« October 2005 | Main | February 2006 »

December 7, 2005

interneto spinduliuotė

kažkaip manau, kad ji egzistuoja. ir jai ypatingai pasiduoda žmonės, artimai bendraujantys su internetinėmis technologijomis. ši spinduliuotė diktuoja greitį, gebėjimą daryti daug veiksmų vienu metu ir gebėjimą atlikti daug funkcijų. čia reikia atskira tvarka paminėti greitį, nes greitis didėja, tuo pačiu didėja ir informacijos srautas, nes informacija skatina greitį, o greitis įgalina pasiųsti dar daugiau informacijos. tačiau kam ta informacija siunčiama? mums, o mes turim ribotą dėmesio kiekį. apskritai tai dėmesys dabar patapo pačiu brangiausiu dalyku visuomenėje. taigi, kas atsitinka, kai mus užplūsta dideli informacijos kiekiai? mes skaidom savo laiką į vis mažesnes atkarpas, kad galėtume priimtmus supančio pasaulio prenešimus, vyksta fragmentacija - skaidymasis į vis mažesnius lako gabaliukus, mikliai junginėjantis nuo vienos užduoties, prie kitos, nuo vieno pasaulio prie kito, nuo vienos realybės prie kitos...

...ir spinduliuotę skleidžia ne vien internetas, ir ne vien internetas yra atsakingas už visą tą informaciją, o greičiau informacinės technologijos apskritai, nes būtent jos įgalina vis greičiau siųsti vis didesnius informacijos kiekius.

o kaip gi veikia spinduliuotė žmogų? ankiek kitokie mes tampam nuo viso šito? kokie mes būtume buvę, jei nebūtume atradę interneto ir kompiuterio vaikystėje? socialesni? labiau prisitaikę visuomenėje? ką manot jūs?