" /> loading: August 2003 Archives

Main | September 2003 »

August 31, 2003

BBC Creative Archive

http://www.digitalspy.co.uk/article/ds11598.html
BBC rengiasi padaryti prieinamus per internetą visus savo archivus. Tai yra mes galėsime parsisiūst visas laidas - tikėkimes didžiausią populiarumo sukels dokumentika ir mokslo programos... jei ne painiojų televizijų galėsim lietuvoje nemokamai žiūrėt mano vaikystei mėgtus mapetus ;)))

August 30, 2003

Galva skauda

Jei hebrai tai gerai, tai tau tai gerai - čia įteikimas, pvz. vienas pasakoja, kad filmas geras ir tu jau kitą kartą pamatęs ar išgirdęs nori to filmo.
Jei babulia kažką pataria, ir tau pohui - čia įteikimas, nes tu įsitikinęs kad ji nieko gero nepasakys.
Jei Remarkas rašo, kad moterim reikią reikia dovanot geles nuo klumbų, vaišint šampanu ir anasais ir tu paskaitęs knygą pradėdi taip galvot - tai įteikimas.
Jei tu pats galvoji ir įvertinį kažką - tai mintis. Bet kuo remiantis mes turim vertinti? Bazinės emocijos užrašitos nuo vaikystės ar paauglystės - galima perrašyt bet ką pošimts aš pamiršau tuose vienuolynuose. Kaip išgyventi? Kuo remtis?
Didžiosios mintis, išmintis ateinanti iš senovės - atomai, visa kas gėresnio jau sugerta į mūsų kultūrą. Tehnikos progresas bevertis - kam tobulinti kažką kas, kolkas bent jau, neturi prasmės.Statyti iš naujo save - naikinti kuriuos gali stereotipus, grižt prie gilesnių asociacijų, skalditi kiekviena savo minti, beješkant priežraščių ir prielaidų jai iškilti... kam to reikia jei vėlgi nerandi tikslo....
WE ALWAYS GET BACK TO THE BASICS.... ХУЙ

O daugiau ir nieko nebėra... vistiek TU gyvensi dėl to kad taip reikia.... dėlto kad tu nori jaust kūniškus malonumus bevalgydamas, besilengvindamas, besikrušdamas, besijausdamas jaukiai... dėlto kad kai kurie žmonės kentes kai tavęs nebus, nes jiems tu sukeli nuostabius prisiminimus, nes jie visa gyvenima sieja su tavimi... nes tu turi begalę steoriotipu (ir asociaciju) apie tai kas yra gerai, kas gražu, kas linksma ir kaip jauku kai kas nors šalia... nes nori nešti gėrį nesuprasdamas iš kur jį pavogt... nes tau malonu, kai kažkas perskaitęs tavo marzaliones randa juose sveiko proto ar išminties:)))...
Aš kažkada rašiau ir galvojau kad lengviau parašyt kaip jauties priėjęs problemą ("Два вопроса русской интеллигенции: Кто виноват и что делать?") nei pagalvot kaip ją spręst... Problema: nerandu tislo gyvent... o dabar galvodamas vis įrodau sau Teoremą "Gyvenimas yra šudas"
Timeout: We 're just bricks in the wall
Kreipkis į Dievą, sūnau... kad ir Dievas neturi pramės - jei jis:
1)sukūrė mus kad būtų gražu - ir išganė pažeidus grožį. Palėpė tikėkite manim ir viskas bus all'right.
2)pasakė mylekite mane labiau už viska žemeje ir parvesiu jūs į Roju.
3)sukūrė mus kad pasiektume ramybę
4)sukūrė kad mūsų darbais galėtume įrodyti verti jo.
Mielas žmogau, nenoriu tikėt savanaudžiu kūrėju, nenoriu tikėt tais Rojais, Nirvanomis, Valharomis ir kitkuo kas neturi prasmės.
Nitche rašė apie aveles, kurios valgo žolę ir neturi istorijos jausmo. Gerai, aš tą jausmą turiu ir turbūt savo prigimties užduoti įvykdžiau - supratau kad reik ieškot prasmės gyventi - turbūt nėra tokio gyvuno kuris galėtų nusižudyt, tačiau žmogus gali - khe, bet tai nėra nei išeitis, nei atsakymas, tad ......
gyvenimas švesėja........
reikia ieškot tos pažadėtos prasmės - 40 metų
/me ieškos dykumoje........minčiu
Kol nepamatysiu kreida ant sienos rašančia ranką
Ir kol šie šudini stereotipai nieko nereiškia - yra viltis surasti PRASMĘ

