« HammersTeam driving the car | Main | Jeigu tau einanat gatve, kažką muša, tai PROBLEMA? »

MENAS IMHO

mic, mic, bezdzionka ...
IMHO Menas turi atspindėti ideja... Visada pavydėjau dailininkam kurie gali nupaišyti kažką gražaus, kei įsivaizdavęs kažką gaudavau tik subjaurotą popierių. Ir labai pykstų ant mūsų mokyklos talento, kuris paišo ir gauna kažką, o ne įsivaizduoja ir nupaišo. Pykstu ant humanitaro-bohemiško draugo kuris JAUČIA-VERTINA VISKĄ SU POMPASTIKĄ ir supranta mianą ir gali su išraiškinga mina kurti.
Menas turi išreikšti ideją! Tą aš supratau rašydamas rašinį šiandien, kaip kvailai tai beskambėtų. Prisimenu idejas ir sunkiai iš kur juos paminėtos. Išsireiškimus ir neprisimenu kuo buvo sukurti ar pasakyti. Tai menas: taip pateikti ideja, per jausmus, išgyvenimą, per gražų simbolį... kuo giliau užgauti ir priversti kažką įsisavinti. Menas - tai ne sėsti ir kurti, tai apgalvoti, arba pergyventi ir išlietį - paveikti arba smeginis, arba nuotaiką - bent vaizduotę.

решпект Jonas Biliūnas, хоть и не так страшен чёрт как его мaлюют.
kliudziau by klimbingupthewall.jpg
copyright klimbupthewall, nezhinau kas jis tik radau Šaunia ideją. Rašinis buvo apie "Ubagą"

Comments

o tavo nosines ir kitos lietuviskos raides, cia menas ar kaip?

ergo marketingas - irgi menas:)

kas tau su tuo menu darosi? meninykas būsi?

vo panorėsiu ir būsiu viskuom. xotby i menininkas.

i teisingai - raik but tuo kuo norisi, o ne tuo kuo tave laiko:)

pkmk: nelabai supratau, bet:
1)dėja rašau su klaidom. nosinių raidžių netaisyklingas išsidėstimas nebuvo styliaus išraiška, ar siekiu perduoti fonetinį žodžių skambėsį, tai tebuvo rašymas su klaidomis
2)šį tekstą irgi vadinčiau menu, nes jis siekia skaitytojams (Jum, ar man, prasėjus laiko tarpui) sukelti-perduoti mano emocijas, mintis kilusias po rašinio rašimo. Dėja, bandymas lameriškas ir antra sortinis, nes buvau neteisus iškart ji publikuodamas - reikėjo praėjus laikui ištaisyti-patobulinti. TAI PUSFABRIKATIS. Manau meną reikia kūrti - dirbti.

opit: taigi marketingas - menas

jis: man nieko nedarosi, tiesiog vakar būvau menininku:) ir bandžiau atsakyti į anksčiau užduotą klausimą

cinikas, kvailas: taip būti kuo nori šaunu, tačiau reikia būti įsitikinusiam ką, reiškia tas kuo tu nori būti ir/ar esi - pervertinti reikšmes. Žodžiu kuo tu bebutum/norėtum būti mąstymas-filosofavimas nepakenks. /me ginasi.

dviguba gynyba.

>>Manau meną reikia kūrti - dirbti.

tau šie dalykai reiškia tą patį?nes mano manymu menas-nemenas polemikos esmę galima būtų suformuluoti kitaip: darbas-kūryba.

Taip, tą patį, jei dirbdamas stengėsi sukurti kažką наиболее artimo idejai

as pasakysiu, kad jei jau apie idejas, viskas yra menas - mokslas, filosofija, mokslas ypac. Ka, matematika ar fizika ne ideologija? Ne darbas? graziu daiktu darymas - tiktai amatas.

Pritarsiu,kad viskas yra menas.

nū bet ir "pridirbot" čia "meno". patuščiažodžiaudami..

o man darbas ir kuryba yra skirtingi pakankamai dalykai.

o kodziel? paaiškink jei nesunku