« Выставление оценок или учителя и этика | Main | [foto] Друзья и контрасты »

День Победы

Nerimas... Kuo yra ši šventė? Kodėl ne jaučiu pakilėjimo? Kodėl nejaučiu nieko?

1945 metų 9 gegužės buvo paskelbta Pergalės diena. Nuo vaikystės Pergalė asociavosi su kažkuo išdydaus, su dar vienu įrodymu, kad tauta ir šalis buvo dydi. O jei galvosime apie žmones, kieno tai šventė? Tautos ar veteranų? Kas buvusioje didžiulėjė Rusijos imperijoje dabar švenčia Pergalę prieš Napoleoną?

Galvoju, kad tai yra šventė žmonių nugalėjusių priešą, kovojusių už savo tevynę, žmonių, buvusių gyvais liūdininkais ar dalyviais. Galbūt jų vaikų... O man Pergalės šventė yra beprasmiška. Nebent kaip pamoka ir atsiminimas ir žinojimas ką turėsiu daryti jei kažkas puls mano kraštą. Viskas - TUŠTYBĖ. Nieko nejaučiu tiems kas apgynė šį, ar mano tėvų kraštus prieš ~60metų.

Toks jau pasirinkimas, manau, kai puola - turi ginti dėl savo ir svetimų vaikų, kad nevaržytų jų laisvės, dėl tėvų-senelių, kad jie pragiventų dar, dėl savęs, jei išgyventum. Šlovė ir pagarba yra gerai ir malonu, bvet tik gyviems. Jeigu būčiau veteranas išgyvenęs tą pragarą, man būti gerai švęsti savo žygdarbį, būtų malonu kai skirtų lengvatų, prikabintų medalių, sakytų ačiū. Bet tikrai tikslas nebūtų toks. Tikslas - sau ir artimiems išgyventi, apginti kitus ir save.

Padovanojau senelei gelių, nes tai progą pasakyti "ačiū" ir "aš tave myliu". Gerai, kad rengiami koncertai šios dienos proga, juk vistiek seneliams malonu. Bet nemegstų visų tų stereotipų-smegenų plovimų užkraunamų ir krautų anksčiau, bet išlendančių dabar, per tokias dienas.

Comments

Aha, sterotipai visur, netgi Chechnios (prorosijskogo)prezidenta Kadyrova butent siandien reikejo susprogdint..landmine in concrete..
Tai cia tipo "chechenu kovotojai" bando isipaisyti i fashistines vokietijos stereotipa, kad visiems baisu butu?
http://www.cnn.com/2004/WORLD/europe/05/09/grozy.blast/index.html

bliat', ученый друг, как это связано с бардаком у меня в чайнике и тем, что людей накачивают патриотизмом...

Они могли сделать взрыв, когда хотели, но то что он случился в день Победы наносит больший моральный удар, по Россие, "русским" захвачикам или "русскому" врагу. Вспомни взрыв на параде год назад...
наносит удар очень понятный из-за того, что половина людей скорбит по людям убитым в войнах, а другая половина накачана патриотизмом.

ach tai va kame šaknys. vakar dviratinėjom ir matėm koncertą katedros aikštėj, kur dainavo liaudiškas/patriotines (kaip dabar supratau) dainas ir žiūrėjo koks šimtas ar 2 pagyvenusių žmonių.

dar kažkoks proES ar rinkiminis kažkoks susibūrimas buvo prie vyriausubės, tai ten stovėjo toks perpjautas "vabalas" ir per vidurį įtaisytas kokių 6 metrų rėmas :)

loading: nesikeik!
бардак в твоём чайнике "не освобождает
от ответственности" вежливо разговаривать

Не думай, что все комментарии про тебя или против тебя. Юношеский максимализм и озабоченность собой - хорошо, но когда оба в меру. :)

Извини, в моём понимании культура речи это старание неоскорбить собеседника - боольше по отношении к тебе выше приведённого междометия употреблять не буду. Прошу предупреждить о похожых словах меня зарание или сообщать при употрeблении, ибо вежливость понятие субъективное и очень варируеться.

Моя цель разбираться в себе и чем глубже, тем лучше - надеюсь что с возрастом способность и желание не пропадут;Р

Возможно я не понял, что именно ты хотел сказать. Я старался засщитить свою идею. И объясни, будь добр, что ты подразумеваешь под "юношеским максимализмом".

Это когда кажется, что мир крутится вокруг меня одного и хочется намного большего, чем могу..
Если в меру, очень даже полезное качество ...
ну это если несеръёзно, а если серъёзно, то "это когда юноша идёт в Максиму":)

за пивом

хех, первым вроде обладаю скорее наоборот - раздавить меня как раз плюнуть и ложили все как-то нечаянно на "юношу". А вот как-то хочеться всё изменить (не в плане себя, но других). Так что, дядя:), лучше характеризуй как от балды бесящегося подростка. Только всё понимание происходящего идёт через себя, может в этом я неправ.

П.С. За пивом никуда не хожу

mano senelis tai iki Berlyno buvo nuvaręs, tai man tai visai šventė, kad mol tada nugalėjo tą fašistinę hidrą :)