Apie

Kolektyvinė mokslo, technologijos bei socio naujienų kaupimo vieta ir smagumai pertraukoms.
Kon[tra]cepcijos nera.

Skyriai

 

May 11, 2005

Internetas: Kažkuris webcamas

Kažkas sąmoningai ar nesąmoningai prijungia webcamą prie Informacijinio Super Greitkelio, o šitie jas suranda Gūglėje "with a variety of secret search techniques" ir rodo visiems.

« Chaos & Fractals | pirmas puslapis | Seni filmų plakatai »

Komentarai (9)

buvo kažkada kažkur klaipėdos uoste pakabintas webkemas. gal kokiam bokštely ar šiaip kažkur. xz, bet esmė tame, kad vakare nuo stiklo viskas atsispindėjo ir buvo galima stebėti ką veikia sargai ar šiaip kažkokie žmonės. ir jie nė neįtarė, kad kažkas juos stebi.

o ar pasižvalgot į gatvių apšvietimo stulpus? ten vis atsiranda kameros. per televizorių jų nerodo, delfi apie jas nepraneša, bet jų tai vienur, tai kitur vis pakabinama. ir viskas, jūsų, saugumui, brangieji.

gi pas zuoka kabinete buvo kazkada. taip skaidruma demonstravo.
straipsnis
adresas lyg vilnius.delfi.lt, bet dabar nebera. matyt uzriso su skaidrumu.

blet, cia del tu stulpu taip ir yra?
1984 visiskai. nu nx.

lukšio gatvėj prie ogminos yra ant stulpo, priešais paradinį ogminos įėjimą. ėjau kažkada pro ten į dangų žvalgydamasis ir pamačiau.

kad visas gediminstrytas ir pilies gatvė filmuojamos, tai manau niekam nebe naujiena. dar lygtai maironio gatvėj kažkur yra. jei nieko nepainioju, tai kažkas kažkur rašė apie zuoko kovą prieš graffiti, tai ten buvo paminėta maironio gatvė. ar tik ne hc forumuose ta rašliava iš kažkur pakopinta guli.

valio panoptikumui. štai ir jis.. kalejimų amžius :) na kaliniai nr.: 3 or 4 (your birth date) (your own nr.) ash pvz visuomeninis kalinys nr.: 38304150034 :)

Siaip reiketu pradet kurt specialu zemelapi, kuriame butu suzymetos visos stebimos vietos mieste. O taip pat, pats tas stulpas ar siena, ant kuriu pakabinta kamera, kaip nors pazymima. Pvz. kas nors pamate nauja/uzslepta kamera, pyst pazymi ta vieta kokiu nors simboliu (°).

Ir siaip ten yra tam tikri prikolai (bent jau uzsieniuose, kur tos kameros automatizuotos), pvz. kuriu deka kamera reaguoja i stoviniuojanti zmogu, keistai besielgianti ar pan. (stiliaus, kol tu judi su mase -viskas oki, jei tu sustojai, ar vapsche atsisedai ant zemes - jau itartina. Juk ko gero jau rezgi kazka negero...). Taigi zinant tuos prikolus, galima jas siek tiek ir apgauti ;]

Nu cia tik siaip...

apgavimo metodas vienintelis - tapt nematomu

o internete nebutu kur padetas jau tas zemelapis? bent su tom pastoviom 'nesokinejanciom' kamerom?

p.s. 'glasnost' vis delto lyg tai..

neabejoju, kad koks nors planas/schema yra, bet tikrai nemanau, kad jis butu viesas. O kad niekas nesuabejotu demokratija, prie ivaziavimo i miesta, ar gatveje stovi zenklai - "stebima vaizdo kameromis". Taip kad viskas nuostabu ;]