« Nemokama teisinė pagalba | Main | Emmanuel Levinas "Etika ir begalybė" »

Gegužės 9

Atrodo, radau už ką šią deieną verta prisiminti ir garbinti. Šiandien pagalvojau apie tai, kiek nacijų dalyvavo tame kare. Kiek žmonių buvo susivieniję kovoje.

Kažkaip peršaši asociacijos su Didžiąja Prancūzijos revoliucija (kiek apie ją žinau) ten buvo susivienijusi didžiausia tautos dalis, o čia daug tautų - didesnė dalis žmonijos.

Senesnis įrašas

Comments

man - vis dar eilinė pergalė tarp dviejų frontų, kurių nė vienas nėra teisus.

bet kuriuo atveju, as gerbiu tuos paprastus eilinius. jauciu toki gailesti ir pagarba tuo paciu.
man tai atrodo, kad gal sian maziau cinizmo [kar ir 'teisingo'], nes ir siaip visi aplinkui naudojasi ir veteranais ir visuo karo faktu kaip nori. gal siaip prisimenam, pagalvojam ir atsimenam.
zinau, kad du neteisu frontai.
zinau, kad karas nesibaige - jis persikele i kitus frontus.
zinau, kad no war, only class war!

bet tiesiog kai bobule is virsutinio auksto tiesiog uzeina ir paduoda iskarpa is laikrascio ir sako 'sia, cia jums' ir greit [kiek leidzia jos ligotos kojos] iseina, o tu atverti ta iskapra, o is ten diedukas ir senute su begale medaliu atiduoda tau pagarba, tai kazkaip susimastai ir pagarba jauti.

man tai kazkokia prasminga diena, net nezinau kodel ji man tokia atrodo. ir tie persene bet sviesus senukai su medaliais savo apsiurusiuose svarku atlapuose atrodo labai savi ir tuo paciu atkenteje ir keciantys iki pat dabar ta didziaja neteisybe, prasukti afigienai ziaurioj kraujo skausmo ir jausmu mesmalej i kuria juos imete supysti didziavyriai.
sveikinau as siandien juos gatvej - s dniom pobedy! - ir jie sypsojos. ir man buvo gera.

ghm
50 milijonu
mirusiu badu, sudegintu, pakastu, shunu suestu, sushalusiu i raga, ishdraskytu i gabalus, prasmirdsiu ir zhiurkiu suestu, supouvusiu pelkese, sprogusiu ant minu, suhaudytu nkvd ir gestapo, nusizhudzhiusiu moteru negalejusiu pkesti ishprievartavimo nashtos.
ir tai toli grazhu ne viskas
tai turi prasme ?
net neskaicziuoju revoliucijose galvas padejusiu milijonu.
O jei kam galvose vejai skyles prapute - ne rusai mus ishgelbejo, ir duok Dieve (turiu tokios naivios vilties) bent jau mirsime savo mirtimi.
Anyway - prancuzijos revoliucijoj zhuvo deshimtys tukstancziu. Ir tai tuo metu buvo barbarybe neregeto masto. O mes gyvenam mol moderniais laikais.
Knygas paskaitytumet bent po 200 psl. pries revolucijas keldami BLIA.

del knygu siulau ta pati ir tau.
o ir siaip davaj nezysk, uzpiso jau tokie kaip tu.
nu svaigstam mes cia sau, nu svajojam - tai naxui tau laika gaist, eik geriau knygu bent po 200 psl. skaityt.
p.s.pagalvok apie siuo-metu vykstancius karus, ir ten vykstancius tuos pacius ziaurumus. ir pagalvok apie tai, kad daugumoje atveju kaltos ne revoliucijos [kuriu paskutine ivyko argentinoje (neskaitant ukrainos + kirgizijos, kur ji irgi buvo, bet ten ji nebuvo tokia aiski ir suprantama), jei ka - pasiziurek kiek ten buvo auku], o normalios siuolaikiskos tarkim 'korporatyvios demokratijos' jegos.
p.s.s. o siaip tai kazkaip jau beviltiskai atrodai, ir net svarus zodis BLIA nepadeda ;)
+ aciu uz 200 psl. - nuotaika is ryto pakele, nors aisku su sian is ryto po puses metu pertraukos matyta ausra nepalyginsi.


zokyl: kitą kartą pasistenk geriau išreikšti savo mintį:)

a u nas v gorode vysagynas... intarniet provaider pozdravil vsech s dniom pobiedy... i fsia nuzhnaja atrybutika pri tom sadejestvala (pjautuv kuj, zviezda ir t.t. :) nasha rodina fsio ishshio zhema (chot i tolka v sercach nashich....)))))

zokyl: davai nachui? nereik cia verkt apie "musu" "proto pisima" (atskirose kabutese). jokiu revoliuciju sitam poste ir komentaruose niekas nekiso, uz jokius radikalius pokycius nepasisake, bet zinoma tu tai jauti savo drebancia sirdele ir apsiimi istaisyti "musu" anomalijas.

jei karas buvo toks baisus, tai nafig segtis tuos medalius į nušiurusių švarkų atlapus?
ir kodėl niekas vokiečių kareivių nepagerbia?

va kaip smagu, parasai girtas kokia nesusiformavusia minti ir dar ne visai i tema, o visi pradeda siuntineti. o kodel ?
ba pranasesni jauciasi, ar izeisti ir sutryptais idealais.
aciu jums Didziai Gerbiamieji, kad parodote tikraji savo veida, dabar bent jau zinosiu, kad jumis turite savo "svaria ir argumentuota" pozicija, o ne siaip kokia tai begaline arogancija ir nora iskeikti kitaip galvojancius, net nebandant suprasti kodel ir kas buvo bandoma pasakyti.

man irgi pasirodė, kad perdaug buvo išsakyta pykčio, nesiaiškinant...

mere: Vokiečių kareiviai (žuvę) buvo pagerbiami gegžės 9 dieną Maskvoje...

Kitų, žudžiusių belaisvius konclageriuose, vykdžiusių genocida, manau, niekas negerbia. Gal tik neonacistai...

lokyz: atstatom logine seka:
*postas
*komentarai
*tavo 'girtas' komentaras su varymu ant revoliuciju + didelis zodis BLIAT
*mano/kitu atsakymai su argumentais ir siaip varymu
ant tavo 'ne-revoliuciju'
*tavo pretenzijos mums, (kad buvai girtas (?) = ne-lo-gis-ka
[gal tu vis dar girtas? ;]