« "Zhouyu de huoche" | Main | Toliau "mokomės" (PEN-GU-I-NAI) »

Logorėja arba Citatos: TA PRASME. Nepatingėsiu!

Teko apsilankyti įvadinio valstybės tarnautojų mokymo paskaitoje tema "Viešosios politikos formavimo ir įgyvendinimo procesai ir institucijos". Whatever, galėjo būt kad ir apie pūkuotukus. Nesupratau nė velnio. Laimei (na, duoda supratimo, kad nesi paskutinė tupidla), ne aš viena. Lektorės pavardės neminėsim. Visgi verta pažymėt, kad ji doc. dr. Ir kaip iki tokių aukštumų prisikasė? (Retorinis klausimas). Kadangi pirmas 20 paskaitos minučių nesumojau kospektuot to, apie ką tuoj papasakosiu, tai statistika nėra visiškai tiksli (skaičiavimo vienetu imat paskaitą). Tikslu, jei pasakysiu, kad skaičiuota buvo nuo 13.24 iki 14.34, t.y., valandą ir dešimt minučių. Skaičiavau, kiek kartų per tą laiką buvo pasakyta "ta prasme". Ne kažin kiek rečiau girdėjom ir "tiesiog", "vienu žodžiu", "iš tikrųjų". Visa kita žodžių versmė buvo, nors, rodos, ir ne kalbos šiukšlės, visgi nesakė nieko. Logorėja.

Didžioji kalbininkė nesu, bet nuo tokio kiekio sakytinių šiukšlių tikrai įsiskaudo galvą. Tai ir skaičiavau. Iš linksmumo, arba gal, kad nebuvo daugiau ką veikt. Visa masė, turiu pastebėt, buvo varoma greitakalbe. Šalia sėdėję kolegos turbūt negalėjo suvokt, ką aš tiek konspektuoju, bet aš, nepaisant galvos skausmo, smaginausi. Iš pradžių galvojau kiekvieną ištartą "ta prasme" žymėt pagaliuku, bet greit suvokiau, kad gerai padariau, iškart rašydama skaičius, nes kitaip būčiau užgaišus daug laiko skaičiuodama. Taigi: "ta prasme" per skaičiavimui skirtą laiką buvo užfiksuota lygiai 361 kartą! (Tas skaičius taip "sumažėjo", nes kartais buvo skaitoma iš lapų, kur, mano didžiai nuostabai, tie žodeliai kažkaip buvo neįrašyti.) Hm, bet aš ne tik skaičiukus rašinėjau (kurių pripyliau tris psl.), aš dar ir konspektavau. Aha, įsivaizduokit, buvo ką! Dažniausios frazės, žinoma, buvo "ta prasme iš tikrųjų", "vienu žodžiu ta prasme", "iš tikrųjų vienu žodžiu" ir kitos labai panašios. O dabar Jūsų teismui rišliausi sakiniai (turiu patikint, kad nei vienas iš čia pateiktų sakinų nėra mano nukąstas; visi jie tokie ir tebuvo, mintis baigėsi ten, kur baigėsi, čia aš nieko padaryt negaliu):
- Specialistai, kurie atsakingi, ta prasme iš tikrųjų, už tam tikras šalis.
- Nu, ta prasme, ir studijuoti tas pačias teorijas, kurios ta prasme, ten...
- Be jokių, vienu žodžiu, ta prasme, vienu žodžiu.
- Bet, ta prasme, todėl, kad iš tikrųjų.
- Būtent ir tada, nu, būtent.
- Kad, vienu žodžiu, ji yra... Tai štai.
- Ta prasme, gali sukonstruoti vienaip, ta prasme, gali kitaip.
- Nu, ta prasme, yra simboliai, kurie naudojami, ta prasme.
- Vartojamos (!) yra strategijos, kad, vienu žodžiu.
- Ar ne, ta prasme? (Genialus klausimas)
- Ta prasme, iš tikrųjų, nu, kad ta prasme, iš tikrųjų.
- Ta prasme, nu, kad jau yra ten.
- Tai ir visada reikia ver... (suprask: vertinti), na, ta prasme.
- Kas būtų, jeigu, vienu žodžiu, iš tikrųjų, būtų, khem...? (One more genialus klausimas)
- Vienu žodžiu, dėl to yra ten, nu, vienu žodžiu, visokių.
- Daug mažesnis tas žingsnelis ir daug mažesnis, vienu žodžiu.
Kai ir rašais citatas, ir skaičiuoji puikiuosius žodžius, kartais pamiršti, ką reikia žymėt: taprasmes ar vienužodžius. Tik gaudai ausim šiukšlytes. O artėjant paskaitai į pabaigą, buvo mesta dar viena geniali frazė: "Pas mus su laiku blogai." Ot tai!, galvoju, turėjai galimybę ir į pusvalandį tą paskaitą sutalpint, šiaip jau... Po to dar pasakė: "Kad naudotumėtės ta sukaupta patirtimi". Kokia, wtf, patirtimi?! Ar mes čia ką patyrėm?!?
Pavargau.

Comments

nu prisijuokiau :)

Kas idomiausia panasiai kalbanciu lektoriu yra daug...

Juokinga beigi graudu.

Jezusmarija... Taprasme...
Luzau...