« kelione | Main | laiškai »

minneapolis: pradzia

biski uzgoziantis savo gerumu miestas. atrodo visko ko norisi, reikia, idomu yra. o gal tik pradzia tokia ir pirmas ispudis. labiau prietaringi, dabar nusispjautu tris kartus. be monstrisko universiteto (+50tukst studentu), kokiu panasiu turbut galima rast ir kitur, atrodo miestas tikrai turi 'savo'- vaizdu, zmoniu, jausmu, akcento (kurio as nejauciu) ir t.t. viena mintis bebunant naujutelaiciam studentu bla bla centre, kuris savo prabanga galetu but kokios nors korporacijos bustine, ant sienu kabantys 1970 studentu protestu didziuliai foto portetai. galvoju, kokia cia message siunciama? ar kad 'taip buvo seniai', 'paziurekit kaip buvo,' 'buvo taip ir taip, o dabar ko norejot issikovojot ir visiems viskas gerai, galit eit zaist nemokamai biliardo i rusy', ar 'ei, studente, taip galetu but, tu irgi gali taip pavaryt', ar 'protestas nieko nereiskia, kiti laikai, kiti paprociai, dirbk-dziaukis-gyvenk'. ir t,t, ir t.t. aisku, geriausia butu paklaust bespoksanciu studentu paciu ka jie apie tai galvoja.

sukelti nepatogumai gal atsirugsta :) per atlanta susirade kur gyvent pasirodo turim issikraustyt rugsejo pabaigoj nes seimininke pardave nama. taigi per du menesius irgi bus bent trys persikraustymai. juokingiausiai dalis, kad tai mums pasako uztempus du sunkius rasomus stalus i antra auksta. butu anksciau pasakius, butumem gal ir masinoj palike:) bet seimininke nuosirdziai gailisi ir atsiprasineja. sako, jei nerasim kur gyvent galesim apsistot pas jos vaikina.
beieskodami kur gyvent (puiki vieta yra nekomercinis craigslist , tai ne alio reklama rip-off mafija:) uzsukam pas viena biciuka, kuris matosi kad klausosi pankroko, augina linksma pitbule, nemenkai tatuiruotas ir didziuliam rusy (be pelesio) turi dailininko dirbtuves ir muzikavimo repetavimo vieta. puiku, tik kad mes nei dailininkai nei muzikantai. bet gal taptumem? :) ieskom toliau nes pinigelio nemazai ($500 + patarnavimai). bet siaip miela, jei nerasim pigiau/geriau gal ir apsistosim.

iseinam i salia esancia degaline prisipust dviraciui oro, ir pasirodo prie pat namu toks alia 'pavasaris' - belfry , taip kaip man ir patinka- anarchistu zurnalas leidziamas, paskaitos, workshopai, silkografijos dirbtuves, tusai ir menai ir t.t. ohoho :) tik kazkaip nekasdien ten viskas vyksta gal, kad vasara, o gal siaip biski issikvepe.

kitas taskas kiek toliau nuo namu, radikalus knygynas ir centras arise. miela vietu, kur vyksta daug renginiu, viskas daroma savanoriu kurie negauna is to pinigo, knygu ir visokio gerio baisiai daug, bet pasizadejes neuzsiimt nauju knygu pirkimu,nes senu neperskaitytu yra tokia kruva kad reiketu sest uz rimta nusikaltima i kalejima kad pavyktu visas perskaityt. bet gal iseis koki nors reikala sukurpt kad 'pavasariui' parinkt, nemokamo ar papigiai materiolo.

