« mylėtis? | Main | smurtas? »

stebėjimo langelis

Kokia, anot žurnalų, turėtų būti ideali mergina?
Visuotinė protkrušizmo/kanavimo invazija

Ta prasme, šitame necenzūruotame, nemaketuotame ir nenuosekliame, potenciją skatinančios arbatos inspiruotame straipsniuke bandžiau išsiaiškinti, Ka Gi Man Daryti, Kad Bučiau Ideali, laikantis "Panelės", "Cosmopolitan" ir kitų panašaus tipo šūdų nurodymų. Pati to, žinoma, nebandžiau, jums daryti irgi nepatariu, nes labai pasistengus, gali ir pavykti, o tai būtų visiška pizda.


Taigi, pirmiausia, reikia perskaityti minėtus žurnalus nuo pradžios iki galo, prieš, tai, aišku, juos nusipirkus (verta paminėjimo tai, kad vietoj vieno žurnalo galima įsigyti 2 butelius alaus, 3 tuščius CD arba atšviesti 5 konspektus;).)
Nusprendžiau pirmiausia pakrapštyti (virtualiai, žr.pirmą pastr.)kelis išvaizdos niuansus, kadangi tai yra lengviausiai pakeičiamas ir, blet, labiausiai dėmesį atkreipiantis dalykas. Vidų formuosiu vėliau, pakeisiu elgesį, kalbą(jo-jokių keiksmažodžių, nx), mąstyseną, požiūrį, draugus, hobius, išmesiu lauk visas knygas, būsiu amžinai patenkinta(dvasine, ne materialiaja prasme) ir Vartojanti. Bet dar ne dabar. Pirmiausia- grafinis interfeisas;)
Visuose žurnaluose, kuriuos perskaičiau, rašydama šį nerimtą ir dėmesio nesusilauksiantį darbą, buvo užakcentuota:
1.Amžinas, pastovus, betikslis, asimptotiškas, pseudosuteiksiantis pseudolaimę dietos laikymasis ir kitoks kūdinimasis. Pvz, iš šaltinio-rugpjūčio mėn."Panelės": "BE KOMPLEKSŲ: dvigubai storesnė nei įprasta viršelio mergina", "Atsibodo apie dietas? Bet ji numetė 72 kg!" ; "Draugė-gražios figūros žurnalas", "Mankšta balkone-nauda kūnui ir džiaugsmas kaimynų akims", "Kaip "kūdinasi" žvaigždės" ir tt, na, manau, stilius aiškus-lygtai "nemadinga laikytis dietos", bet, jei nori būti patraukli, įdomi, susirasti bičą ir pasitikėti savimi, turi būti distrofikė, kaip ir ta neprivalgiusi, kaspinuotį užsiveisusi dvylikametė nuo kokio nors viršelio. Tuo tarpu kitam puslapy dejuojama dėl bulimijos/anorexijos ir demonstruojami gyvi skeletai. Dar kitame- reklamuojami visokie liesinantys maisto papildai, sporto klubai, ir kekšovi, tipo sex-appealing, drabužiai ant vaikiškų krūtų ir šlaunų. Nuoseklumo nerasta. Ir apskritai, lenda didelės ir visaapimančios industrijos čiuptuvai, ir kox 91% lt panų žiūri į save veidrodyje ir pradeda jausti visokius fucking komplexus,neėda, neėda, neėda, perka sumaniai išreklamuotus chemikalus, pjaustosi venas, guli durnynuose, pasidaro nevaisingos ir tt.. Manau, pajutot, koks tai šūdas, daugiau nebetęsiu, o tai pristigs laiko/vietos.
2. Stilius. Pabrėžiamas savo stiliaus ieškojimas, individualumas, buvimas savimi ir tt. Netgi ne paviršine prasme, kas irgi lieva, o šių dalykų imitavimas, iliuzija, padielkos.Stilius aiškinamas kaip turėjimas kuo daugiau brandų, kuo brangesnių, kuo kekšiškesnių, originalių dėmesio atkreipimo prasme, madingesnių (paklūstančių jų pastoviai, beprasmiškai, babkiatrešiškai kaitaliojamai mainstreamiškai srovei), o ne kaip vidinės laisvės, pasaulėžiūros išreiškimas (geriausiu atveju-jei ta pasaulėžiūra supistai popsovai romantiška ar apsimestinai, dėl paties imidžo, pankova, hipiova ar pan.) Be viso to, mano stilius turi būti nepraktiškas, apranga-nepatogi ar net kenkianti sveikatai, makiažas-ryškus, pastoviai nusiplaunantis ir reikalaujantis dėmesio, laiko, investicijų, žinoma, turiu būti išsidepiliavusi (dvasiškai irgi), visada pasiruošusi kruštis (čia jau Cosmopolitan arkliukas, Panelė labai nevykusiai atkalbinėja, bet gaunasi atvirkščias efektas), besidominti mada, kosmetika, veido oda, su ilgais nagais (bl, kaip spausdint ar grot, niekas nesiteikia pasakyt). Žodžiu-buržuazinė kurva, silpna, reikalaujanti dėmesio, neišsiskirianti iš n kitų.
Ok, tarkim, išorė tvarkoj, ir man pačiai kraupu žiūrėti į save veidrodyje. Taip negerai. Reikia pasikeisti.
Žinoma, nebegaliu lakti, rūkyti (nebent labai seksualiai ir su kandikliu), keiktis (achujeli, ar ką), bastytis po parodas, nebent po alcoteen tūsus, klausytis geros muzikos(boys' bands girlie groups turi tapti mano stabukais), turiu draugauti tik su mergaitėmis arba pedikais (sorry..nenoriu nieko įžeisti, čia aliuzija į Bridžitos Džouns dienoraštį), negaliu maištauti, pisti įstatymus, siusti nx etiketą ir daryti visa kita, kas mane veža. Užtat man dabar reikia būti fiziškai ir psichiškai silpnai, mėmiškai, domėtis karjera, serialais, meilės istorijomis, kurių daxuja medioje, aplamai-kitų gyvenimais vietoje savojo, paslapčia dievinti kokį stereotipinį arba stereotipiškai stereotipus laužantį aktorių/dainininką etc..Svarbiausia-man reikia būti durnele. Nevarginti savęs skaitymu, informacinių ir kitokių technologijų pažinimo užuomazgomis (nebjauroti įvaizdžio intelektu), mąstymu, drąsa, gudrumu, nepaklusnumu, kūryba, gabumais. Būti patenkinta status quo, sentimentaliai inkšti dėl per mažos pseudomeilės, nesuprantančių draugų, "sušikto gyvenimo" kontroliuojamai maištauti prieš tėvus. Pirkti pirkti pirkti norėti norėti norėti. Būti sistemos varžteliu. Kanuke (kas nesuprantat, perskaitykit Gavelį). Nemėgti kitokių, prisitaikyti, karstytis hierarchijos laiptais kitiems per galvas (vėlgi, Cosmopolitan, Panelė propaguoja ašaringą sentimentalią atseit-užuojautą, pagrista mintimi "kaip gerai, kad blogai ne man "). Būti viena iš daugelio. Paviršutiniška. Nuobodžia. Tuščia. Dūūūūūūūūra.
Tarkim, man pavyko šitaip išsikastruoti. Ar mane mylite?



