" /> loading: November 2004 Archives

« October 2004 | Main | December 2004 »

November 26, 2004

Говорили с тренером

Первое, что узн : Ноосфера эт не только с Трансгуманизмом связано.
Второе, у ёгов есть понятие "клиши* (похоже на клише:) - что-то вроде ассоциации, что-то полученное во время жизни (или с кармой - фильтрую), во время общения. Например :"писать приятно", "корпорации - зло", "нельзя здороваться через порог". Они практикуют деконструкцию таких связей, по своей сути такие асоциации очень похожы на Меме. Тренер говорил о достижении высшего состояния, как цели, деконструкции всех Мемов. Было упомянуто удовольствие, вроде, тренер утверждал, что для многих это конечная цель. Высшее тонкое состояние он объяснял как отречение от себя, как точки отчёта. Божествеено видеть положение вещей с нескольких позиций. Например совершая добродетель, Добродетелью это будет только если будет осознана весомость последствий, а не значимость своих асоциаций (гордости, удовольствия) (Кант?). Получалось, что достойная жизнь это жизнь с асоциациями, поступкаи на людей. Я возразил - ведь это получается система, значит есть другие системы и другие достойные жизни. Тренер расказал про модель горы - к вершине много путей, но есть прямые пути, а есть окружные. Есть пути отрешения и духовного совершенствования, где ты ставишь цель ~недостижимую (прямые?) и пути последовательной деконструкции, окружные, где ты узнавая что-то меняешься, ставишь новые цели по мере прохождения (окружные). Путь к какой то гармонии, успокоению. Я заметил что все пути получаются только для одного человека. "Да, но у тебя есть сопутчики на каких-то отрезках пути".

Если вернуться к моему миру, я думаю что человек это машина. Феномен нашего (моего) мышления это средство жизни. Возникли мы нечаянно. Какая цель у бактерии? В прямолинейном понимании нет никакой - она живёт. Человек это большая бактерия, общество - большой человек. Мы создались, мы такие и вместе, чтобы выживать. Вся эта прелюдия о том, что я не подозреваю какая может быть цель, система ценностей кроме той, основанной на благе человека и общества. Теоритически существование одной системы, подразумевает существование многих, но каких? И какой смысл эти системы несут для человека?

П.С. Если разбирать модель гор, то поверхность горы ограничена, а общее информационное пространство - нет. Несостыковка

November 22, 2004

Assembly in Linux

Atsiskaitinėjau Kompjuterių architektūros pratybas savo Darbastalio OS'u. Nemažai vargo man tai sukėle, nes informacijos (bent jau man lameriui tinkamos) buvo nedaug. Sudėjau pradedančiajam vertingesnes žinias (tik nesijuokite:) į mažytį pradžiamokslį. Būčiau dėkingas, jei jį posėlėtute ir pildytute:)

Pradžiamokslis (skrajutė, lankstinukas:), užduotis (atvikščias hexdumpas), ir mažyte, vietomis durna biblioteka

Ačiū, katibai už liet. kalbos terno parinkimą.

November 15, 2004

Kaip dirbama Amazon.com

"двоё пашут, семеро руками машут или the system of Amazon" by April Rayan

Jau trečią mėnesį mano draugai yra išvažiavę į Angliją mokytis, dirbti, augti.

November 13, 2004

PHP5 contest

Pasibaigė. Iš pirmo penkesdešimtuko man patiko Hive (5 vieta) su gražia ideja sukurti php serverį, kuris saugotų ir tvarkytų pasikartuojančius duomenis didelėse svetainėse menu, skailiuką, kokias naujienas ir etc. phpDocGen kurį butinai teks išbandyti.

Įdomiausia/teisingiausia/maloniausia, kad labai mažai įsipisimų (tokių kaip php web serveris ar ftp klientas) užkovoja salyginai aukštas vietas.

November 7, 2004

Nulio iškilmingos krikštinos

Laukiau krikštinų dėl t dviejų priežasčių: norėjau su draugais, kursiokais, mif'o geekais atsidurti vienoje aplinkoje, ypač su tokia šaunia programa; buvo nekantru sulaukti kad gi bus per tą krikštinų ceremoniją.

Heh, iš dalies manęs neapvilė – pirmuoji dalis prasidėjo visai linksmai, išpaišyti rašalais nuliai blaškėmės po miesta, šiurpindami praeivius savo drabužiais, gera nuotaika ir veidais. Deja, nuotaikai nebuvo lemta išsilaikyti – daugelis geekų ir šiaip matematikų:) (peace and calculiator) greitai pavargo, o, prisiartinę prie ekzekucijos vietos, buvome pašiūrpinti jau pakrikštytų fuxų išvaizda.

Kilome į kalną. Pasirodė Invizitoriai ir jų Priemonės. Keli paraudę žmonės rėkdavo ant nulių minios, agresyviai elgėsi – man pasirodė, kad jie apsvaiginti valdžios. Tokie stiprūs, visagaliai dievukai, galintys su tavimi daryti ką užsnorės ir megaujantys šios valdžios galimybe, kuri po valandos išslįs jiems iš rankų. Jie baudė, jie gailėjosi. Nežinau, tada pagalvojau, kad taip juos veikia kažkokie harmonai ar paprasčiausiai ekstrimali situacija privertė jų silpnas sąmones prisiminti primapradžius, žvėriškus refleksus. Vėliau, kažkas man sakė, kad jie buvo tiesiog išgėrę – bet kokių atvėjų mūsų krikštytojai sugebėjo sudaryti tokias sąlygas, kad po fizinių užduočių kursiokai, nesipriešindavo.

Po pirmųjų ekzekucijos procedurų, žmonės paliepti, griūdavo ant kelių ir šliaužė. Jei norėčiau dramatizuoti, sakyčiau žmonės buvo palaužti ir priimdavo jiems primetamą valdžią, jos žeminančią valią ir galų gale jiems mestą saldainiuką (pakvietimą į klubą). Iš tikrųjų, tai apibudinama paprasčiau – mes buvo krikštijami.

Dar įdomesnė man pasirodė kursiokų reakciją į “krikšta” (vertybių perdavimą?). Iš pradžiu nuliūdę, pikti ir pasibraurėję, po dešimties minučių jie pralinksmėjo. Pradėjome ruošti planus ką padarysime su nuliais sekančiias metais. Įsivaizduokite... įsiaizdavote? Dar šiūrpiau... Dar bjauriau.... Ką jei vietoj miltų naudoti kiselių, kuo tirštesnę masę, kad atrodytų šlikščiau! Galimą paimti PVA klijų ir pilti ant plaukų, kad suliptų. Galima prileisti vandens į batus, kad susirgtų. Įsivaizduokite, fuxai, kitamet prisigersime ir eisime nulius bauginti. Juk, norime išaugti ir tapti tokie kaip ir mūsų krikštytojai. YAY

Pagalvokime, ar tai buvo mums skirtas tūsas – juk gavome pakvietimą į klubą vakare. O ką antrakursiai? Jie neturi tokios nuostabios šventės. Kitais metais mes rengsime šią šventę. Ar verta žemintis ir keršyti, ar verta iškoneveikti nulius? Gal reikėtų bendros šventės: ir jiem ir mum. Liko daug laiko pagalvoti.

Computer Science: a skill of progress

Toks va rašinėlis:)

Under GFDL :)

UPD: PDF versija (Ačiū, už pastebėjimą, ve)