tumblr series of tubes:

>>

« gmo demo | Main | pakelk popierėlį, winstonai »

Abril 6, 2007

kabokų problema

va ežiukas rašo apie vilniaus kavines, kur gera pabūti.
kadangi niekad vilniuj neturėjau 'savo' kaboko, kuris galėtų būti penktadienio vakaro defaultu, gal ir gera idėja pasikonsultuoti su kolektyvine sąmone - gal kas nors žinot gerą neatrastą vietą, gal aš įsimušiau į tas pačias trajektorijas ir kažko neatradau?
taigi, ką jau žinau:
- apuokas - buvo nebloga skylė pačiam juodžiausiam vakarui, kada nulįsdavau į rūsį, išgerdavau bokalą, patylėdavom su žygiu apie kažką. arba sekmadienio pietų omletui po šmc parodos. žygis ten nebedirba, į šmc vis rečiau pakeliui.
- balti drambliai - ką aš žinau, ne mano vibracija. tiesiog ne taip. gal dėl kainų, gal dėl pernelyg matomos pastangos sugeneruoti autentiškumą, gal dėl 'o man px jūsų 150 neformalų' attitude, gal ten per švaru.
- bixai tiesiog nėra jauki kavinė, nesvarbu, kiek ten yra išgerta ir prisėdėta ir prišokta. tiesiog nesusigyvenam su vieta. galbūt trukdo tas jausmas, kad ten yra vieta, kuri generuoja savininkams pinigus, o ne ta jungianti visus kavinė, trečioji vieta, kurią kažkas laikytų dėl to, kad jam patinka. tik jausmas, ne įsitikinimas.
- 'būsi trečias' totorių gatvėje yra gerai skaniausiu vietiniu alumi, bet blogai visais kitais atžvilgiais. kompromisas.
- double caffe, pizza jazz, čili, savas kampas ir kitos optimistic ignorant vietos studentams ir vadybininkams čiulpia neatšaukiamai. savo konvejerine aplinka, plastikinėmis padavėjomis ir suplanuotu nykumu. vienintelė gera istorija yra ta, kurią pasakojo pažįstamas - kaip jie, dirbdami čili, valgydavo lsd.
- intro yra evilest betoninė skylė su sulaužytais biliardo stulpais ir be ateities.
- 'lokės pėda' pamėnkalnio gatvės gale šiaip yra skylė ir minusas visomis prasmėmis, bet dėl kažkokio iškrypusio impulso mes ten sėdim. tradicija, ar kažkas tai.
- 'mano kavinė' - tokia vieta, kur kaip ir galėtų būti mano, bet nėra ten įdėta širdies, nėra to 'vietinės jaukios kavinės' jausmo, nėra smagaus santykio su padavėja. šiaip geriau mažiau plastikinių šypsenų ir pėdkelnių, bet daugiau asmenybių. kai dar mokėmės licėjuje, turėjome 'savo tetą' sigmoje, kuri visada turėdavo, ką pasakyti, prisimindavo vardus bei tai, kad nevalgome mėsos.
- 'nauja era' ant islandijos ir pylimo gatvių kampo yra jauki ir skaniai pavalgyt duodanti skylė, kur pasitūsint ateina šeimininko vaikas, matosi virtuvė ir šiaip tokia juokinga fake autentika, bet alus ten neskanus ir a2 radijas nenuteikia sėdėti.
- 'pas erlicką' - kažkaip apsileidę jie ten, ir šiaip nepakeliui..
- 'pas rudolfą' - upper middle class vieta, kur vėlgi yra puikaus alaus, tačiau nejauku ir nesava. tai vieta, kur ateini, išgeri, susimoki ir išeini.
- pieno baras - miela vieta nuo vaikystės, nors ten labiau valgykla, negu kavinė ir jokio alkoholio.
- psichbaris yra toks baras-fleimas. aš ten neinu, kaip ir į žalią papūgą, nes tai nejaukios vietos, kuriose patinėliai ieško, kaip čia susimušt.
- 'sanga' totorių gatvėje yra puiki vieta sekmadienio ryto sultims, jie ten gamina nuostabų imbierinį gerimą bei skaniausią mieste latte kavą su cinamonu, bet užsidaro anksti ir nepardavinėja alkoholio.
- šmc kavinė, ko gero, yra defaultas penktadieniui, geriausia įmanoma blogybė, pakankamai skyliška, kad būtų jauku, pakankamai prisėdėta.

kas dar? ką pamiršau?

