« sterili erdvė | Pirmas | at000stoga »

išvarau

pagaliau ramiai baigiasi paskutinė darbo diena prieš atostogas. vakar sulaužiau savaitės pradžioje duotą įžadą "nesitxsinti" visą savaitę, todėl šian pamilau Godspeed you black emperor. dar manimi puikiai pasirūpino audrasas, nuvežęs ir įmerkęs į ežeriuką.

Iškepiau 5 kompaktus dubo ir 8 psytranso, važiuojam atostogaut. motoriukas burzgia.

Stebuklingą mobilkę palieku darbe, todėl iš pajūrio sklis maksimum tik raidės. o gal ir apskritai nieko nesklis.

knygų bagažas atostogoms:

- 12 kėdžių / Aukso veršis
- Voldenas, arba gyvenimas miške
- Budrillard Simuliakrai
- Gibsono "Virtual Light"

turėtų būt ką paskaityt...

Komentarai

Skaiciau (bandziau...) Simuliakrus. Kai kas labai radikalu ir tiesu. Tikslu. Bet. Daugiausia snobiskas issipi**nejimas. Mastyk kaip ismincius, kalbek kaip paprastas zmogus - sake kazkoks antikos dedukas. O Simuliakruose to nera.

ghm:). tarp tu 4 kurias dabar skaitau, viena- aukso vershis. :)

O del kt. tai pripazhinkime, jog yra dalyku, kuriu neimanoma apibudinti tiesiais lietuvishkais zhodzhiais. Tarptautinis zhodis turi universalia reikshme ir jei veikalas mokslinis, sakykim daug lengviau yra versti ji ish vienos kalbos i kita, nes prasme nenukenchia.

Beje, apie snobishka ishsipisinejima> postmodern kultura dazhniausiai tuo ir pasizhymi, jog vadinama visishku ishsipisinejimu, bo ishshoka ish modernizmo remu, kuriuose dazhnu atveju dar yra gyvenama. Aj bet chia ne apie tai;]].
Baudrilard shita knyga kazhkaip pradeda nuo strimgalvishko ishokimo i simuliacijos pasauli nepaaishkindamas kas tas yra, kas tie ju laipsniai ir ishvis kas ta hipertikrove, palei kuria viskas generuojama, tachiau einant toliau viskas daugiau ar mazhiau paaishkeja. Tokia konstrukcija priverte viska perskaityt po kelis kartus, nors aisq esant 'netokiai' nutaikai sunkoka. Skepticizmas ir ishvirkshchias suvokimas toje knygoje, imo, reikalauja tam tikros busenos:)