« March 2007 | Main | May 2007 »

April 26, 2007

Atviras laiškas Vilniaus gatvių ir šaligatvių projektuotojams

Jūs kada paskutinį kartą važavot dviračiu? Prieš 15 metų? Niekada?

Tai pamėginkit pavažiuot savo naujaisiais dviračių takais ir iš karto suprasit, kad geriausias dviračių takas gaunasi iš ASFALTO.

Konkrečiai, didžiausio debilizmo pavyzdžiai yra šie:

1. Dviračių takas prie Europos - kodėl kažkas sugalvojo, kad pėstiesiem plyteles reikia kloti išilgai, o vat dviračiams bus geriausia, jas suklojus SKERSAI? Ar nesuprantat, kad taip atsiranda daugiau sujungimų ir daugiau krato važiuojant? Ir apskritai, vienintelė važiuotina to tako vieta yra juosta, skirianti dviračių taką nuo pėsčiųjų zonos, nes yra padaryta iš ilgų lygių plokščių.

2. Dviračių takas Gedimino prospekte - tos pačios skersai sudėtos plytelės, kurios jau pradėjo klaipytis ir dar tas būgtai nuotekų kraštelis, kur plytelės sudėtos jau išilgai, bet yra toks mikro bortelis, kuris neišvengiamai kliūna ir nervina. Gedimino prospektu važiuoti vienintelė gera vieta yra centrinė skiriamoji juosta, nes ji padaryta iš ilgų lygių plokščių.

3. Rotušės aikštė ir apylinkės. Nu blyn čia tai jau aukščiausias debilizmo lygis - dviračių takus išskiria tik kita tų bjauriai nelygių plytelių spalva. Ar jums galvoj negerai? Jūs bandėt per tas plyteles dviračiu važiuot? Įtariu, jums nedaeina, kad ta gatve važiuot reikia kalnų dviračio su nuleistom padangom?

Tai tokia miesto dviračių takų infrastruktūros plėtros apžvalga. Jei jau planuojat tiesti dviračių takus, tai tą ir darykit, o ne kažkokias idijotiškas nesėkmes vieną po kitos. O kol yra taip kaip yra, aš jamu gatves.