Posted by kpmg at Abril 6, 2007 1:45 PM kaip.tik.ten

Comments

"lokės pėda" = "meškos guolis", o gatvė - jasinskio :)
iš tos pačios serijos yra užsilenkusi šiaurės papūgėlė, absoliučiai nepakeliui vyšnaitė ir mamutas.

stt -> duoda mažiau matyto alaus, laiko muziką išjungtą arba žymiai tylesnę už pokalbį (kol nepasirodo kokie nors marozai ir nepareikalauja diskociekos).

saviausias kabakas savo laiku turbūt buvo laužai antakalnyje. iki penkių renovacijų ir profailo pasikeitimo. neįsivaizduoju, kaip tenai dabar.

kažkada seniai seniai į presto gedimino pr užeidavau anyžinės arbatos ir greito espresso, nebeliko.

pilies menė - nebrangių blynų ir pilies alaus, bet kažkodėl dažniausiai ten einu, kai atsibundu piktą priešpietę ir noriu su kompiuteriu dingt iš namų.

šiaip ėjimas į vietą vilniuje - tai visada kažkoks mažesnio blogio kompromisas. tų vietų yra dvi kategorijos -
a) per prabrangios/pretenzingos/konvejeriškos, na, u know.
b) tos "second class" vietos, pigesnės, nueini ir nejauti didelio diskomforto, bet vis tiek neprisiriši ir nenori sugrįžti.
kai man sako "einam ten?" neišvengiama reakcija - "taip, bet..."
renkuosi alų iš kiosko ir kavą parkelyje.

Posted by: katiba at Abril 6, 2007 2:10 PM

Boske beats all !

Posted by: Dun_avi at Abril 6, 2007 4:27 PM

Dun_avi: kalba eina būtent apie vilnių.
o kaune B.O. - ne vienintelė gera vieta.

Posted by: ktb at Abril 6, 2007 4:37 PM

tai suprantu, kad apie vilniu :), bet siaip boske beats all

'pas erlicką' - kažkaip apsileidę jie ten, ir šiaip nepakeliui.

man pakeliui :)

Posted by: Dun_avi at Abril 6, 2007 6:36 PM

skaniausias alus, o ir pigus - šnekutyje, užupy. kabokas su savo veidu.
kada beužsuktum - cafe de paris. skani kavytė.

Posted by: gretchen at Abril 6, 2007 8:29 PM

bliat kokie visi išrankūs:)

Posted by: lainn at Abril 7, 2007 1:53 AM

man patinka "guru" del savo vyshniu pyrago ir skanios kavos, ir dar del to savo minimalizmo, nes kai ten nueini, jautiesi truputi apsivales. ir dar ++ uzh meko nuotrauku paroda. -- uzh ankstyva uzhsidaryma.

bet siaip, tenka sutikti su Dun_avi. ieskojau vilniuj tokios vietos, kuri feels like home, bet vienintele skylele, kuri shiek tiek traukia yra tai yra shmc.

Posted by: rzr at Abril 7, 2007 11:41 AM

O, kažkam mano idėja patiko :) džiugu
šiaip apie kabokus kalbant, tai pats geriausias alui pasiurbčiot yra Anapus (Savičiaus g. 9). nzn, ten nors ir skylė, bet pati afigieniausia iš mano kada aplankytų. gal dėl to, kad su grupiokais pirmaisiais mėnesiais nuolat sėdėdavom (prisiminimai ir t.t.), bet kas faina, kad yra alaus skirtingų kainų (žinoma, ir skanumo). o nerealiausia yra skrudinta dona - ten jos atneša DAUG ir su DAUG padažo, kuris afigienai skanus! va todėl alaus einu gerti tik ten :)

Posted by: Eziukas su kedais at Abril 7, 2007 4:38 PM

man tai vynyl pub (buv. kolonos), tik gaila ne penktadieni ir savaitgali, aplinka +-, alaus netik švyturys, muzika tinka, ir labiausiai kad antra nakties padavėjas tik smagiai paklausia, gal dar? atneša ir toliau veda diskusijas su barmenu/apsauginiu.

Posted by: vente at Abril 7, 2007 5:08 PM

man maloniausias atradimas buvo play

Posted by: pumba at Abril 8, 2007 10:20 PM

Pastaruoju metu geriausiai jaučiuosi Play sekmadienio vakarais, kai namus tvarkytis tingu, maistą gamintis tingu, o filmas dviese bus žiūrimas rytoj. tada einam pirktis junk'o, su maišu "vamzdyną" valančio š.. einam į Play, geriam alaus, Kotryna padaro kavos ar didžiulį puodą arbatos ir .t.t.t.t.t.

pranciškonų gatvėje yra "Šauni vietelė".. visiškai nepakenčiama mano skylė, kurioje skanūs ir pigūs bulviniai blynai su mėsa bei vištienos salotos. Kiek ten nueinam "greitai užkąsti", išeinam negreitai, nes virtuvė baisiai lėtapėdiška.. staliukas prie baro visada užimtas padavėjų ir virėjų.. kiek užeinam jos kasdiena "močina" :D brendis, vynas, viskis, alus...

