Apie

Kolektyvinė mokslo, technologijos bei socio naujienų kaupimo vieta ir smagumai pertraukoms.
Kon[tra]cepcijos nera.

Skyriai

 

February 1, 2007

Apklausa: žmonių nedaug teliko?

neseniai kalbėjom, kad mažai teliko žmonių, kurie būtų įžymūs ne kaip prodiuserių sukurtos "celebrities", bet kaip tikrai ypatingos asmenybės, pakeitusios pasaulį - kurie buvo drąsūs, beatodairiški, charizmatiški ir sugebėdavo įkvėpti žmones. jiegu jie kurdavo muziką - kurdavo patys. jeigu vaidindavo filmuose - dabar tie filmai garsūs dėl jų vaidybos. jeigu eidavo į politiką - tai turėdavo ką pasakyti ir varydavo iki savo galo, ne kadencijos pabaigos.
m. gandis, j. f. kenedis, f. castro, n. mandela, k. cobainas, e.s. raymond, lukašenka, čerčilis, rosa parks, čaplinas, hitleris, madonna, bitlai, sex pistols, sophia loren, k. vonegutas - nedaug liko gyvų.
kiek galit išvardinti pastarųjų laikų europos politikų? kiek dabartinių muzikantų prisiminsit po penkerių metų? už ką eitumėt į apkasus, jeigu pakviestų?
kodėl čia taip? kas kaltas? internetas? ar tiesiog lengviau vaikytis trendo, nei iki galo patikėti idėja? ar čia postmodernaus žmogaus cinizmas? gerai ar blogai? kokius dar ypatingus žmones išvardintumėte?

« iNoPhone | pirmas puslapis | teminiai blogai lietuviškame internete [upd2] »

Komentarai (13)

Ziggy Stardust

gal susiaurinkime sriti, ka? ;)

Marcello Mastroianni

kol gimsta ir mirsta zmones, visada isliks didieji, gerieji ir blogieji...mastroianni nebegyvas jau 10 metu, o vien per 2006 metu gruodi nebegyvena daug istoriniu asmenybiu tarp kuriu: Seymour Lipset 31 diena, Saddam Hussein 30, James Brown 25, Saparmurat Niyazov 21, Augusto Pinochet 10. Neabejoju, kad yra nemazai zmoniu, kurie juos prisimins iki pat savo mirties. Kitas klausimas, kiek vietos musu dienu zmogaus RAM'e galima skirti didiesiems, kai reikia apdoroti ir netgi uzlaikyti galvoje tiek slamsto? ;)

O kalba apie Asmenybiu "nuzmogejima", Judejimu "nupopsejima" ir Viso Ko "nu**^&%jima" yra sena kaip pasaulis, tik galbut pasaulis jau rimtai per senas?

Kevin Mitnick

Artūras Zuokas ;)

"bet kaip tikrai ypatingos asmenybės, pakeitusios pasaulį " zmoniu kurie pakeistu pasauli nera ir to niekada niekur iki siu dienu dar nebuvo. Kompanija, grupe, kuria nors karta, valstybe tokiu yra...

Che Guevara (nors ir metesi)
Jim Morisson
Jim Hendrix
Baras (is IVKYGYG)
Jean-Michel Basquiat
princese Diana
motina Terese
Jonas Paulius II
galu gale Jhon Cage
ir daug kitu.
ieskai nauju kultiniu asmenybiu siandienoje?

P.s. Keruakas (su savo Kelyje)

Bilas geitsas / Linusas Torwalds'as.
Pirmajį tikrai žino didžioji dauguma :)

O žurnalas TIME metų žmogumi paskelbė tave. taip tave žmogau, kuris blogini, kuris pildai webdunulis sistemas ir tė tė ir tė pė.

torvaldsą sakiau.
ingra: jo, būtent šiandien gyvus ir veikiančius žmones.

Steve Jobs

ir, aišku, Richard Stallman