« september 2005 | Main | november 2005 »

oktober 29, 2005

scratch & grip

sometimes i want to climb to the highest tower. make one step too much. let the gravity do it's job.

oktober 27, 2005

startup

vėl. tiesiog aplinkui tokia maloni tamsa, o kažkas ją visviena turi iškraipyti. norisi pasikišti po kaklu PC104 su atominiu akumuliatoriumi ir išžygiuoti į gatves, siurbti iš visur informaciją. pribėgti prie kompo, prisijungti jo klaviatūrą, monitorių, o galų gale ir hardą. siurbti viską.

nepatingėčiau apvynioti save magistralės laidais. nuo informacjios tekėjimo jie darytųsi šiltesni ir šiltesni. nes informacija - šiluma. nes noras žinoti - šaldo. o arkliška dozė [c] didėtų ir didėtų, kol aplinkui pasidarytų informacinė dykuma, neoninės šviesos, kvadratiniai langai, daug plieno ir dar daugiau EM bangų.

pasikišu sau po liežuviu CMOS tabletę vietoje cheminio kaifo ir pasidarau afigiena našyvkę: "Powered by information!"

Out to hunt!

oktober 25, 2005

pseudo code

žinant mano ir kitų žmonių (prašau - susireikšminkite) bendravimo stilių....

kalbant apie procesus.... įsimintinus procesus... kuriuose dalyvavau aš....

nors greičiau nekalbant, bet prisimenant - tai reiškia jų pasiilgimą ar galimybę daugiau nebepasikartoti?

Namų darbams - ką reiškia žodis "Laisvė"...

oktober 24, 2005

Unstated state

Ir vėl viskas vyksta kiaušinio kevale. Su aplink šokinėjančiais fotonais ir jų pačių skrodimu. Pajutau infokalipsės kvapą. Užvilko visus pojučius pradedant rega, baigiant subliminaliu žudymo instinktu (senukas Nyčė turbūt dabar džiaugiasi). Nieko, viskas praeis. Grįšiu į normalų pasaulį, kur pas visus yra ruduo.

apsivalymas

ir kodėl aš šiandien melavau?

tiesiog no-more social... no more feelings... užkonservuosiu save...
o žinot kame esmė? nes šeima padeda. nes šeima BET KADA SUTIKS susitikti ir pasirašys neišsimiegoti kartu. Vien dėl to, kad kitas šeimos narys liktų gyvas ir patenkintas nesvarbu ant kiek gelbėtojas būtų išsunktas.

ir neskambinkit man dėl to. dėl to kad kiti norėjo dingti iš mano gyvenimo. dėl to, kad aš pasirodyčiau kaip eilinė išmeta kitų gyvenime... ir kaip kiti rašė - tėra vienintelė nesikeičianti persona...

AMEN!

oktober 22, 2005

metaforos

Nežinau ar vis dar girtas nuo vakar ar jau girtas nuo savo minčių. Nebelauksiu rytojaus ir su niekuom nekomunikuosiu.

Nors mečiau rūkyti prieš porą mėnesių - paskutinę cigaretę metu dabar.

Nekurie žmonės tikrai neturėtų susireikšminti. Tiesiog frazė "nemaišau darbo ir malonumų" tėra mitas, o kad į mane žiūrima kaip į pavaldinį VISOMIS prasmėmis - užpisa. Tikrai. Labai užpisa.

Dabar jaučiuosi tikrai laisvas. Be jokių apribojimų ar priklausomybių. Pasinersiu į savo mažą ir paprastą pasaulį, kuriame nebus diplomatijos. Vien dėl to, kad ten niekados jos nereikėjo. Ir nereikės! O žinot kaip sakoma... panku gimęs - kostiumuotu netapsi.

Ir atsiprašau, kad melavau jog likimas nebėga nuo gyvenimo.