Stephen Hawking

Valiooooo!!!
Nors už 4 dienas "darbo" (labai sunku tai pavadint darbu) gavau tik 40lt esu nemažiau laimingas, nes dabar turiu visatą riešuto kevale!!!!!!!!! "Anarhizmo antalogija..." palauks iki kito mėnesio juzerių mokečio- o kolkas aš laimingas - skaitysiu viską nuo pradžių ir ;) pamėginsiu užrašus daryt

Память

Медленно подлодка уплывает вдаль
Встречи с ними ты уже не жди.
И хотя Канады нам немножко жаль,
Но уже ракеты впереди.

Скатертью, скатертью
Млечный путь стелится
И обрывается прямо возле нас.
Каждому, каждому
В лучшее верится,
Но уже выпущен ядерный запас.

Может мы обидели кого-то зря,
Выпустив 15мегатон,
Но уже горит и плавится земля,
Где стоял когда-то Вашингтон.

Скатертью, скатертью
Млечный путь стелится
И обрывается прямо возле нас.
Каждому, каждому
В лучшее верится,
Но уже выпущен ядерный запас.

Наш атомоход плывёт-качается.
Старый штурман уточняет курс.
Автономка наша уж кончается-
Нам пора на Русском отдохнуть.

August 29, 2003

Namas, blet

Nekenčiu kai blogai ir nieko negaliu pakeis - atsibastė vienas šiknis į mūsų namą, net neatsibastė-palaimino mus savo apsilankimu kelis kartus ir dingo - o patalpos (~600m visas pirmas aukštas ir rūsys) už kurias tas šiknis net pilną sumą kaip pasirodo nesumokėjo - stovi tusčios. Kai vamzdis ten prakiuro - reikėjo grotas ant langų laužt, nes burzhujus net nepanorėjo pasirodyt. Ekologinė policija, senamiesčio valdyba, mentai - nieks negali jo surast:( dabar užėję į tas patalpas (tik į pirmą aukštą nes rūsi šiukšlyną bomžai padarė) galite pasijust save kaip 9 forto šlapiąjame karcerije - ekstrimalus maloniai kviečiam 1 valandos kaina 10 lt mokėt man:(
Už lauko vasara - kojos šala. Visa šeima vaikšto iki birželio megstose storose kojinėse:( vasara buvo normalu - vos atšalo vėl prasidėda.

[2003-08-20.11:32] *** Jack quit DALnet : Quit: Feeling, Falling, Hating, Feel like I am fading, hating LIFE!

August 28, 2003

Стереотипы и сетевые авторы

Друг дал ссылку http://udaff.com/newof/26538.html Udaff он и в африке Udaff ничего из ряда врн выходящего там небыло - ржал до усёру. Классная вещь для мозго-мысле дефрагментации : берешь статью вроде этой и ловишь себя на том что тебе смешно - я например просёк что смеюсь над словами даже (не задумываясь глубоко) надо будет углубится когда больше времени будет.

August 27, 2003

Системы которые могут и дают

Какой-то мудрец (назвавшему его имя моя благодарность) горил:
"Система не может познать принцип своего действия" (это неточная трактовка - ~час искал не нашел ничего точнее).
Я противоечу:Если человек это система, то он пребывает в другой системе (вселенной). Если человек познаёт окружающий мир, то он может познавать себя как часть этой системы (именно как часть, не в качестве части). По моему доказано.
Поэтому мы можем иметь Исскуственный Интеллект. Валёёёёёёё!!!!!!!!!! (призыв к дискуссии)


