" /> loading: February 2006 Archives

« January 2006 | Main | April 2006 »

February 25, 2006

Gynyba

Einu viena gatve, sustoju prieš šviesoforą. Gera nuotaika. Ieškau prieš mane esančiam name draugo langus. Per raudoną šviesą pereina du vyrukai, vienas praeina pro mane, kitas klausia:

-Atsiprašau, gal Jūs žinote kur yra "Lenkų namai"?

Galvoju, bandau aiškinti...

-Ты заибал!!, - jaučiu smugį virš ausies, matau veidą, pakeliu rankas, pirmas nusuka užpoliką; paskutinis, eina kryptimi kur buvo užsuktas. Pirmas sugrįžta ir vėl klausia. Man šokas, išsigandau, kas man yra būdinga, bet esu pasiruošęs gintis. Jaučiau polinkį vytis, bet atsisakau dėl baimės, atrodo, net buvo mintis kad tai beprasmiška.
Išaiškinu kur yra lenkų namai pirmam (antras vis tolsta) ir einu savo keliu.

Jaučiu apmauda dėl praleisto smūgio, šoką, kad tai išvis įmanoma (gera nuotaika, ilgas laikas be konfliktų gatvėse).
Trumputi būnu įsižeidęs, dėl to kad mane užpuolė, vis peržiūriu kas įvyko, įsivaizduodamas kaip galėjau geriau pasielgti.

Ilgainiau vis sugrįžtu prie minties, kaip man tokie įvykiai yra nepažįstami ("пиздец, как это может быть!"). Nusiraminu - kaip ir nieko labai baisaus neįvyko (į galvą gaunu retkartėmis treniruotėse) ir lieka tik nepasitenkinimas, kad "praleidau, neįvertinau, atsipalaidavau"... Padariau klaidą, nukentėjau pirmiausia nuo to - gali būti, kad tokios mintys yra savitos tik man kaip ir išgąstis vietoje įniršio.

Tik vėliau kilo ėsminis klausimas, dėl kurio ir pradedu šį postą: "Ar nėra mano pareiga jį nubausti?

Apsaugoti kitus nuo žmogaus, kuris gali taip imti ir nei iš šio, nei iš to užpulti?

Atėjęs namo perskaitau senesnius savo postus apie gynybą. Ar nėra šis atvejas būtent tas, kada yra peržengta riba, kada jau reikia pradėti prevenciją, kai yra akivaizdus pavojus keliamas vieno individo kitam ar kitiems? Manau, kad yra - tokia pat priimta sistema mūsų visuomenėje, įrodyta kaltė ir visuomenė apsaugoma nuo individo. Mano atvėjo, teisingiausia būtų "pamokyti", galbūt sulaikyti ir įduoti ar iškviesti policiją. Tik tam turėti drąsos ir teisingai mokėti įvertinti savo galimybes, gebėti imtis tinkamu veiksmu (šį kartą net nepaėmiau mobilaus, kurį po (2) atvejo nuolat nešiojau)

Aišku, taikomos ir kitos teisingumo sistemos: Kokios būtų jų traktuotis ir ko reiktų imtis, vadovaujantis jomis?

Ankstesni postai: (1)"Gynyba ir dorybė", (2)"Jeigu tau einanat gatve, kažką muša, tai PROBLEMA?", (3) "Tolerancija"

February 13, 2006

Волчьими Тропами Босиком По Снегу

Это был второй раз, когда я играл в encounter.

Три машины, четыре рации, фонарики, компас, карта и ноут Антона - максимум апаратуры, что мы смогли найти. Жаль, но похоже, что техническое обеспечение нам не принесло победы.

Пусть Максим-Cтарший лучший водитель и знает дороги, Андрей - скалолаз и все остальные шустрые ребята. но мы не чувствовали, не знали и часто даже не верили. Было трудно: это был вечер рабочего дня - нервы уставали быстро. Мы немного ругались, не могли договориться; один экипаж времено отстал.

Я заметил, что все наши преимущества - величина команды, ноут - местами становились нашей слабостью. Чтобы привести 3 машины в одно место (даже если оно в 3км), нужно больше чем 4 рации. Ноут в машине с плохими амортизаторами почти бесполезен, OmniConnect часто тормозящий и невыходящий на www.maps.lt хуже чем DSL takas.

У нас небыли отлажены средства комуникации, мы непланировали и неподготовились, а в этой игре это очень важно, так же как и слаженость действий и умение договориться. Это военная игра и если вы не удачные, умные или дисциплинированные, активные черти, то готовтесь к большим ошибкам и неменьшим расходам.

Ну, ничего. Мы зализываем раны и будем надеяться, что убытков будет меньше чем в прошлой игре.

Спасибо большое организаторам, было класно! В следущий раз непойду в штаб.

П.С. Самое яркое впечатление для меня это Киртимай, где пришлось сидеть с ноутом на заднем сидении двухдверной машины, с заведённым мотором и ключами в замке. Самая большая радость - тунель обнаруженный в 5 минут в интернете и на карте (спасибо urban.hardcore.lt и бывший http://www.army.lt/digger).

en01.jpg
daugiau nuotraukų

UPD: pataisiau nuorodą