Nes socialinis gyvenimas čiulpia (c) lil'sis
Nes stovėjimas industrinio rajono viešojo transporto stotelėje - atveda į protą (c) aš

oktober 21, 2005

statom monstriukus

Pasirodo programerių dienos ucfirst() implementacija patapo naudinga:


SELECT
DISTINCT(
CONCAT(
UCASE(
LEFT(a.category,1)
),
SUBSTRING(a.category,2)
)
) AS name,
COUNT(b.id) AS count
FROM tasks AS a, tasks AS b
WHERE a.id = b.id
AND a.pid=1
GROUP BY a.category
ORDER BY name

Life Of Cursed Sin

Vakar pakeliui iš darbo į darbą mačiau daug sužalotų žmonių. Randuotų. Su maišais po akimis. Betono džiunglėse (tm) tokia įvairovė - natūrali. Kažkas prisiminė lažo laikus ir tampe nekaltus studenčiokus surištus po [n]iolika ar [n]nis. Įdomu pasidarė, kas užsiima tokiais žiaurumais. Vardais nevadinsime ir pirštais nerodysime.

Per naktį ramybės neturėjau.

Ryte ir vėl nesiseka. Neveikia wikipedia .(

oktober 20, 2005

kodėl rašyti akląja sistema yra Gerai!

Todėl, kad nežiūrėdamas į monitorių, o į klavą vietoje <? $_POST['cash'] ?> yra didelė galimybė parašyti <? $_PIST['cash'] ?>

prie to pačio

taip taip, vat ano vat. Tinka vat šitas.

Ir tegul visos parkės eina n*!

oktober 18, 2005

re-do (a.k.a. J.A.E.)

Ar blogai yra gyventi paprastai? Neprioretizuojant jokių emocijų arba paprasčiausiai jas užslopinant. Turbūt kaikuriems žmonėms gyventi kartu be priekaištų vienas kitam - neįmanoma [niekas nesusireikšmina]. Nors jeigu į tai pasižiūrėsime kaip į kraštutinumus - any hate contains love inside.

Mano nuomone - nėra blogai. Netgi labai gerai. Tiktais tuo atveju, jeigu pats subjektas "gyvenantis paprastai" neturi jokių emocinių priklausomybių. Aš nesakau, kad subjektas norėdamas gyventi gerai turi atsisakyti jų. Tiesiog tos pačios priklausomybės yra per didelė jėga ir gali paveikti paties individo mąstyseną/elgesį. Šias emocines priklausomybes galima sulyginti net su sentimentais, kur tuos pačius sentimentus gali sukelti tik emocinės priklausomybės. Skirtumas tas, kad dingus priklausomybėms - sentimentai lieka. Ar galima juos pašalinti? Kiekvieno individo reikalas.

Tik pašalinių kišimasis gali viską pabloginti. Pašaliniai nori (dėl savo gerovės) - individas negali (nes nenori). Galimas daiktas, kad individo sentimentai - vienintelis artimas/gražus/brangus daiktas jo paties gyvenime.

Vis dėl to peršasi išvada, kad tokiu atveju, atsiradus bet kokiems sentimentams - jų pašalinti nebeįmanoma. Kitu atveju juos galima būtų vadinti tik blogais prisiminimais. O kas norėtų iš savo praeities išbraukti bene gražiausius gyvenimo momentus?

Nežinau kodėl, bet praktiškai su tuo susidūriau visiškai nesenai. Iš [Pašalinių] barikadų pusės. Pasėkmės? Parašysiu tik tiek, kad jos tikrai yra.

Note to self: STOP BEING SELFISH!

oktober 17, 2005

negaliu nes nenoriu

Būti dalimi chaoso, bet ne fraktalo.

fragmentacija ir parkės

Kai sugerovai pradeda parintis net po dangaus defragmentacijos. Telieka padaryti debesų rasterizaciją bei bmp screenshot. Tada supranti, ką reiškia old-school. Ir laikas vinioti savo atsilikusias mintis namo. Per tuos pačius miesto šviesulius. Kad ir kur jie bebūtų: stulpuose, mašinose, mobiliuose telefonuose, languose...

Tačiau grįžus ir vėl apima panika. Panika, kad iki rytinio gyvenimo liko vos šešios valandos...

