« hitler inside | Pirmas | yra tiktai tai »

interneto spinduliuotė

kažkaip manau, kad ji egzistuoja. ir jai ypatingai pasiduoda žmonės, artimai bendraujantys su internetinėmis technologijomis. ši spinduliuotė diktuoja greitį, gebėjimą daryti daug veiksmų vienu metu ir gebėjimą atlikti daug funkcijų. čia reikia atskira tvarka paminėti greitį, nes greitis didėja, tuo pačiu didėja ir informacijos srautas, nes informacija skatina greitį, o greitis įgalina pasiųsti dar daugiau informacijos. tačiau kam ta informacija siunčiama? mums, o mes turim ribotą dėmesio kiekį. apskritai tai dėmesys dabar patapo pačiu brangiausiu dalyku visuomenėje. taigi, kas atsitinka, kai mus užplūsta dideli informacijos kiekiai? mes skaidom savo laiką į vis mažesnes atkarpas, kad galėtume priimtmus supančio pasaulio prenešimus, vyksta fragmentacija - skaidymasis į vis mažesnius lako gabaliukus, mikliai junginėjantis nuo vienos užduoties, prie kitos, nuo vieno pasaulio prie kito, nuo vienos realybės prie kitos...

...ir spinduliuotę skleidžia ne vien internetas, ir ne vien internetas yra atsakingas už visą tą informaciją, o greičiau informacinės technologijos apskritai, nes būtent jos įgalina vis greičiau siųsti vis didesnius informacijos kiekius.

o kaip gi veikia spinduliuotė žmogų? ankiek kitokie mes tampam nuo viso šito? kokie mes būtume buvę, jei nebūtume atradę interneto ir kompiuterio vaikystėje? socialesni? labiau prisitaikę visuomenėje? ką manot jūs?

Komentarai

neslėpsiu, jog esu priklausomas nuo taip vadinamos spinduliuotės, nors kartais pats pripažįstu, kad kartais perdedu galvodamas ant kiek aš esu nuo jos priklausomas.

jeigu ne interneto spinduliuotė, tai nemanau, kad mes būtinai būtumėme socialesni ar labiau prisitaikę visuomenėje. manau, kad būtų atsiradusi kokia nors kitokia spinduliuotė. arba kitokios rūšies materija, kuri verstu žmones planuoti savo laika jį fragmentuojant.

apie greitį, aha, p.virilio. po šito užsimaniau atkreipti dėmesį į aktyvesnį žaliosios anarchijos propagavimą savo gyvenime. ačiū.
man internetas kaip informacijos priemonė patinka tada, kai neatakuoja. man internetas nebepatinka kaip komunikacijos priemonė. ne dėl "tikrumo" ar jo laipsniavimo, o dėl greičio. lėčiau, lėčiau, lėčiau, lėčiau...

vis prisimenu tą pusiau bajerį, kad e-mailas kenkia daug labiau, nei žolė, tai žinai, turbūt teisybė, trumpalaikei atminčiai - visiškas peilis.
ne, labiau prisitaikę turbūt nebūtume, šita erdvė labai laiku pasitaikė, kaip saviraiškos ir galios turėjimo būdas, dabar tai nors internete šmaikštūs, socialūs ir linkę į dialogą, čia kaip su šalia esančia kolege per irc šnekėt :).
ir, aišku, tai, ką pastebiu savyje ir šalimuose - internetas - labai efektyvus būdas užsimiršti ir atsiriboti. nenori daryti namų darbų - eini paskaityt slashdoto :))

o aš kažkodėl prisimenu tą vietą iš Fahrenheit 451, kur billboardai 10 km ilgio buvo, kad juos spėtų pastebėti tie, kas pro šalį lekia.

free association :)

skamba kaip Nevill Browdy arba "akimirko tironijos" perpasakojimas, bet Mic (c) stilius islaikytas, viskas ok, vaziuojame ;)

[almost] free association

ToDo lapeliai (~laiko fragmentai~realybes kitimai) 'patys is saves' yra good thing, bet kazkaip jie vis slegia ir parina, atlieka jau ne priminimo, o vertimo funkcija, pasidaro svarbesnis ir niekad nesibaigiantis.
vakar nusprendziau, kad nuo siol mano ToDo lapeliai vadinsies ToRemind lapeliais, kad jie primintu man apie dalykus beslidinejant baltejanciais miesto saligatviais 'siaip sau', '''beprasmiskai''' [go-go zalioji anarxija!:] ir as ne stresuodamas daryciau juos.

nes dar vakar supratau, kad yra du laiko supratimo budai, ta prasme, kad jis eina ir kazkada baigsis.
vienas yra 'nesedek ant siknos ir daryk dalykus', kuri megciau sekt, o kitas yra 'daryk, daryk, daryk! greiciau, greiciau, greiciau! skubek, skubek, skubek! i kapa, i kapa, i kapa!'.
sorry, kad labai neapibreztai apibreziu siu dvieju skirtumus, bet kitaip dabar nesugalvoju uzsirakinant pasamonej po besimerkianciom akim :)

tas "greičiau" tai, tikriausiai, yra labiau susijęs su valia, nei greičiu/laiku, kaipo s=vt. tam, tikriausiai, reiktų kokio kito žodelio, nes to "greičiau" sąsajai su greičiu egzistuoja tik dalinai, imho.

blogai ta spinduliuotė. galvą skauda. bet esi priklausomas nuo jos, kaip vis didesnę dalį tavo gyvenime užimančios komunikacijos formos.
šūdas.