Comments

o jessssss:)

ps. irgi megstu pinigus skaichiuot tushcheis kompaktais..;)

kas ir kaip bebutu gaila mes visi stampuoti...
taip jau yra... nebutu visuomenes jei mes nebutume tokie ar anokie. asmenybiu tarp paprastu zmoniu nera ir nebus... vieni priklauso 'rekiantiesiems' kiti 'klausantiesiems' ... it's our fakin worl'
ce trumpai pasakyta... daug pasakot... tingiu:)

Asmenybes - seniai man tik tai ir rupi, ir kuo toliau, tuo maziau ju pastebiu, bet kartais pastebiu.
Kuryba - taip tai ir yra pagrindinis asmenybiu bruozas.
Visi kiti tik naudojasi.

per daug demesio niekam... niekaip nesupratau kam skirtas sis straipsnis??? pasipizdavoti is zurnalu ar is tu kurie juos skaito??? jei taip tai nx lysti ne i savo darza? nepatiko kad kiti tokie "kvaili"??? tai nx kreipi i juos demesi?

cia tai as sutinku."grazi"cosmopolitano mergina.ne velnio!lele!tokia be vidaus ,be noru,be pacios saves!gyvenima is tokios saiposi!kaip ir aplink esantys nepopulairus,be stiliaus ,bet su galva,mastymu,savitumu.nx tokia lele.isdulkinti!prapisti pro visus galus! ir tegul sakito zurnalus,o mes isgerkim uz tikra gyvenimo stiliu.....i sveikatele draugai:)

Turiu pasakyt, kad gerai parašyta. Pastebėjimai labai teisingi. O dėl tų 'žurnalinių' merginų, tai juk jų apstu, nebestebina 14-metės su aukštakulniais ir žaliai ar dar kaip nors ryškiai padažytom akim, kurios kas 5 min. kalba apie savo 'kadrus', 'tūsus' ir visa kita. Kas iš jų išaugs? Tušti žmonės.

po gavelio man ir panasios nuotaikos buvo. malonu matyt kad yra mastanciu

Nu ir velniop tuos zurnalus! Viesteik juose nemoko nieko naudingo, tokiam stiliuj "pasidziaukime ir paliudekime su kitais", o nx? Turim savus gyvenimus. Tipo kazkam rupi kas ten kokai anoreksija ar bulimija susirgo? Tegul pasiunta! Pacios kaltos, tegu daugaiu skaito tu zurnalu, tai gal apsivalys lietuva nuo totaliu idiociu, kurios prabegus kazkokiam laikui gimdo infantilikus vaikus. O kas liecia "Cosmopolitan'us" su savo krushiimosi epocha - px tegul krusasi, man irgi krushtis patinka. Tai vienintelis tikras daiktas (po maisto), kuris istikruju pasotina...

taip, mylim tave..bent jau as :$
tu geriausia!