" /> kthxbye: tammikuu 2006 Archives

« joulukuu 2005 | Main | helmikuu 2006 »

tammikuu 31, 2006

Nebijok

Šiandien visai netyčia sužiūrėjau RC apdovanojimus. Renginys buvo prastas išskyrus dievišką Jurgos pasirodymą atliekant dainą "Nebijok".

Deja pavyko rasti tik 128kbps mptrioškę. Gal kas turit CD ir galėtumėt nuripinti loseless ar bent jau 320kbps mp3? Panašu, kad šitas gabalas kurį laiką suksis non-stop ir labai nenoriu gadinti klausos !@#$ 128 kilobitais per sekundę. Kita vertus tai būtų pirmas įsigytas CD…

Bet kaip ir kiekvienoje statinėje medaus, taip ir čia yra šaukštas deguto - AM trigrašis.

tammikuu 6, 2006

Rudeninė miniatiūra

Būna, sėdžiu vienui viena savo celėje viršutiniame, kaip mes vadiname, namų aukše apsupta šaltai į niekur spoksančių porcelianinių lėlių. Už lango merkia šaltas vėlyvo rudens lietus. Pajuodusios plikos obelų šakos siūbuoja vėjuje, joms pritaria tolumoje linguojantys gluosniai. Žemė visai purvina ir ruošiasi miegui. Rudenį, nuo jos dvelkia mirtimi, ypatingai kapinėse rodos, kad ims ir išlįs kirmėlių apgraužti numirėliai iš po purios žemės.

Tomis dienomis aš galvoju tik apie vieną - savo į užjūrį išplaukusį tėvelį. Išplaukė jis prieš trejus metus nedidele škuna į Pietų Ameriką. Nuo to laiko iš jo negavome jokios žinios. Aš tikiu, kad jis gyvas. Jis lanko mane sapnuose, sako, kad išsigelbėjo ir pateko į negyvenamą salą kaip Robinzonas Kruzas...

Staiga mano svajones nutraukia stuktelėjimas į langą. Pakėliau akis ir dar spėjau išvysti į langą atsitrenkusį ir krentantį žvirblelį. Ant lango liko kraujo žymė ir keli prilipę pūkai, kuriuos jau plauna lietus. Rausva srovelė nutysta žemyn ir greit išnyksta. Tikiuosi, paukštelis ilgai nesikankins ir prasmegs į purvyną po mano langu, o pavasarį jo vietoje sužydės našlaitėlių krūmas.

tammikuu 5, 2006

@media 2006

Šiandien per tech. dizainerių blogus nusirito banga su pranešimais apie @media 2006 konferencijos paskelbimą. Kalbėtojų ir temų sąrašas tikrai įspūdingas. Gaila, neturiu jokių šansų (bilieto kaina beveik 400 svarų, nei daug, nei mažai) joje sudalyvauti.

Apie asmenis, karvės blynus ir google

Kol loginausi į MT, susimąsčiau apie rašymo ypatumus pirmuoju ir antruoju asmeniu turint omeny pirmajį. Šį postą norėjau rašyti antruoju. Iš tikrųjų net nežinau kodėl, bet labai noriu išsiaiškinti. Psichoanalizės ar hipnozės seanso sau nepravesiu, bet pabandysiu surašyti su tuo susijusias mintis.

Didžiausią įtaką daro būsimojo posto prototipo palyginimas su jau matytais, rašytais postais. Šiuo atveju man šmėkstelėjo kažkuris opijatės postas. Tokių buvo, gal ne visame, bet dalyje teksto kalbama antruoju asmeniu. Kitas faktorius būtų posto tema. Pastebėjau, kad rašydama pasakas kalbu daugiau pirmuoju, o kažką platesnėmis beigi džiugesnėmis temomis - antruoju.

Rašyma antruoju asmeniu nukrato kažkiek atsakomybės ir leidžia savo nuomonę primesti skaitytojui, ar jį pastatyti į savo vietą. Pavyzdžiui "eini per geltonais pienių žiedais nusėtą pievą ir įlipi karvės blyną" ir "einu per geltonais žiedais nusėtą pievą ir įlipu į karvės blyną". Pirmuoju atveju siūloma įsivaizduoti tą situaciją, priverčiama nevalingai ją išgyventi savo galvoje. Pagalvoji, "jo, būtų nesmagu įlipti į dar šiltą kaką". Pirmuoju atveju aišku, jog į karvės blyną įlipo kažkas kažkur ir skaitytojui net nereikia savęs statyti į tą situaciją. Dabar jis būdamas garantuotas gali netgi pasijuokti iš to nelaimėlio, kuriam, iš sėdinčiojo šiltam krėsle perspektyvos, nutiko gan komiškas nuotykis, kuris atsidūrus to nabagėlio vietoje anaip tol nekeltų šypsenos.

Brangus skaitytojau, kokios tavo mintys apie rašymą antruoju asmeniu turint omeny save? Kada tu taip rašai? Kodėl tu taip rašai? Ar susimąstai kodėl taip rašai?

Antra šio posto dalis bus kelios mintys apie google battle (ne apie šį saitą, o apie patį principą) ir jo vis stiprėjančias pozicijas lingvistiniais klausimais. Labiausiai neramu dėl to, kad dauguma gali klysti. Tokiu atveju žiūriu kokiuose tinklapiuose šis žodis naudojamas. Rašydama šį postą dvejojau kaip rašyti žodį "susimąsčiau". Su nosine žodžių buvo tris kartus daugiau, tačiau dar pažiūrėjau kas tokius žodžius naudoja. Šiaulių universiteto Socialinių mokslų fakultetas ir straipsnis portale bernardinai.lt mane įtikino. Taigi norėčiau dar kartą kreiptis į skaitytoją ir paklausti jo nuomonės bei įpūdžių naudojantis ar nesinaudojant google battle.

O ką norėjau užbloginti iš pradžių - pamiršau. Labos nakties.

tammikuu 1, 2006

sutikimas

Aš, kita aš ir kompiuteris. Tamsus kambarys, stalinė lempa, Siouxsie And The Banshees. Dušas, braškių kompotas, naminės bandelės su cinamonu. Šlapia galva, fejerverkai, tikiuosi ausų uždegimas neatsinaujins. Gerai.