" /> loading: August 2004 Archives

« July 2004 | Main | September 2004 »

August 24, 2004

links: moving straight forwards

PHP6 ir Parrot platforma. PHP Everywhere teigia: 10 kartų greičiau!
Vis daugiau straipsnių (1, 2), kad px tie trupiniai pasiliekantys aukštųjų kalbų mašininiame kode, reikalauja didesnio abstragavimo lygio. Sakau: "nu nx, strategija". Vienas Intel Architektos planuotojų straipsnyje "great talk on CP": "he believes that Moore's law is essentially dead for CPU's. Too much heat for too little meat." Bet resursai pigėja ir jau reikia galingesnių kodavimo algoritmų nei SHA-1 (pamirškite apie md5) ir galingesnių kompjuterių tokioms svetainėms peržiūrėti.

Ačiū, MegaZver, PHP Everywhere, DPH

August 15, 2004

filmas "Ночной Дозор"

Senai pranašautas, ilgai lauktas ir kažkuria prasme net neapvilęs lukesčių.

Šiaip, šis filmas yra nufilmuotas remiantis S. Lukjanenko (Сергей Луьяненко) knygą. Daugelis tikėjosi, kad filme bus atskleistos idejos skambančios knygoje, laukė nuoseklaus knygos atvaizdavimo. Хрен вам!

Knyga yra fantasy/pramoginės fantastikos žanro, ten yra magijos, žmogus-gyvūnas virsmų, persikelimųi į kitą realybę. Specialieji efektai kainuoja brangiai, pinigų kaip visada neužtekdavo, bei gyvavo komercinio projekto esmė "viskas turi atsipirkti!". Yra tokia legenda, kad broliai Strugatskiai (Аркадий и Борис Стругатские), scenarijų "Stalkeriui" ("Сталкер" по книге "Пикник на обочине") perrašinėjo apie 30 kartų, Lukjanenko kaip supratau tai darė apie 20:)

Vaidyba. na, kaip ne-nuolatiniaim-filmų-žiūrėtojui visgi pasitaikydavo tokiu momentų, kai jausdavau, kad žmogus _vaidina_:( Siužetas silpnas, manau, tik kas 3-4 žmogus neskaitęs knygos supranta viską, bet vėlgi kas 2 išeis pajutęs, kad filme pamatė viską:) Vargas gerb. изврасченцу, kuris tikriausiai labai stengėsi perrašynedamas. Spec. efektai geri ir jų nėra perdaug. Operatoriaus darbas didelis - nuostabiai nufilmuota, tas ko nebuvau matęs Holivudo filmuose. Kaskadinių triukų beveik nėra, bet ir netrūksta. Gal truputi per daug reklamos, bet suprantama, kad ir realiame gyvenime 80% Maskvos gyventojų kalba nokijomis, geria neskafe iš firminių puodelių ir kas rytą mato MTC reklamą %)

Filmas patiko, nors labai buvo gaila IDEJŲ iš knygos. Džiūgu, kad filmas atsiperka ir bus nufilmuoti pratesimai ( Дневной и Сумеречный дозоры) ir kitų knygų ("Глубина" по "Лабиринту фальшивых зеркал")ekranizacijos.

Goblino straipsnis.
Tiems kas skaitė knygą

"reikia užpildyti visus 128MB!"

Ne! Tai ne kaleimas Bagdade!

O, šiaip mes švelnus, mylintys gerus vaizdus , paveldą ir poilsį .

Вообщем, С Днём Рождения Михась! Мы классно погуляли.

atsiminti: Samba konfiguravimas

Užduotis :pakurti neanoniminį Samba serverį

/etc/samba/smb.conf:
workgroup = ADMINS
hosts allow = 192.168.2. 127.
max log size =50
security = user #authentifikacijos būdas
interfaces =eth0
admin users =smbroot

[mydir]
path=/mydir/
browseable=yes
writeable = no
---

pažiūrėti kokius servisus teikia hostas:
smbclient -L hostas

sumontuotį servisa į katalogą:
mount -t smb -o username=USER,password=PASS //hostas/servisas katalogas
(Authentikacijos įpatybes: USER turi egzistuoti sistemoje, bet PASS yra ne šito vartotojo slaptažodis, bet slaptažodis nurodytas įnešant (smbpasswd -a USER) USER į samba duombazę)

August 5, 2004

[Links] Mano dienos

Labai geras, tikriausiai visiems zmonems savitas pastebejimas :"... the usual, toasters, silverware, books, etc. Upon seeing these mundane objects I suddenly realized that everything around me had a human being behind it. Not just the student-built toaster, but the case that held it, the wall that held the case, the linoleum under my feet the shoes on my feet my jeans, the cat-eye glasses on the woman explaining why the school was a good investment, the brochure in her hands, everything..." [elegant hack]

Kas gali padieti tvarkant kerneli? Linux Cross-Reference

Pasidariau LifeJournal accounta su nuostalginiu vardu 'mataanin' (jei, zninoma, kazhkas skaite Golovaceva). ir dabar turiu visus skaitomus gyvenimo zhurnalus vienoje vietoje draugai ir rashytojai.

Pasirodo Apachis ir shiaip HTTP turi geras keshavimo galimyybes. Galima rashyti ir letesnes, dideles svetaines:)