« priedai pokalbiui | Main | Computer Science: a skill of progress »

Bendravimas

Šiandien, pirmą kartą per paskutinias keletą savičių teko važiuoti viešuoju transportu.

Lijo lietus, pūtė vėjas - Oras tiesiog buvo graudus. Prėjo mergina, pasižiūrėjo tvarkarašti. Pasiliko laukti su manimi. Labai norėjosi prakalbinti, pasikalbėti - mes buvome vieni, buvo nejauku. Nedrįsau.

Po to svarsčiau apie ką galėtume kalbėti. Atrodo, vienas geresnių variantų papasakoti kokią istoriją š praeitų metų, ar apie tai kas nutiko esant panašiam orui ar situacijai. Visiškai nežinau kaip galima būtų sužadinti žmoguje norą pakalbėti ir apie ką išvis galima kalbėti kai visai nieko apie žmogų nežinai.

Vėliau, kai antrą kartą laukiau autobuso, o oras vis nekito, stovėjau prie kioskelio. Labai, labai netikėtai mane pašnekino pardavėja iš kioskelio "А ты веришь в Бога?". Nepaisant to, kad bobutė nieko ypatingo nepasakė - kalbėtis buvo malonu.

Comments

...o kartais atrodo, kad pasaulis visdėlto išgyvens :)))

Galvojai ką galėtum papasakot? Nereikia galvot, apie ką kalbėsi, nebent turi daryti prezentaciją ar pasakyt kalbą - paskui tokios nepasakytos mintys sukasi galvoje ir graužia, nes niekada nebūna taip kaip sugalvojai... Su nepažįstamu žmogum gi nežinia kaip seksis bendraut - galbūt ji supranta tik vokiškai? Gal autobusas atvažiuos už 2 minučių? Pirmiausia reikia spėti užkalbint, o tai sunku - tu nesugebėjai šįkart, aš turbūt irgi neišdrįsčiau. Sunku tikėtis, kad pamatei nuostabią merginą ir su ja susipažinsi - tačiau gali jai pasakyti kad ji nuostabi ir gauti šypseną. O kaip pasakyti, kad neatrodytum juokingas ar įžūlus - čia jau menas...

Galų gale visada galima paklausti, kur važiuoja 15 troleibusas ar kiek dabar valandų. Banalu ir juokinga, bet bent jau išgirsi jos balsą ir priversti pažvelgti tau į akis ;)

Tai apie orą reikėjo šnekėti :) Tai pradedami dauguma pokalbių. O dar toks palankus tam oras :)

Na jei ne apie orą:
http://www.gore-tex.co.uk/weathertalk/

O galų gale pilna internete svetainių "conversational tips"

o gal ir senas geras, sveika o tu ne Irma? a ne o matai as tave is ten ir ten supainiojau,,,, ir intewrpretuok. vistiek begalo daug sansu kad palaikys tave kvailiu, bet juk nuo to tau ner blogiau.

Siaip tai jus visi debilai, reikia sakyti "gal pavaisynsi cigarete", tada seka "tai ka veiki?". Jiegu pokalbis nesivysto, visuomet padeda "duok lita".

Na, situacija zinoma visiems pazystama, ir deja ir pats nesugebeciau kazka pasakyti... Teko sia vasara penkias valandas vazioti trukynije vienam su simpatishka mergina ir taip burnos ir nepraveriau...