« Dar viena kiberpanko geneologinio medžio šaka | Main | Pat Cadigan »

Knygos iš didelės dėžės

Jokių rimtų kalbų - baisiai liūdna, o rimtumas tik iš linksmumo atsiveria. Kitaip tiesiog nykuma. Taigi didžiausias pasaulio nerimtumas yra kasinėjimai nukainotų idėjų griuvėsiuose. Dėžėse su užrašu "nuo 50 centų". Žiūrėk ir randi kokią "vakaro aistrų" seriją, greta glaudžiasi nuobodūs klasikai, begalintąjį kartą kramtantys pasaulinius karus. Būtinas ingridientas - "netradiciniai gydymo būdai" ir koks nors "dao tavo gyvenime".

O dar būna visiškai beprotiškos poezijos. Atrodo, kad ji taip ir neatsiranda lentynose, vitrinose, naujų knygų stenduose - iš karto keliauja į didžiąją dėžę. Ten glaudžiasi negirdėtų autorių PK, nuplyštaviršeliai ir musiaapkakoti žymūnų raštai, dešimtmetės knygos ant blokadinio popieriaus, pavėlavę staiga pagarsėjusių poetų darbai (lyg ir neaktualūs, bet aštresni). Žodžiu, visa tai, kas po apšepusia forma slepia keistoką turinį.

Didžiausia dėžė stovi "baltų lankų" knygyne. Paskutinis pirkinys - Neringa Abrutytė "iš pažintis" (1.99Lt).


vakare,
nežinia ką veikiant

Vėjai pučiantys cukrų
kavinė baltai prirūkyta
vėjas nuo marių, ir kuklūs
geriam, paskui pakylam

einam kažkur, kur?
žvelki, dangus už miesto
pūti man į ausį - purškiu
žodžių nėra paliesti...

Comments

a visai nieko ta fungi :) tikrai negaila 4lt tokia lengvute, bet prikaustanti :)

Aš "zuikio metus" irgi ilgai žvilgsniais varsčiau Kaune dar kai gyvenau. O nusičiupau "raudonkepuraitę".

dideles dezhes, zhinai, geras dalykas, pvz daba, kai voneguto niekas neleidzhia, ten radau motina naktis, gerai paieshkojus, manau ir pianola galima prichiupt, toliau "japonija shiandien" , storiausia knyga apie istorija, kultura, visuomene, so on and so on... :] , bishki ne up to date.. bet istorija juk nesensta :), toliau eina folknerio "palaiku ishniekintojas", kurio, niekas neperka jau puse metu, buvo grassas, sontag, max frish"tarkim ash gantebainas".. vienzho tokiu knygu, kurios virsheliais neshvhiechia(visgi gaila), nesivadina bachu ir nera mass ishsigelbejimas vien del to, kad leistos pradedant 1992-1993 baigiant 2000. :) Beje jau seniai dezheje matau knyga pavadinimu "fungi". Traukia.. tik nezhinau ar pirkti.

Beje ish tos pachios serijos, nors ir skolinta, Anri Paasilinna (galiu ir klysti, bet kazhkaip panashiai) "Zuikio metai", vakar perskaichiau. ZHinai, geris. Kiekvienam linkechiau. :) Dabar pagalvojau, kad klimbing patiktu turbut irgi :)