dabar berasant klausausi minneapolio nekomercines radijo stoties kfai radio riot , punk programos. aisku, riots ir punk praranda savo 'autentiskumo' beklausant per kompa, bet juk tokie laikai:) beja, minneapolis yra/buvo profane existance gimtine, ir su kruva anarcho/punk/hc/crust ir t,t, grupiu ir diy scena. o kaip siandien? bus matyt:)

gera proga pamatyt miesta ir 'paturistaut' buo vakar per kritine mase. zmoniu nelabai daug, gal koks simtas bet linksmu ir kartais padaranciu siek tiek triuksmo. vaziavimas letai ir tvarkingai, priziurint kad visi butu kartu. atrodo ta kultura nelekt irgi issivyste vilniuj. girdejau kazka juokaujant, kad tai bus mineapolio leciausia kritine mase, bet man patiko. kazkas lengvai uzsiparina, kad is paskos mirgina ziburelius policija ir kad zmones atlaisvintu viena juosta pravaziuot, bet policija nesiparina ir prie sekancios sankryzos nusuka i kita gatve. nors sako buvo ir ne tokiu svelniu policininku anksciau.

vaziuojam dviraciais apziuret salia esanti parka, atseit prie kurio vyksta 'drug dealing & prostitution', bet nieko tokio nesimato ir parkas tvarkingas su nedideliu ezeru per vidury (minnesota yra '10000 lakes state', cia kaip new jersey 'garden state' , tik tu ukiu ir darzu nelike ten, suburbija daug pelningiau nei ukiai, o cia ezerai visur vis dar yra, betonu uzliet poreikio matyt dar nera). besukdami lanka aplink ji pamatom nemokama teatra, pjese 'robin hoodas'. nuvaziuojam, teatras vyksta, zmones guli ar sedi ant kalniuko, o aktoriai pakalnej, itraukia vaikus i veiksma, miela.

uzeinam i mexican food uzeigele. darbo zmones atrodo leidzia sau atsipalaiduot sestadieni. visi kalba ispaniskai, mes jauciames tokie ateiviai, ten visi visus pazista. verda diskusijos, politikuojama, juokaujama, persivalgom, sakom gracias ir traukiam link namu. parduotuvele salia irgi meksikietiska. daugybe kukuruzu, ryziu, pupeliu ir astriuju pipiru rusiu. gailiuosi, neismokes pakankamai ispaniskai, butu smagu persimest keliais sakiniais kaip gerveciu g. parduotuvej :)

dar vienas is dalyku suzavejusiu, kur teko isgirst yra sisters camelot kurios/ie uzsiima ivairiausiom maisto programom ir kartais vezioja maista surinkta is ekologiniu, kooperatyviniu parduotuviu kuris prie galiojimo pasibaigimo ribos ar siaip jo perdaug ir dalina nemokamai ivairiose miesto vietose, kalbasi su zmonem apie gera maista gamtos tausojima ir bendruomeniskuma.

taip taip siandien skamba kaip utopine amerika kur viskas rozem klota. tikiu ateinanciuose postuose bus nemazai ir ''kas minneapoly/usa ne taip' :) kazkaip palikus gimta krasta poreikis is karto megzti rysi, rasyt, skaityt lietuviskai sugrizta.. :)

Comments (8)

cinikas:

kol kas mineapoli nupaisei taip, kad jame ligtai ir norisi gyvent :)

audrelis:

keista skaityt tokius atsiliepimus

labai gerai, aciu
as vel prisiuosciau dazu, galvoj aidas, bet constantle perspective (ar kaip ten?) vis dar cia ir manau viskas labai gerai, aciu

ninja:

"keista skaityt tokius atsiliepimus"

o kas keisto?

enc:

kiek pamenu - kažkur skaičiau, kad Minneapolis buvo išrinktas most-high-tech miestu kažkada.

ve:

ehėj, nuvarykit į Fargo ir Brainerd, kai jau sniego bus.

http://imdb.com/title/tt0116282/

ne nu normaliai, jei sunaudoja tiek zemes resursu, kad reiktu 8 planetu, jei visi naudotu, tai kaip ir nenuostabu, kad sen bei ten visai gerai :) va idomu, kaip su maziau sektusi. as va dabar saves irgi klausiu graikijoj mindama, kaip cia viskas atrodytu per kokia naftos krize.

ve:

blip. ignore.

About

This page contains a single entry from the blog posted on August 27, 2006 3:07 AM.

The previous post in this blog was kelione.

The next post in this blog is laiškai.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35