" /> loading: June 2004 Archives

« May 2004 | Main | July 2004 »

June 24, 2004

gera frazė

"I teach at NYU's Interactive Telecommunications Program (ITP), where the student population is about evenly divided between technologists who care about aesthetics and artists who aren't afraid of machines, which makes it a pretty good place to see the future."
Clay Shirky rašo Situated software.

Humanitarinis, realus profiliai must die! Jei nekas nesidalintų būtų dar smagiau imho

--
Самый еальный гуманитарий

June 22, 2004

Ryšys (ne mobilusis)

{*"Už bookmarkintą intuityviai intelektuali tema;)*}
Kodėl taip sunku atsisveikinti su gerai žmonėmis, draugais?
Kaip eilgtis jei bendravimas teikia malonumą, bet temų nebera, kažkaip reikia eiti, nors ir neprivalu ir situacija nekritiška?

June 13, 2004

Štai kodėl man nepatinka foreach

Iš tikrųjų kažkada truputi teko programuoti assembleriu ir C - visuomet tekdavo galvoti kaip daryti mažiau kopijavimo, tobulinti on-fly algoritmus - viskas automatiškai, tik įsivaizduojant mastus:) Kaip kadaise keikiausi, kai perskaičiau kad bool tipas Windows API užima 4 baitus:) O kaip keikėsi pažįstamas, rašęs duomenis į failus glausdamas bitą prie bito, kai sužinojo kad Win32 visi tipai užima dvigubai vietos ir ner čia ko smulkintis:)

Buvo netgi toks Karsperskio straipsnis apie tai, kaip kopijuoti dideliais struktūras, perduodant tokiais didžiais, kuriais operuodavo procesorius (IV kelmas tai pats daro) .

Vat žmogus rašo, kad kiekvienam programuojančiam privalu žinoti asmą. [per slashdot]

Geras pastebėjimas, kad kažkodėl programos visai (ir ne tik dėl keliamų reikalavimų) ne paklūsta Merfio dėsniams (m$ tradicija?)

June 12, 2004

Open Source - follow the wa of light

O, dėdės/dėdienės ir dievai-dievaitės, php5 rc3 kompiliavimas/instaliavimas į išpakuotą apache2 yra žiaurus seksas naujokui :)

June 8, 2004

Raktas pavarų kasėtei

Ei, Dviratininkai, gal kas turyte?
pvz. tokį ar kokį kitą ir galite paskolinti?

June 4, 2004

iš praeities tusais į ateitį

10-11 dėl užplanuotos konsultacijos pernešimo vyko fiz.-mat.-Linux tūsas, su mažu-mažu naudingumo koeficientu.

11->16 teorinė fizika, serverio statyba, anketavimas. Įdomiausia: apache2, mysql, ftpd, ssh iš paketų užtrunka pastatyti apie valandą; Anketa turėjo kažką panašaus į prichologinę užuomazgą, jei anketos atlikimas būtų daromas, negalvojus apie tyriamus dalykus anksčiau, žmogui galėjo užsiparinti ir anketos nebaigti - išbegti į dausas pas realias amenybes (~50% tokio poveikio man turėjo).

16->18 Senamiestis (regis mačiau boo`)->Justiniškės->Šeškinė->Pašilaičiai. Pirmas etapas užtrunka apie 45 minutes ir aš keikdamas brangų draugą lekiu susitikti su kitu. Большой Роман собирается поступать в Karo Akademiją. Екзамены неплохо, но парится. Бедный, матему писал с температурой.

18->21:20 Pasiektas tikslas - žaidžiame stalo žaidimą (на полу). Du jauni sysadminai, Anglo-Gotas ir Terra žinių bonkė su ciniškomis dviejomis МегаЗадницами. Žaidimas parsisiūstas išuž Atlanto, sukurtas pagal knygą, kurios neskaičiau - atitrūkus nuo fantastikos/fantazy tuso, visgi užklumpa nostalgija. Pirmas įspūdis - Heroes of Might and Magic III žaistas tryse, ant galingiausio tryjų kompo, vyko linksmiau. Besiryjant dviems patyrusiems žaidėjams, pralaimiu vieną kovą su Aglo-Gotu, atkovoju teritorija ir užtikrinu apsaugą. Я плохой дипломат. Susidaro strategnė koalicija, klastingas gotas, paliktas už jūrų marių nuo veiksmo, jungiasi prie kito sys`o. Deja, paskutinis mūsys pralaimėtas, bet Kraujo Spalvos naujokėlis (aš) laimi surinkęs daugiausiai taškų. Kitą kartą reikės dar vieno žaidėjo.

21:35->22:15 25 minučių Pašilaičiai->Filgarmonija kelionė, naktiniai naujiei rajonai, tikriausiai pirmas šiais metais šiltas naktinis centras, nauja aikštutė, nežymus небоскрёбы, lekiu. Matau Igorį, "ne!"- rekia Kostia-"Какой нах Игорь!":) Palidžiu iki stoties. Žmogus teniruojasi su ginklais kasdien: aikido, Ролевики, yra besikuriančio Templierai ordeno narys. "Ech, sakau, anksčiau bent pinigai buvo tikslu, dabar ir to nebeturėsite". Nieko, jis turi draugą rusijoje - Teftoną. Костя, если что не так пишу - не молчи. Iš tikrųjų, jie turi kalvius, yra karių fehtuojančiu >8 metų - tikra kariauna, jei pseudo revoliucija įvyktų.

22:35-> ->8:30 Bloginimas, miegas, valgis, fizika

9->~11 Treniruote, vargas vargas mano kojoms ir noriu noriu kad būtų sparingai:)

~11->xz dviračiu pas fiziką, krušimasis, bendravimas, užsipisimas, dvokimas.

14 Revoliucinis futbolas - neįteminiu šukiu palaikyti tusą:) man patinka - nuvažiuosiu suipažinsiu, dar labiau nusikalsiu, gal bus įdomu.

vakare nueisiu su tėvu pas mamą.

UPDATED: 23:46 ant mano monitoriau voras;)