Main

Knygų skaitymas Archives

May 4, 2009

Knygų skaitymas

Prieš išvažiuojant į kaimą paėmiau iš bučiokės* porą knygų.

Ernesto Che Guevara "Bolivijos dienoraštis". Pirmas kąsnis, gan greitai ir lengvai susikramtė. Skaitytadamas regėjau išgyvenimą džiunglese, upes ir kalnus, susirėmimus prie jų. Istorijos pamoka.

Noam Chomsky "Tikslai ir vizijos". Pripažinsiu, jog po džiunglių pereit prie nesuprantamų terminų buvo kiek sunkoka. Per porą vakarų suvalgiau, ir užvertęs knygą paklausiau jos "tai ko tu iš manes nori?". Buvau kaime ir manes nebepiso(-a) tai. Gavosi daugiau skaitalas bendram išsilavinimui.

Umberto Eco "Fuko švytuoklė". Šitą davė bučiokas, kai atvyko vizito pas mane į kaimą. Šiandien (gegužės trečią, vakare, grįžtant iš lenkijos) baigiau skaityti (trisdešimt dienų:)). Pirmi dešimt puslapių buvo sunkiai suvokiami "apie ką čia?". Paskui pagavau kabliuką ir pradėjau ryti lapą po lapo. Tamplieriai, skaičiai, daug mistikos, išgyvenimų, daug citatų iš knygų. Cituojant kolegą "knyga apie knygas". Pripažinsiu, kad užkabino gan smarkiai ties viduriu, ir virš galvos užsidegė klaustukas "tai čia rimtai taip buvo?". Paskui atleidau raumenį. Paskutinis knygos ketvirtis pasirodė gan painus. Patiko. Ypač fone grojant Ekca Liena "Slow Music For Rapid Eye Movement".

Gal turit kokio skaitalo?

---
*Bučiokė/-as - kaip ir bendranuomininkė/-as

July 9, 2009

Skrydis virš gegutės lizdo

Ketvirtadienį, pakeliui į "Tundrą" baigiau skaityti. Skaitėsi lengvai, ties viduriu prisiminiau matęs filmą, bet knyga, kaip visad, geresnė :) Kūrinį gražinau atgal į "Adomėlio biblioteką" ir sekantis veikalas, susilaukęs daug rekomendacijų, bus Kurt Vonnegut "Galapagai".

Ką skaitai tu?

November 23, 2009

Tai knygų skaitymas

Šiek tiek perskaičiau lapų.

A.Brener ir B.Schurz "Ką daryti? 54 kultūrinio pasipriešinimo valdžiai technologijos vėlyvojo kapitalizmo epochoje".
C. Castaneda "Don Chuano Mokymas" ir "Kita Tikrovė". Niekad nebuvau skaitęs šio autoriaus knygų, tačiau buvau girdėjęs apie jį iš draugų. Vieni sakė "ten daug naudingų žodžių" kiti sakė "šūdas, išgalvota viskas", o aš nusprendžau perskaityti ir sužinoti. Iš tiesų įdomu skaityti (ir mokytis?). Radau aprašytus "dalykus kuriuos esu patyręs ir matęs" pvz. "žmonės kaip šviečiantys kiaušiniai" ir kurių nesu patyręs, bet looking forward to see you, Meskalith. Nusipirksiu dar keletą knygų ;)
Anais Nin" "Paukšteliai". Lengvai bėgančios akys per eilutes ir spaudžiantis klynas.

October 14, 2010

Užjūrio velnias + Randai

B. Jauniškis Wai Jang Guei Dzi arba Užjūrio Velnias. Vasaros gale buvau kaime ir ieškojau skaitalo palėpėj. Į akis krito ši knyga dėl kinietiško pavadinimo. Galvoju "čia apie tuos kraštus bus parašyta, o kadangi viduje dega ugnelė sužinoti apie rytų kraštus - paskaitysiu". Nesuklydau. Knyga apie lietuvių misionierius, nešusius kryžius į tolimus rytų kraštus, atsiradusias dvejones dėl kryžiaus, opiumo ir hašo vartojimą, vatikano užkulisius, jaunystę kunigų seminarijoje ir draugystę. Autorius parašęs panašių veikalų apie Indiją, Kongą, Braziliją, tad bandysiu rast.

A. Kiedis Randai. Pasiskolinau iš draugo, nes jau kurį laiką nieko neskaičiau. O čia apie žinomos grupės narį. Katik baigiau skaityti, tai galiu pasakyt tik tokią frazė "sex drugs and rock'n'roll". Apie čiūvako gyvenimą, narkotikus, lomkes, grupę, pisimąsi, susitikimą su Dalai Lama ir susižalojimus. Užsimaniau pajūtūbint.

October 21, 2010

Antra autobiografija "iš eilės"

Šiandien baigiau skaityti Jo Šventenybės XIV Dalai Lamos Autobiografija. Laisvas Tremtinys.
Liūdna istorija Tibeto tautos, Kinijos valdžia ten įvedė savo policinius rėžimus, vykdo genocidą ir niekina kultūrinį ir religinį palikimą. Panašiai kaip su SSRS buvo. Dar kasa uraną, ir radioaktyvias atliekas superka iš kitų šalių ir jas "saugo" Tibeto teritorijoj. Man tai liūdna.
Om Mani Padme Hum ir Free Tibet!

About Knygų skaitymas

This page contains an archive of all entries posted to Audro in the Knygų skaitymas category. They are listed from oldest to newest.

Kelionės is the previous category.

Muzika is the next category.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35