« "reikia užpildyti visus 128MB!" | Main | links: moving straight forwards »

filmas "Ночной Дозор"

Senai pranašautas, ilgai lauktas ir kažkuria prasme net neapvilęs lukesčių.

Šiaip, šis filmas yra nufilmuotas remiantis S. Lukjanenko (Сергей Луьяненко) knygą. Daugelis tikėjosi, kad filme bus atskleistos idejos skambančios knygoje, laukė nuoseklaus knygos atvaizdavimo. Хрен вам!

Knyga yra fantasy/pramoginės fantastikos žanro, ten yra magijos, žmogus-gyvūnas virsmų, persikelimųi į kitą realybę. Specialieji efektai kainuoja brangiai, pinigų kaip visada neužtekdavo, bei gyvavo komercinio projekto esmė "viskas turi atsipirkti!". Yra tokia legenda, kad broliai Strugatskiai (Аркадий и Борис Стругатские), scenarijų "Stalkeriui" ("Сталкер" по книге "Пикник на обочине") perrašinėjo apie 30 kartų, Lukjanenko kaip supratau tai darė apie 20:)

Vaidyba. na, kaip ne-nuolatiniaim-filmų-žiūrėtojui visgi pasitaikydavo tokiu momentų, kai jausdavau, kad žmogus _vaidina_:( Siužetas silpnas, manau, tik kas 3-4 žmogus neskaitęs knygos supranta viską, bet vėlgi kas 2 išeis pajutęs, kad filme pamatė viską:) Vargas gerb. изврасченцу, kuris tikriausiai labai stengėsi perrašynedamas. Spec. efektai geri ir jų nėra perdaug. Operatoriaus darbas didelis - nuostabiai nufilmuota, tas ko nebuvau matęs Holivudo filmuose. Kaskadinių triukų beveik nėra, bet ir netrūksta. Gal truputi per daug reklamos, bet suprantama, kad ir realiame gyvenime 80% Maskvos gyventojų kalba nokijomis, geria neskafe iš firminių puodelių ir kas rytą mato MTC reklamą %)

Filmas patiko, nors labai buvo gaila IDEJŲ iš knygos. Džiūgu, kad filmas atsiperka ir bus nufilmuoti pratesimai ( Дневной и Сумеречный дозоры) ir kitų knygų ("Глубина" по "Лабиринту фальшивых зеркал")ekranizacijos.

Goblino straipsnis.
Tiems kas skaitė knygą

Comments

o jega, as kaip tik dabar sita lukjanenko knyga skaitau :) jegova visai.

Jei skaitai rusiškai, tai sakyk - turi visus jo kūrinius, būtų malonu pasidalinti geriu:) tiesa nevisos vienodai geros, bet visgi vertos dėmesio

ooo, glubinos serija irgi bus ekranizuota? super.
deep
vvod

Хуже всех выступил маленький мальчик. То есть когда надо было ходить как овца - он неплохо ходил как овца. Но когда надо было говорить, это вообще никуда не годилось. Мальчик не понравился. Это не мальчик из 'Шестого чувства', категорически нет.:)))
кино убойное как по мне...только как я понял НД2 уже снят.Они просто его держат зачем то...

Sravnil. ("Stalkera" moego liubimogo, ne menee liubimyj "Piknik na obochine" i do oxrenenija liubimyx Strugackix i "Dozor"...)

нуу, дорогая, вы немного невъехали ;ъ
сравнивать в сложности экранизации можто потому как Стругатских притесняли всякие цензоры, а Лукьяненко всякие деньги, потому-что это первый такой проэкт, на который выделили очень мало денег так-как боялись что нихера он не окупиться. Работать и там и там надобыло афигенно много... правда Лукьяненко хотел продаваться и скорее всего сценарий стоил ему меньше здоровья чем Стругатским...;) вообщем сценарии это не книги. да! А в елюбви ко всему выше перечисленному ты обвинить меня несможешь :Ь

На самом деле Стругацкие переписывали сценарий из-за одного цнзора -- Тарковскогою