« sth | Main | pay what you want »

Starość nie radość?

woundman_johannes_wechtlin_fieldbook_of_wound_surgery_1517.jpg

Kas atsitiko? Nieko neatsitiko. Karščio išvargintas, permirkęs kūnas, limpančių galūnių prisilietimas, jausmas svyruojantis tarp abejingumo ir irzlumo. Niekas ir nežadėjo kūniškos harmonijos. Senstantį kūną supranti tik per kito senstantį kūną, bet ne savo. Vienas ant kito augantys nagai, besilupanti oda, nykstantys taukai ir raumenys, vis ryškėjantys kaulų kontūrai – jokia tavo ateities replika, greičiau grynas atsitiktinumas. Kad sulauksi tiek metų yra mažiau šansų, nei kad būsi partrenktas važiuodamas dviračiu ar prisigėręs prigersi ežere. Kas išmuša nihilistinį pagrindą iš po kojų, yra tai, kad ir kaip tie puvimo, regresijos, užtikrintumo griuvimo ženklai badytų akis, iš tikrųjų jie nei kiek negąsdina. Pirminio įspūdžio kultūrinis šokas blėsta ne dienom, bet sekundėm; yra prijaukinimas ir tampa savas, o tuo tarpu televizinis švytintis, jaunas kūnas tampa fantasmagorija.

Kūno teorijų persunktos smegenys kartais būdavo užmiršę biologinį kūną ir visą su juo susijusią neromantiką. Socialinis konstruktyvizmas švariuose, baltuose, industrine gamyba kvepiančiuose knygų ir žurnalų puslapiuose neatsispiria molekulių, mutuojančių ląstelių, plaukų, nagų ir išmatų kūniškajam chaosui. Laikas stovi, racionalumas merdi, logika haliucinuoja.

Comments (5)

Eugenijus Misiūnas:

Tikra teisybe

zebras:

kas čia per kalbos dabar, gi dar jaunas esi. ką pasakytų penkiasdešimtmečiai? šešiasdešimtmečiai?

mažiau gert ir rūkyt, daugiau fizinio krūvio! bent mano toks dabar planas, kad nesusenčiau per anksti :)

ninja:

Zebrai, gal ne taip supratai, as apie save cia maziausiai kalbu. Tusinuosi su 97meciu tai va ir kyla mintys.

frao:

kai priartėju prie seno žmogaus dažnai sau pacituoju: „vienas iš visuomenės 'tarsi' yra senėjimas tarsi to neturėtų būti, tarsi niekas neturėtų senti, o senatvė būtų tik nelaimingas atsitikimas“. tai visai įdomu, kad palyginai senatvę su nelaimingu atsitikimu važiuojant dviračiu.

zebras:

a, nu tai pardon tada :)

bet patarimas vis tiek, manau, valid.

About

This page contains a single entry from the blog posted on July 5, 2010 5:55 PM.

The previous post in this blog was sth.

The next post in this blog is pay what you want.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35