« camera obscura | Pirmas | akordeonų vilnius »

mama papa ja

man tai juokinga, kad nepaisydami realijų ir priimdami tokį senovinį šeimos modelį kaip vienintelį įmanomą, jie iš tikrųjų paprasčiausiai atriboja didelę dalį žmonių, kurie gyvena tokiose ne-šeimose.

ir ką gi, tai tampa tiesiog normalu. jeigu trisešimt procentų žmonių gimsta ir gyvena ne šeimoje, vyriausi babajai gyvena ne šeimoje, tai šeima tampa tarsi toks idealas, kurio neįmanoma pasiekti, bet kurį kai kurie visdėlto pasiekia, bet neaišku kam, bet apsimoka.

ta parsme, jie mums kiša senovinį modelį ir taiko tuos pačius marginalizavimo principus, kaip lietuvos kaime vienuolio paskenduolės laikais. o laikai taigi kiti, mums juk iš tikrųjų reikia priežasčių _būti_ kartu, o ne dar daugiau skaidytis.

šeimos, kaip tokios, idėja pakimba ore. jie tiesiog ištrina šeimos kaip tokios idėją :) ta prasme, kmon žmonės, vyro ir moters sandrauga - būtina žmonijos išgyvenimo sąlyga, o forma, kurioje tai vyksta - jau žmonių reikalas, nesikiškit, o leiskit jiems daugintis tokia forma, kokia atitinka laikmetį.

karoče šeimos simuliakras pakeičia šeimą amen

Komentarai

"Kokio balsavimo rezultato tikitės kitą ketvirtadienį? Ar esate optimistiškai nusiteikusi?

Esu nusiteikusi optimistiškai, nes, manau, kad Dievas yra, ir bendra mūsų malda bei tikėjimas tikrai sustiprins visus ir įkvėps blaiviai mąstyti bei suvokti. ..."

Va tokie turi būti argumentai
:) ir kaip su tokiais padiskutuosi?
Tokie vat ir yra tie normalūs žmonės.... :E

būtent, man kaip mokslininkei žodžiai "tikėjimas skatina blaiviai mąstyti" viename sakinyje skamba kaip oksimoronas, nes jei tu kažkuo iš anksto tiki, tai užsimerki prieš faktus :)

nu iš esmės kadangi žemė sukasi, todėl balandžiai skraido :D ir visa tai suteikia optimizmo!!!