« oktober 2006 | Main | december 2006 »

november 29, 2006

misc.

Iki šiol vis dar gyvenu tam pačiam web'e. Tie patys retai atnaujinami rss srautai ir gairės . Sudegė mano kompanjonas, atidaviau taisyti. Ką gi, reikės laukti net dvi savaites. Nepamenu prie kokio daikto dar taip buvau prisirišęs...

Dėl blogosferos - pučiasi kaip ir butų kainos Vilniuje. Užsiregistravau į google analytics'us. Iki galo neišnagrinėjęs sistemos - iš karto pasidariau dvi prieigas (mol accounts): savo fermai ir RoR blogui. Iš karto sužinojau kas ir iš kur pas mane spamina! Krutai, ne? Rimtai mąstau apie captcha įdiegimą. Gal nors tiek bus gerai, kad negausiu laiškų apie moderuojamus komentarus, o kai tokie laiškai ateis, tai bent tikrai žinosiu, kad ne spam-bot'as skaito mano blog'ą.

Reikės dažniau bloginti apie orą. Gal kas nors mane įdės kaip.tik.ten? Bet kokiu atveju gyvenimas tampa ramesnis. Vakarų fronte nieko naujo (c).

P.S. Jūsų pačių savišvietai - ar žinojote, kad žodis "seksas" lietuviškai iš tiesų yra "lytiškumas"? Taip, taip, čia bajeris iš mail konfos.

november 20, 2006

Apie marketingą paprastai

Pagavau šiandien viename mailging-list'e:

1. Nueini į diskoteką ir matai kitam salės gale gražią merginą. Prieini prie jos ir sakai: "Labas, aš esu puikus meilužis, gal tu norėtum šiandien...?"

Tai vadinama tiesiogine rinkodara (direct marketing ).

2. Nueini į diskoteką ir matai kitam salės gale gražią merginą. Tu paduodi draugei dešimt litų. Ji atsistoja ir sako: "Labas, mano draugas, kur ten stovi, puikus meilužis, gal norėtum šiandien...?"

Tai yra reklama.

3. Nueini į diskoteką ir matai kitam salės gale gražią merginą. Tu paduodi dviem savo draugėms po 10 litų, kad jos, girdint tai merginai, tarpusavyje šnekėtųsi, koks tu puikus meilužis.

Tai vadinama ryšiais su visuomene (public relations).

4. Nueini į diskoteką ir matai kitam salės gale gražią merginą. Tu ją atpažįsti. Tu prieini prie jos, primeni apie save ir ją pralinksmini. Ir tada lyg tarp kitko užsimeni: "Žinai, aš esu puikus meilužis, gal norėtum šiandien....?"

Tai yra ryšių su klientais vadyba (customer relationship management).

5. Nueini į diskoteką ir matai kitam salės gale gražią merginą. Tu apsivelki savo geriausiais drabužiais, vaikštai ir vaizduoji Misterį Užsiėmusį. Tu šypsaisi savo geriausia šypsena ir vaizduoji Misterį Simpatiškąjį. Tu atgamini atmintyje visą savo žodyną ir vaizduoji Misterį Mandagųjį. Tu kalbi švelniu minkštu balsu, tu visoms moterims atidarai duris, tu šypsaisi kaip sapnas, tu skleidi aplink save aurą, tu vaizduoji Misterį Džentelmeną, tada prieini prie merginos ir klausi: "Labas, aš esu puikus meilužis, gal norėtum šiandien...?"

Tai yra nuožmi prekyba (hard selling).

6. Nueini į diskoteką ir matai kitam salės gale gražią merginą. Tu prieini prie jos ir įkiši jai į dekoltė raštelį. Ten parašyta: "Labas, aš esu puikus meilužis, gal norėtum šiandien...?"

Tai yra įkyri reklaminė šiukšlė (spam).

7. Nueini į diskoteką ir matai kitam salės gale gražią merginą. JI PRIEINA PRIE TAVĘS ir sako: "Labas, aš girdėjau, tu esi puikus meilužis, gal mes šiandien...?"

Tai, mano ponios ir ponai, yra PREKINIO ŽENKLO JĖGA

november 16, 2006

ad emo

nustojus rūpintis skauda... man irgi .)

november 8, 2006

web'e iki kaklo

Šiandien po gausybės rago posto prasidėjo RSS'ų liūtis į mano houmpeidžą, gavau naują peliuką (nebereikės trinti tačpedo) ir padariau pirmąją XML/XSL transformaciją.

Šiandienai užtenka pasijausti dievu.

november 7, 2006

asociacijos

Pasidarė įdomu ant kiek žmogus turi valgyti tų sintetinių "sriubyčių", kad pajutęs vištienos kvapą, paklaustų "makaronai?"?

wishlist #01

Kalendorius

november 6, 2006

Prisiminimas apie post-žvejybą vaikystėje

Mano gimtojo kaimo, mylimo kiemo vaikai kiekvieną vasarą dažnai eidavo žvejoti. Mane nelabai domindavo jų laimikiai, kiek jų požvejybinės išdaigos (švelniai tariant). Didesnius laimikius (delno dydžio žuveles), jie parsitempdavo namo ir atiduodavo savo auginitiniams (šunims/katėms/žiurkėnams/etc.). Mažensius pakabindavo ant meškerės trišakio kablio ir atvynioję ilgą valo gabalą užmesdavo užkabintą žuvį ant šulinėlių.

Šulinėliai yra montuoti ant betonuotos platformos, nuo kurios ištisus metus sklisdavo šiluma. Žiemą aplink tą platformą visada budavo aptirpęs sniegas ir iš šulinėlių skylių sklisdavo vandens garai.

Užmetus žuvį ant šulinėlių po dalį kiemo pasklisdavo silpnas žuvies kvapas. Tiesa, pas mus (turbūt kaip ir kiekviename mažo miesto kieme) buvo daug benamių kačių, kurios "bazavosi" šiltuose namų rūsiuose.

Pajutusios žuvies kvapą katės sėlindavo prie šulinėlių norėdamos paėsti. Manau, kad draugams pats adrenalino antplūdis būdavo tada, kai katės kąsdavo tą žuvies dalį, kurioje būdavo pats trišakis kablys. Tada jie "kirsdavo" ir budavo sužvejoję katę.

Pagalvojus kartais šleikštu pasidaro. Nenorėčiau nerūdyjančio plieno savo gomuryje. Tiesa, vienas pažįstamas minėjo, kad savo akimis naktį matė kaip grupelė vandalų apipylė katiną benzinu (ar kitu dengančiu skysčiu), padegė jį ir paleido bėgti gatve.