August 26, 2003

Aš ir knygos

Praeita šeštadienį knygyne radau labai įdomia knygą "Antalogija Anarhizma..." - paskaičiau, užsinorėjau, apverčiau - padėjau atgal. 30lt - ne mano moksleivio kišenei.
Vakar ateinu namo - mama klausia ar noriu padirbėt...TAIP. Kur? Knygyne...:))) ar gi aš nesutiksiu? (tiesa, tai ne tas kur guli Antalogija, tačiau ...pinigai)
Šiandien nuo 12 iki 18 prastovėjau bežiūrėdamas kad nieks nieko nenuknystų "Žmogus mirė, tegyvuoja Policajus." Užtat pavarčiau visas ten buvusias knygas apie Vilnių - labai įdomios ir kokibiškos, su nuotraukomis darytomis ir Rusijos Imperijoje, ir Vokiečių imperijoje, ir Lenkų valsybėje, ir CCCP. Susidomėjau fizika -paskaičiau Stephen Hawkings "Visata riešuto kevale". Nuostabi knyga - Reliativumo, Kvarkinės mechanikos , Laukų teorijos (tik tiek kol kas perskaičiau) aprašomas suprantomai ir su geromis illiustracijomis - taip kad net loading suprato:) eh jei tokia knyga būtų po ranka papuolus kai ryjau fantastika - gal nerašyčiau dabar blogo, o daryčiau kokius eksperimentus Harvarde ;)))). Jei neperskaitysiu jos iki penktadienio, ir neįpirksiu kartu su Antalogija pats iš ten išnešiu :))))))

August 25, 2003

Meno kurinis

http://www.romanm.ch/ascii-movies/ascii-spiderman1.htm

Atslenka naktis

nuo 20:00 sedėjom barbakane, draugas savo atvikimo iš Baltarusijos proga pastatė alaus. susipažinom su dviem merginom iš Antakalnio. Kitas draugas nubėgo gitaros - susijungėm su kita kompanija. Kalbėjomes, bandėm žaist pizdabolą. Pagaliau žengėm prie mūsų dainų...
Uždainavom Cojų -pradėjo tamsėts. dangus nebešvitėjo - tik gatvės apšvėtimas, langai ir uždususios žvaigždutės. Tarp 3 šventyklų, ten, man gėriausia: kelio žibintai, žolė šešėliuose, plytų atspalviai ir mylimos dainos. DDT, Cojus, GROB, Splin.
Nuėjom namo... ilgai atsisveikindavom... prie durų radau šiukšlių maiša - nubėgau. Pakeliui supratau, kad kažkas jau kitaip - Šv. vartų gatvės ir Subačiaus pradžios namai - geros mašinos - Idabasar restoranas - viskas gražu ir išpuoselėta, blizgi ir šešėliai uždūso kaip žvaigždės, nors jau tamsu - prasidėjo naktis.
Nežinau kas, bet atrodo kaip "Ne vrenmia dlia drakonov" - sutemos, nakties pradžia visai kitokių jėgų pasaulis.

August 24, 2003

Duomenų valdymo sistema

Savą duomenų valdymo sistemą pradėjau rašyti prieš metus. Reikalavimai kelis kartus keitėsi - kelis kartus ją ir perrašynėjau. Dabar jaučiau, kad esu arti jos užbaigimo, tad dabar po truputi kasden apie savo "HammersTeam Site Engine" pasakosiu.
Pirmiausia reikalavimai, kuriuos iškėliau:
1) Vartotojo sąsajos (User Interface) patogumas
2) Greitis išimant rezultatus iš duombazės jau ne pačioje sistemoje, redagojamame puslapyje
3) Kodo atskyrimas nuo vaizdavimo redagojamame puslapyje, bei pačiajo sistemoje
4) Galymybė greitai užprogramuoti naujo duomenų tipo vartojimą

Dėl pirmo punkto nesu tikras ar įvydžiau - paklausinėsiu žmonių, kai viskas bus padarytą. 2 užtikrinau šablonu (template) (ne šablonų varikliukų, o butent šablonu, nes taip greičiau). Ką turiu omeny sakydamas "sablonas" :turiu tris pseudo žymes (tags) {LABEL}, {LABELS}, {OUTPUTX}. 3 vienas tų darbų, ką reikės nuveikt (liko 3 punktas, stardartinių duomenų sutvarkymas, bei truputis dizaino - galbūt net XML ir CSS)

August 23, 2003

Мысли которые подкрадываются ночью

23:30 [Sway-] 'and i'm like... WHATEVER!!!!!!!'
23:34 [Loading] sway devocka mirc ne dlia tebia... predstavliajesh so skolkimi pacanami ti bi uspela peredruzhit' esli bi ne pialilas' v etot monitorr.....
23:34 [Sway-] cto????????????????!!

