« laiškai | Main | in the neighborhood-usa »

Bookchin & ISE

"To speak of 'limits to growth' under a capitalistic market economy is as meaningless as to speak of limits of warfare under a warrior society. The moral pieties, that are voiced today by many well-meaning environmentalists, are as naive as the moral pieties of multinationals are manipulative. Capitalism can no more be 'persuaded' to limit growth than a human being can be 'persuaded' to stop breathing. Attempts to 'green' capitalism, to make it 'ecological', are doomed by the very nature of the system as a system of endless growth." (from Remaking Society)
Bookchin.jpg
Mooray Bookchin, pasirodo mire sia vasara. Vienas is zymiuju anarchistu, socialines ekologijos pradininku. Tureje daug itakos vakarietiskiems ekologiniams judejimams. Kazkada teko skaityt "Anarchsim, Marxism and the Future of the Left". Vienas is Socialines ekologijos instituto ikureju. Labai norejosi (ir vis dar norisi) ten pasimokint ar tiesiog aplankyt. Radikaliu biciu avilys:) Nors is kitos puses girdejau kritikos, kad del Bookchin amsenybes ir polinkio su visais ir visom kariaut (bent jau zodziais) institutas save atribojo nuo platesnio judejimo. Tai gal dabar kas pasikeis. Paskaitos vyksta vasarom, nuostabioj gamtoj, Vermonto vasltijoj. Beja, nezinau ar tai susije ar ne, bet Vermonto valstijoj yra turbut didziausias autonomijos judejimas norintis atsiskirti nuo JAV, didesnis nei Teksaso. Ir siaip ten valstija su daug didesne savivalda, aktyvia politika kuri perzengia dvipartines sistemos ribas (demokratai ar respublikonai) ir daugiau demokratijos, whatever that means.

Comments (1)

jo, apie bookchina skaiciau kazkada, kad mire, save as padariau www ir galvojau issivertes i cia idesiu, bet kaip su daug dalyku, ji aplenke kiti dalykai, tai liko nepadarytas, bet viskas vyksta, jis tikrai buvo geras, noreciau jo ir Stirnerio diskusijos paklausyt ;))
(nors nuotraukoj tai per daug komunistas ;))

About

This page contains a single entry from the blog posted on September 4, 2006 11:31 PM.

The previous post in this blog was laiškai.

The next post in this blog is in the neighborhood-usa.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35