, iš manęs iššoks ateivis, konspiraciniais tikslais tūnojęs porą dešimtmečių, o kas toliau, man juk iš esmės px, ar ne? Va, užteko parašyti ir šita mintis jau atrodo nieko verta. Teks ją pasidėt nakčiai, prie tokių minčių - science fiction temų, kaip atominio karo sutiktuvės irc su ping timeout ordom, ar prabudimas iš ryto žinant, kad sekantį sykį nuėjęs miegot-nebepabusi.
Taip, žinau, kad nieko gero neparašiau, jokių išvadų, reiškia 0 balų. Anot matiekos mokytojo, mum, kaip visiškiem beraščiam, neišsisprendžiant reik pasirašyt pvz. x=4 ir tada spręst. Atsakymo teisingo nebus, bet nors lapukas neliks tuščias ir neatrodys taip beviltiškai iš pirmo žvilgsnio.
Dabar pashol. I've got a headache.

Comments

hm..ziuriu ne man vienai sunkus metas atejes..
laikykis, isgyvensim..;)

taigi, ir man ne vienai sunku... bet dziaugiuos labai, kad susitikom, isgerem arbatos... buvo jauku bei gera. Tikiu, kad vasara pas mus zydincio sodo aplankyti uzklysi! ane? tikiu kad dar susiskambinsim ir pleptelsim nykiais vakarais... tikiu kad egzai praleks ir liks tik geri ivertinimai atestate... tikiuos, gal ir as chemija kaip nors iveiksiu... :)
nepamirsk, kad as su taviM, kas benutiktu