« new york, london, berlin | Main | Winter Ambient Sessions »

GMT

Šokinėjimas per laiko juostas visada būna labai sunkus dalykas. Ilgą laiką nesuprasdavau ką reiškia paankstinti ar pavėlinti laiką. Nors dabar tai tapo praktiškai nebeaktualu - tiek kompiuteris, tiek mobilekas persisuka patys, o rankinio laikrodžio seniai nebenešioju. Seniau tikrąjį laiką rodydavo televizorius prieš panoramą, o dabar vienu mygeliu galima susisinchronizuoti su kitoj žemės pusėj idealiose fizikinėse sąlygose esančiu atominiu laikrodžiu. Senoliai laiką nustatydavo pagal saulę, žvaigždes, paukščius ir kitus gamtos reiškinius, o dabar viso pasaulio laiką matuoja pora atomų. Čia yra tikroji globalizacija.

O štai vidinis laikrodis persiorientavo į Grinvičo laiką.

Comments

man tai po format c: vis išmuša ir poros val paklaida žaislas įkala... ir pasimeti kvailas daiktų vartotojas...

uhu.
Beje, vienas draugas kartą bežiūrint filmą išsidavė jog dažniausiai pamatęs kokiam filme laikrodi žvilgteli į savąjį. Nuo to laiko aš ir taip pradėjau daryti. Ką sau manai.. neretas atvejis, kad ekrane ir ant rankos laikas (beveik) sutampa. :)

mieloji, dabar nebėra GMT, dabar tėra visokios kreivos abriviatūros kaip EET, CET, ETC bl**...

Širdele, GMT - Greenwich Meen Time, CET - Central Europe Time, EET - Eastern Europe Time yra tos pačios notacijos abrevatūros.

Galėjai bent jau wikipediją peržvelgt ir pasidomėt kada ir kokios laiko matavimo sistemos naudojamos. Būtum pamačiusi, kad tai minčiai, kurią norėjau išreikšti, geriausiai tinka senoji GMT, nes čia nekalbu apie sekundžių tikslumu ar dar tikslesnį laiko matavimą. Tenorėjau pasakyti, kad miegoti pradėjau eiti dviem valandom vėliau, nei iki šiol.