« kitur | Main | minneapolis: pradzia »

kelione

susipakavom kiek imanoma plymouth voyager ir patraukem is ankstaus ryto link minneapolio, mn su planu pernakvot chicago. nuvaziavus lygiai 400 myliu staiga masina pradejo stot, dust kol vos spejus isvziuot is greitkelio sustojo. pribego bala kokio tai skyscio, iskvietem pagalba, ir uzsparines pycho biciukas nutempe i kokio tai kaimo dirbtuves. ten pasake, kad vieta uzsidaro uz 10min ir atsidaro 8 ryto. bet paprasius pasigailejimo, sutiko uzmest aki. po 15 min. palinkejo gero kelio, pasake 'welcome to america, sir!' ir mes vel pajudejom. po keliolikos km vel tas pats jausmas ir vel toks pats sustojimas ant greitkelio. skambinam, bet niekas telefono nekelia - darbo laikas baigesis.
daug skambuciu, nieko nesigirdi per didziuli judejima, pagaliau issikvieciam kas nuvilktu. biciukas isgirdes situacija, suskambina su pazistamu, kuris sutinka padirbet po darbo. vakareja. nezinom ar galesim pajudet ar ne, turim kaip nors nusigaut apie 800myliu per ateinancia diena. atveza prie dirbtuviu is visu pusiu apstatytom surudujusiom masinom, ir nusitrynusia iskaba 'charlie's service'. po kurio laiko charlie randa laiko apziuret, sako you'll be allright. laukiam. charlie ir kitas mechanikas pradeda darbuotis. nuo galvos iki koju tepaluotas, barzdotas ir linksmas. negali patiket, kad praejusios dirbtuves buvo tokie rip-offs. slenka valandos. temsta. miestas vaiduoklis salia, youngstown, kur galvojom ieskosim kur permiegot jeigu nepavyks pajudet pasirodo yra amerikos zmogzudysciu sostine. charlie bedirbdamas kalbina mus, pasirod gyvena miestely salia, kurio pavadinimas poland. charlie pats turi 'lenkisko kraujo'. paskambina kaimynei, pani, ir duoda mums sneketis. sako pralinksminsit moteriske. po to peremes rageli, klausia jos ar pani apsiims apmoketi saskaita. 10 vakaro, charlie vis dar linksmas, bet alkanas ir pavarges atsidaro alaus skardine ir sako, viskas. galit vaziuot, bet turit paskambint kai nusigausit. jauciuosi menkas ir nereiksmingas, kai matau zmones su tokiom skills. iduodu lietuvisko sokolado, bet galvoju, kad reikes pasiust kada lietuvisko alaus.
vaziuojam, kava nepadeda, as prasausi but znaibomas, kad neuzmigciau. pamiegam chikagoj 1 valanda ir laimingai nusigaunam iki mineapolio. paliekam charlie autoatsakikly zinute, kad viskas spoko.
toli oi toli iki truly diy :)

Comments (5)

stulpai:

visai mielai skaiciau.geras bicas karlas.

audrelis:

gerai skaitėsi

ve:

beje, o kas visgi nutiko automobiliui?

ninja:

transmission fluid zarnos buvo netinkamos ir keliose vietose bego, neatlaike spaudimo. tie pirmieji mechanikai tiesiog gala nupjove ir vel pritaise, o ten reikejo is esmes pakeist.
bent jau kiek as supratau:)

ve:

automatas, ane? serious shit, shiaip jau. could have been much more expensive....

pirmieji mechanikai skubėjo namo ir padarė tą chrestomatinį diy-papigiai-roadside-repair :)

About

This page contains a single entry from the blog posted on August 24, 2006 10:14 PM.

The previous post in this blog was kitur.

The next post in this blog is minneapolis: pradzia.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35