Gusto blyninė: skani valgykla su keistais meniu, keistu padavėju Žilvinu. Vieta kur vietoj grietinės gali išsikaulyti ledų padažą. tačiau primena visiška valgyklą. nebent balkonuose ramiau.

Coffee inn: gamina skanią kavą, duoda pasiimti tiek cukraus kiek nori, išsimaišyti kiek nori..cinamono ir šokolado kiek nori. man patinka sėdėti ant minkštos palangės ir žiūrėti po darbų į kažkur lekiantį "jaunimą" :) deja, pakankamai brangu.

kiniečiu "restoranas"/valgykla Trakų gatvės pradžioje. Nereali 50-55 metų "Podavėja" Natalija, didelės porcijos ir keista aplinka.. butas-kabokas :D ilgai juokėmės ten pavalgę :D

kolkas neištyrinėta Šv. Stepono gatvė, kurioje aną savaitę suskaičiavau minimum 5 kabokelius.. gal kas ryšis? :)

Posted by: Iskra at Abril 9, 2007 12:38 PM

"Magdė"(basanavičiaus pradžioj) - jau kokius pusantrų metų(su pertraukom). Skylė, su "ruskaja radio" :) alus nuo 3,5, o už keturis duoda skanaus juodo čekiško "samsono". Dažniausiai po darbo, rungtynių, penktadienį, žiūrėt futbolo ar šiaip, kai gatvėj niūrus oras..

Posted by: Paulius at Abril 10, 2007 11:50 PM

Beje, visai nebloga vieta yra Kalvariju No1, architektu pilaiteje prie Žaliojo tilto. Jaukus interjeras, malonūs šeimininkai, neblogas maistas. Rami vietelė chill outui.

Posted by: NoS at Abril 12, 2007 9:34 AM

Cafe de Paris:). Kad ir kaip nemėgstu prancūzų ir Prancūzijos, ir jų kalbos, ir jų kultūros - vis viena kasdien į šitą kavinukę užeinu. Labai gera muzika ir visąlaik įdomūs renginiai vakarais;)

Posted by: Linas at Abril 15, 2007 3:03 PM

Gera tema.
Anksčiau dar, pamenu, svarbos turėjo kriterijus rūkoma/nerūkoma, dabar gi visur susivienodino. Šitaip pranašumą įgavo Drambliai, kaip nerūkoma vieta. Beje, įdomu, niekas tiesiogiai neužsiminė apie kainas (paprastai geriu ne vieną ir ne du bokalus, tai man irgi kriterijus). Taigi, Drambliai čia pasitraukia į šalį, o iš kabakų dažniausi:
Suokalbis Rašytojų Sąjungoje (gali uždaryt nuo žiemos;/) - aplinka įdomi pažiūrėt, alaus būna už 4 lt, karštas vynas nebrangus, be to susiklostė, kad sava kompanija ten renkas. Tačiau absoliučiai netinka penktadienio bei šeštadienio vakarams; Užuovėja Totorių gatvėje - alus nebrangus, visad būna laisvos vietos, jei nebūna visas kabakas rezervuotas (tada Žalpapūgė/Be pavadinimo visai šalia), tačiau nors tu ką, niekas nepripažįsta to kabako kaip jaukaus :) Meškos guolis spec. atvejais - kai reik trumpai, neužsibūnant, nepretenzingai ir nebrangiai gurkštelt.
Iš opit painėtų berods lankęsis nesu psichbary (o gal jis kitaip vadinas?) ir.. ŠMC kavinėj :D
Šiaip jau kai tik leidžia oras, aš irgi už lauką.
Beje, įdomus susiklostymas, kad visa kompanija išsimėčiusi taip, jog visi, iš ko galima tikėtis kada kokių prikvietimų, gyvena miesto pakraščiuose - o tai, man, kaip nelinkusiam užsitūsint per naktį, esminis minusas. Tie, kurie gyvena arčiau kabakų sangrūdos vietos, neturi galimybių. Sutapimas, ar kažkas paaiškinamo?

Posted by: st_ at Abril 18, 2007 9:58 AM

rvienareiksmiskai caffe de paris kaip didesniu europos miestu atspindys. tik lankytoju veidai keiciasi pernelyg retai ;)
saviciaus g vynine pavadinimu "ziurkyne" ar pan. itin gerai dviese paskanauti gero pokalbio. Vynai neipatingi, uzkandziai standartiniai, visgi "in vino "liko tikroji ir stipriausia vynine vilniuje.Man asmeniskai "Invino" butu beveik "ta" vieta, bet per svaru ir vel tik tie patys zmones. Jau zinai ka ten sutiksi. del to neinu daznai. nenoriu prisiristi prie bendruomenes ir "tu" tipiniu "Invino" zmoniu.
geriausia vieta daznai tampa virtuves palange ir vokieciu g. stogai ;)

Posted by: rutita at Abril 19, 2007 8:46 AM