« Tragedy @ Elba, Warszawa 2009 05 02 | Main | Grojantis Audrelis. »

Knygų skaitymas

Prieš išvažiuojant į kaimą paėmiau iš bučiokės* porą knygų.

Ernesto Che Guevara "Bolivijos dienoraštis". Pirmas kąsnis, gan greitai ir lengvai susikramtė. Skaitytadamas regėjau išgyvenimą džiunglese, upes ir kalnus, susirėmimus prie jų. Istorijos pamoka.

Noam Chomsky "Tikslai ir vizijos". Pripažinsiu, jog po džiunglių pereit prie nesuprantamų terminų buvo kiek sunkoka. Per porą vakarų suvalgiau, ir užvertęs knygą paklausiau jos "tai ko tu iš manes nori?". Buvau kaime ir manes nebepiso(-a) tai. Gavosi daugiau skaitalas bendram išsilavinimui.

Umberto Eco "Fuko švytuoklė". Šitą davė bučiokas, kai atvyko vizito pas mane į kaimą. Šiandien (gegužės trečią, vakare, grįžtant iš lenkijos) baigiau skaityti (trisdešimt dienų:)). Pirmi dešimt puslapių buvo sunkiai suvokiami "apie ką čia?". Paskui pagavau kabliuką ir pradėjau ryti lapą po lapo. Tamplieriai, skaičiai, daug mistikos, išgyvenimų, daug citatų iš knygų. Cituojant kolegą "knyga apie knygas". Pripažinsiu, kad užkabino gan smarkiai ties viduriu, ir virš galvos užsidegė klaustukas "tai čia rimtai taip buvo?". Paskui atleidau raumenį. Paskutinis knygos ketvirtis pasirodė gan painus. Patiko. Ypač fone grojant Ekca Liena "Slow Music For Rapid Eye Movement".

Gal turit kokio skaitalo?

---
*Bučiokė/-as - kaip ir bendranuomininkė/-as

Comments (2)

d.:

Aš Fuko švytuoklės dar nepabaigiau, liko ~100psl. Pirmi kažkiek buvo "wtf, pitagoro spindulio tobulybės esencija", paskui užkabino, tada užpiso su lyriniais nukrypimais po 80psl, pamiršau kas anksčiau buvo, ir dabar jau vėl įdomu, kaip pasibaigs viskas. Prieš tai iš beviltiškumo ėmiau pirmą pasitaikiusią knygą - "Knyga be pavadinimo", fantastinis nuotykių detektyvas apie kukurūzų vaikį, kurios aprašymas prasilenkia su turiniu. Šiaip paėmus lėkštoka, bet suėjo greit ir neblogai. Dar prieš tai - "Ponas Ibrahimas ir Korano gėlės". Šitą per vieną ar kelis prisėdimus įveikt galima, apimtis ~70psl tik. Graži tokia.

Paėmiau iš Adomėlio "Skrydis virš gegutės lizdo". Ryt pradėsiu :)

About

This page contains a single entry from the blog posted on May 4, 2009 1:19 AM.

The previous post in this blog was Tragedy @ Elba, Warszawa 2009 05 02.

The next post in this blog is Grojantis Audrelis..

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.35