Очень обидно бывает, когда красивые девушки сидят целыми днями в мирке ... наверно ето бзик на моёй ограниченности, но со сколькими пацанами они успели бы передружить если бы не парились хуйней типа этой
xx:xx [mega_girl]Labas super_girl :***@****@@@@@@@@@@@@@**********
xx:xx [super_girl]Labas mega_girl :@@@@@@@@@~~~~~~~~~~~~***@****@@@@@@@@@@@@@**********
xx:xx [mega_girl] super_girl :ka veikei shiandien?
xx:xx [super_girl]nieko... sedejau namuose.... kazhkokios parkes uzhejo


August 22, 2003

cel'

prosipajesia utrom - jesh, delajesh dela - zabotisia... a kakaja cel' : nu virastuj ja, nu zakonciu shkolu-postupliu-otucius'-najdu rabotu ... http://www.reactor.lt/zitron/index.php?t_id=202&t_poz= ... da. ja ranshe videl eti plakati, blin a liubliu, plakati DIRBK, PIRK, MIRK. tolko vot chego-to kislo. i za sebia i za drugih :nu idiot progress, nu narascivajem mi kakije-to materialnije blaga. no kak dolgo mi mozhem bit' uverenim cto mi ne takije kakimi bili liudi skolkoto let nazad. vozmozhno poniatija izmenilis', no naskolko mi stali lutshe ili xuzhe et xz. kazhetsia cto rovno na 0. xocetsia izmenit' ctoto zdelat': naprimer zastavit’ drugih bit’ lutshe (xex, sebia to lomat' trudno) i sebia. vse et o4en' trudno na kak mne kazhetsia nado vijigrivat' malenkij boji odni za drugimi i gotovit' bolshije projekti po ulutshenija suzhestvovanija paralelna... vot tak vse obstoit pomoemu.
Disciplina uma – dumat’ o svajix celiax.
Disciplina tela -umet' pobezhdat' malenkije othozhdenija, zhelanija protivorechushije celi za cel'. esio nado razlicat' kakije iz tvajix zhelanij mozg dajet podstegnutij telom.

Arbata!

Gėriau arbatą su liepos žiedais... gėriau tikrąją kinishką arbatą briketuose sulyg plyta... gėriau beveik visas paprastas arbatas pakeliose ir be jų iš mūsų parduotuvių. bet skaniausia man juodoji liptono arbata su mėta ir liepos-aviečių medum ;) mėgstu!

Nenoriu į mokyklą!

Iki mano "laisvės" paskutinio atodūsio liko tik kelios dienos :( Greit baigsis mano pasisėdejimai su draugais barbakane, surfingas internete vakraiis....nekenčiu God damn it... turbūt net programuoti neturėsiu laiko - 12 klasė... gerai kad mus dar mokytų normalei - kad ne! Žinau, kad vėl turėsiu kapstitis fizikos vadoveliose, kad rytoj atsakyčiau apibrėžimą kurio manęs nemokė. temperamentingi mokytojai paskendę marazmuose ir savo pareiguose:(

Nekenčiu aš šitos tvarkos ir šitos nykybės - valstybė turi mažai pinigu, mokytojais tampa arba nevykeliai arba tie kurie kitokio darbo neranda:( kai mano manymu švetimas - valstybės turto garantas ateityje.... tai ko mes išmoksim iš žmonių kurie dirba už pinigus ir palikti savo sažinės teismui
Kai mokaisi "s pol huja", tas nelabai pastebima... be jei kovoji už aukščiausia įvertinimą supranti kad šita sistema yra mirusi .... nors ir mano mylimiausi Strugackiai ir Niche raše kad jau tada mokyklos netenkino žinių poreikio ar kas pasikeitė?
.... Lyginant mane su mano tevu - aš jau per pus amerikonas... nenoriu į mokyklą nes čia aš bent gaunu malonumą
Nors šiemet nelegaliai dirbdamas pagalbinių darbuotoju aš pajaučiau kas yra darbas, aš vistiek
N E N O R I U į mokykla!

Life style & altitude

Cto mozhet xotet' devushka ot dvinutogo programista v 11 casov noci?
Pravilno.... u nejo neotkrivajet stranicu www.crazynudeboys.porno.com

August 21, 2003

Mano pirma publicistinė

Laba diena!
Mano vardas Maksim, aš Vilniestis ir nuo šiol čia reikšiu savo mitis. Jei kas kam nors nepatiks - jis gali su manim diskutuot, jei bandys kovot - aš ginsiuos. Dažnai būsiu neteisus, dažnai ieškosiu jūsų patarimo, tad prašau jus komentuoti mano išsisakymus. Kol kas tiek...
Ačiū

Beje, atsiprašau už mano lietuvių kalbą.