Labas rytas, mieste. Aš taip pat Tavęs pasiilgau

oktober 16, 2005

atradau

Atradau arbatą iš naujo. Su medumi. Kartu prieš tai, žinoma, atrdęs ir medų. Nepakartojami atradimai. Darytis arbatą ir gerti po to ją su medumi yra nepakartojamas procesas. Teks padaryti tai kasdieninio gyvenimo rytiniu ritualu. Dieviška.

Atsigėręs arbatos, gulėdamas žiūrėjau kažkokį filmą. Atsisėdau norėdamas perjungti kitą kanalą ir žvilgsnis užkliuvo už daug šviesulių stovinčių už lango. Aplink buvo tik tamsa. Tik gatvės triukšmas ją buvo iškraipęs pagal savo charakterį. Kaip gražu. Atradau ir miestovaizdį matomą pro mano kambario langą. Picturesque.

Turbūt kažkas mane prižiūrėjo nuo žymiai anksčiau, nes prie lango stovėjo du foteliai. Man ir kažkam kitam. Fotelio ramsčiai rankoms tiesiog sukurti puodeliams pastatyti.

Kam arbatos?

oktober 14, 2005

tik truputį...

profilaktiškai.
užlenktas.
bet aš prisikelsiu. viskas bus gerai (tm).

oktober 12, 2005

BIG_SECURITY_HOLE

Senai bevarčiau ateinančius laiškus iš apache vartotojų mailing list'o. Šiandien susigundžiau pavartyti ir išmokti ką nors naujo. Nemanau, kad sekanti citata man bus naudinga,... but i found it rather amusing .)

I change the user to root in httpd.conf and restart the service. "Error,
apache has not been designed to run as a root... If you still desire, add
-DBIG_SECURITY_HOLE to the EXTRA_CFLAGS in src/Configuration file........"

oktober 11, 2005

vakar

Vakar gėriau daug kavos ir LABAI daug dirbau. Labai tikėjausi, kad BIG BROTHER mane pamylės ir šefas perves bent dalį vėluojančios algos, bet... Suprantama, kad nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Mane pamaitino .)~ bet... Skaniai bevalgydamas PRARYJAU SAVO AUSKARĄ. Brudas kažkaip sugebėjo atsisukti .( Dar iki šiol jaučiu jį įstrigusį kažkur gerklėje, lyg būčiau suvalgęs keliu dienų senumo kotletą, kuris dabar veržtųsi laukan.

Now that i know a definition of a crappy day... [to be continued]

[UPD: 10:20] O kas liečia algos išmokėjimą: aš tiesiog priverstas tai daryti

oktober 10, 2005

City blend?

I don't think so. Teks kęst šlykščias spalvas, kol surasiu normalų stilių savo cyber-namams.

oktober 7, 2005

ocean

paskęsti. ir neišsireikšti vien dėl pačios kalbos įrėminimo ir cenzūros sau pačiai. tokiomis akimirkomis tampu telepatu nes mintimis kitiems paišyti vaizdą yra žymiai lengviau negu žodžiais.

gliukai.visur() (c) Merė Raili

oktober 6, 2005

personality

sucks. big time.

oktober 5, 2005

nuotaikos

po dviejų parų streso, nemigos, badavimo ir viso kito neigiamo.

via Nazgull

politika

PAVELAVAI Į DARBĄ, ATNEŠI KAVOS PAKELĮ.

oktober 4, 2005

...

tyla vėl pradėjo žudyti...

iš ryto archyvų

<...>ir tai tik eilinė emocinė duobė, kurią užpilsiu abejingumo smėliu<...>

oktober 3, 2005

dance-floor

Šokis su balionu 80'tųjų muzikos fone bei nenoriu-tavęs-matyti atmosferoje. Kada nors bandėte? Pabandykite. Tik prieš tai ant baliono nupaišykite radioaktyvumo ženklą su užrašu "Viduje pavojingos dujos. Nesprogdinti". Tada šokis tampa grakštesnis.

gliukozaminai valdo. Ir ne dėl to, kad aš prigėriau arbatos su cukrumi... Tikrai ne dėl to...