« vyksta | Main | turininga popiete »

vidurio rytu demokratija

n.klein.JPG
bono pasaulio banko prezidentu netapo. juo paskelbtas sandien paul wolfowitz, irako karo architektas ir neo-konservatorius aistringai tikintis 'laisvos rinkos' ir 'morales' globalia pergale. baisoka. nors is kitos puses juk nieko nuostabaus.
labai rekomenduociau paskaityt naomi klein rasini 'baghdad year zero'. kaip is tikruju daroma 'demokratija' ir kas is to pelnosi.
mikimauzai.JPG

Comments (2)

candycactus:

aciu uz straipsnius. labai gerai cia besirupinant lietuvos kinoteatrais ir erdvem mieste nepamest bendro konteksto.

kas i nevilti varo, tai izvalga, kad strukturos, kaip statiniai dalykai, visuomet anksciau ar veliau tampa galiu manipuliavimo irankiais.

klausiu saves - kas gali nulemti, kad strukturos butu "kibernetiskos", taip sakant save reguliuojancios, kad atitiktu savo prasme ir poreiki, priklausomai nuo besikeiciancios visuomenes? tam reikalingas geras laidumas, geras informacijos laidumas, kuris veikia cirkuliariai, ne "one way", bet ratu. turi buti kazkoks utopinis budas, kuriuo sitas informacijos laidumas butu imanomas didelese zmoniu grupese, valstybese, globaliu mastu... toks laidumas, kuris uztikrintu visuomene, kaip laisvai save reguliuojancia sistema ir apsieitu su minimumu strukturu.. hm, galvojame.

mic:

candy: tokia struktūra yra ir ji save jau pateisino ne viename kontekste. ši struktūra - tai tinklas. tinklas apskritai yra pati "mažiausiai" struktūra, antras žingsnelis nuo visiško neorganizuotumo , bet šiais laikais, pasirodo, yra be galo efektyvi. čia sėkmingų atvejų pavyzdžiai gali būti ir internetas ir black bloc ir "pokalbiai".

About

This page contains a single entry from the blog posted on March 16, 2005 6:43 PM.

The previous post in this blog was vyksta.

The next post in this blog is turininga popiete.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35