" /> loading: October 2004 Archives

« September 2004 | Main | November 2004 »

October 31, 2004

Bendravimas

Šiandien, pirmą kartą per paskutinias keletą savičių teko važiuoti viešuoju transportu.

Lijo lietus, pūtė vėjas - Oras tiesiog buvo graudus. Prėjo mergina, pasižiūrėjo tvarkarašti. Pasiliko laukti su manimi. Labai norėjosi prakalbinti, pasikalbėti - mes buvome vieni, buvo nejauku. Nedrįsau.

Po to svarsčiau apie ką galėtume kalbėti. Atrodo, vienas geresnių variantų papasakoti kokią istoriją š praeitų metų, ar apie tai kas nutiko esant panašiam orui ar situacijai. Visiškai nežinau kaip galima būtų sužadinti žmoguje norą pakalbėti ir apie ką išvis galima kalbėti kai visai nieko apie žmogų nežinai.

Vėliau, kai antrą kartą laukiau autobuso, o oras vis nekito, stovėjau prie kioskelio. Labai, labai netikėtai mane pašnekino pardavėja iš kioskelio "А ты веришь в Бога?". Nepaisant to, kad bobutė nieko ypatingo nepasakė - kalbėtis buvo malonu.

priedai pokalbiui

Nesenai pastebėjau, jog dažnai noriu vieno ar kito gėrimo ne dėl jo skonio ar poveikio organizmui, bet tiesiog dėl to kad esu pripratęs ar puodelis man asocijojasi su kažkokiu veiksmu. Beveik visada noras namie pabūti/pakalbėti su tevais prasidėdavo nuo pasiulymo išgerti. Beveik visada pavalgęs, išgėrdavau kažko karšto. Susidomėjau.

Pirmas dalykas apie ką pagalvoju, tai nejaukus jausmas, kuris atsiranda kalbantis su kuo nors kai jis valgo ar geria. Kai žmogus atsikanda, gurkšnioja ar kitaip įsivyrauja pauzė norisi grėbti kažką ir kartais būna nepatogu dėl to kad jis valgo o tu ne. Visa tai paprasta ir, atrodo, teisinga - į akis žmogui žiūri kalbėdamas, nunori žiūrėti į žmogų, kad jis nesusigestų/kad jam nepasirodytų kad tu irgi nori to ką jis valgo. Problema, atsiranda, kai mes paėmame kažko užvalgyti ar atsigerti tik tam kad netrikdytume pašnekovo ar kad mums patiems būtų patogu. Gaunasi, kad mes begame nuo savo emocijų ir refleksų apie juos nesvarstydami ir pradedame vartoti kažkokias medžiagas nebutinai šio momentų reikalingas mums.

Antra mano klaida, kad dažniausiai jau pats pokalbis asocijuojasi su gerimu ar valgiu. Norėdamas gauti sau keletą minučių daugiau pamąstyti apie tai ką sakyti, apie ką kalbėti, imuosi gėrimo. Noriu apmąstyti tai kas buvo pasakyta - grebuosi gėrimo. Taip kyla atvirkštinė asociacija - pokalbiui reikalingas gėrimas. Einame išgerti kavos - einame pasikalbėti. Kažkokio gėrimo vartojimas nereiškia megavimąsi juo sąvybėmis ar poveikiu, bet pats gėrimas tampa ritualo priemone.

Įdomiausia, kad visos šios mintys kilo tik pamėginus apryboti kavos ir arbatos vartojimą.

Sau padariau tokias išvadas:
Nereikia bijoti susigęsti, jei kitam žmogui valgant, tu esi sotus ar šiaip nevalgai, tik reikia stengtis nesugėdinti jo.
Prieš priimdamas sprendimą kažko užvalgyti/išgerti reikia pagalvoti ar ištikrujų to nori ar tai darai tik iš įpročio ar refleksiškai.
Bendraujant nebutina kažką dar veikti.

October 21, 2004

Klystkeliai

per Attractive Nuisance slidus atėjau į gerą svetainė, kur rašoma daug naugingų dalykų apie eXP ir šiaip programavimą ir planavimą (design).

Beto labai fainas (smagus, esminis, ++ - kaip pasakytų kolegos) projektas yra Yellow bike. Žmonės panašūs į poną Zuoką (bet, pasirodo, taupeni, atsagesni) rado senų dviračių sutaisė, rado kas juos padažytų, rado kas paženklintų dviračius ir paliko dviračius gatvėje. Pradėję nuo 10, istorijos užrašymo moemntu jau turi 100 ir ruošė dar 100.

Tokios istorijos.

October 5, 2004

Fourth Amendment and Nixon/Regan legacy

look in wikipedia

"The right of the people to be secure in their persons, houses, papers, and effects, against unreasonable searches and seizures, shall not be violated, and no Warrants shall issue, but upon probable cause, supported by Oath or affirmation, and particularly describing the place to be searched, and the persons or things to be seized."

Nixon/Reagan legacy on Supreme Court means that on basic on someone unsupported word that you used drugs/burned the flag/plotted iinsurrection/commited sadomy/_planned_ a possible illegal demonstration/arranged the abortion in privacy of your own home, cops can break in.

October 3, 2004

11,9 2001

...Just then I heard the lock on my gas tank rattling, so I rushed outside with a shotgun and fired both barrels into the darkness. Poachers! I thought. Blow their heads off! This is War! So I fired another blast in the general direction of the gas pump, the I went inside to reload... At dawn I went down to the tank and found the gas hose shredded by birdshot and two peacocks dead.

...Who knows what will happen now?

Not me, buster. That's why I live out here in the mountains with a flag on my porsh and loud Wagner music blaring out of my speakers. I feel lucky, and I have plenty of ammunition. That is God's will, they say, and that is also why I shoot in the darkness at anything that moves. Sooner or later, I will hit something Evil and feel no Guilt. It might be Osama bin Laden. Who knows? And where is Adolf Hitler now that we finally need him? It is bad bussiness to go into War without a target.
--Hunter Stokton Thomson "Kingdom of Fear"

October 2, 2004

i 've sold my soul

110kb of ziped code for 300lt, and it is not even over