« vidurio rytu demokratija | Main | parduota »

turininga popiete

niujorkas 009.JPG
bvom pakviesti drauges is national mobilization against sweatshops sudalyvaut pikete pries antra paga dydi china town restorana ir ju diskriminacija pries organizuotus darbuotojus. atstovas is restorano filmavo ir tikrai pasistengs kad niekas darbo tenai negaus. restoranu savininkai dalinasi 'juodaisiais sarasais', zmoniu kurie bande ar organizavo sajunga, pasipriesino ar skundesi del salygu ir t.t. bet siaip visokiu daug daug pavyzdziu isgirdau kur darbininkai pasiekia nemazai, susiorganizuoja, paduoda i teisma ir laimi ir t.t. cia is serijos kur tik reikia perzengt per savo baimes ir nepasitekejimus ir leist sau noreti. bandysiu susitikt su nmass ir pasikalbet, gaut patarimu kaip ir ka galiu pradet savo darbo vietoj. problema daznai yra kad zmones dirbantys maziausia apmokama darba yra arba imigrantai, arba neturtingi ir mazumu zmones kurie per metu metu metus neturejo balso ir neturi visiskai jokio pasitikejimo. is kitos puses zinoma, kad jie gali but atleist uz smulkmena ir pakeisti kitais tokiais paciais. prastos ar minimalios kalbos zinios neleidzia pasinaudot esamom priemonem pastovet uz savo teises arba bent jau suzinot kad tokios egzistuoja. del to tokios organizacjos yra gerai kur zmones gali sutikt i save panasius, gaut daug informacijos apie galimybes, uznugari, parama ir t.t. o toliau ir balsa ir pasitikejima.
cia vakarykstis flajeris.
goldenbridge.JPG

po to dar buvom blue stockings , kur buvo susitikimas su naujos knygos 'Grassroots : A Field Guide for Feminist Activism'. visai jaukiai papasakojo visko, paatsakinejo i klausimus. gal ne mano kampu aktyvizmas, bet reikia visko ir visaip. nuosirdziai, atvirai, paprastai.
po to dar ekologiskas kabakelis, persivalgymas skanestu, svajones kaip 'vilniuj tokio reiketu', apsvaigus galva nuo mazo alaus butelaicio, lekimas spet i paskutini traukini, kova pries miega, namai.
turininga popiete zodziu.

Comments (3)

candycactus:

bluestockings jega. jie daro taip, kad pasiulo, kad iejimas i filma yra 5$, bet gali moketi, kiek nori. tai kilo asociacija apie tai, kaip dariau blusu turgu pries grizdama lietuvon. salyga buvo ieinant i kiema, sutikti, kad butinai kaip nors deresies, bet galima deretis i virsu. tarkim sakai, ne, 3 doleriai uz sita daikta yra zymiai per mazai, as noriu duoti 6. tada tas, kas parduoda, sako, ka jus cia tikrai per daug norit duot, as manau, kokie 4 butu pats tas, nu ir taip toliau, nes tiesa sakant, koks skirtumas? ; )

ninja:

taip taip , jos jega.
dar yra jega vis atsirandancios free stores, nemokamos parduotuves. as lankydavausi vienoj berlyne.
nuskanuosiu straipsni apie viena niujorkine. ir susijusias problemas

Sarunas:

Labas. Kaktusė minėjo, kad tau įdomios mano filminės idėjos Vilniuj. Man įdomus tavo blogas, nes pats mokiausi šituos dalykus iš panašios pusės ir šį tą padaryt, kol dar Vilniuj. Tai gal parašyk man.
)

About

This page contains a single entry from the blog posted on March 16, 2005 7:16 PM.

The previous post in this blog was vidurio rytu demokratija.

The next post in this blog is parduota.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35