« piknikas šalikelėje | Main | kalbos kultūra »

makosia

Kelios programos, kurių dėka migraciją galima laikyti sėkminga.

Taip pat būtų įdomu išgirsti ir kitokias nuomones, pavyzdžiui, apie obuolininkų infantilizmą, apie tai, kaip ištraukti mini cd-r’ą, jeigu esi durnas arba durna, apie magsafe pakrovėjo indikatorių, kuris trukdo miegoti, apie plastmasės ir aliuminio nesuderinamumą, apie rankų plovimą prieš darbą su Mighty Mouse, apie Sleepless pavojus vaizduoklio matricai, apie tai, ką pasakytų Ilfo ir Petrovo herojai ir daugelį kitų dalykų.

Išbandyta su inteliniu macbook’u, mac os 10.4.9:
(programos, kurios įeina į instaliacinį paketą, neminimos)

Adium X. Kuri laiką šis šnekus ančiukas varė mane iš proto su savo begaliniais crash’ais – tikrai sumedžiojau keletą tuzinų. Po 2007.03.25 versijos 1.0.2 Adiumas visiškai aprimo, galbūt pasibaigė medžioklės sezonas, netgi šiek tiek pasiilgstu to pikiruojančio kryksimo.

Skype. Jokių pretenzijų, nebent keli įkyrūs virusai, kurie laimei vis tiek nepasileidžia.
Kodėl visgi atidaroma nuoroda su šmaikščiu komentaru apie „sexy merginas“, kai adresatas ir adresantas yra pagyvenusi moteriškė, kuri žodį „sexy“ galėtų užrašyti tik per klaidą pildydama prašymą JAV vizai gauti?
Sakoma, kad šis dalykas ir yra progreso variklis.
O riaušių dalyviams estai galėtų uždrausti naudotis Skype, tegul bendrauja mobiliais – ekonominės sankcijos yra veiksmingesnės negu juodi bananai.

Firefox. Dar yra Safari ir Opera. Bet kaip yra, taip yra. Čia jau atskira tema.
Kol kas nieko geriau nesuradau.

VLC. Iki versijos 0.8.6b mėgdavo crash’us pereinant iš arba į fullscreen mode.
Šiuo metu jokių pretenzijų.

Parallels. Nelaimei yra kelios programos, kurios veikia tik su Windows, todėl kartais pasileidžiu kastruota XP emuliaciją.Mano atveju, tai keli žodynai ir spelčekeriai, Abbyy eFormFiller ir viena lietuviška buhalterinė programa.
Visas jas sieja vienas dalykas – lietuvybė, todėl jokių pretenzijų neturiu, tuo labiau, kad jauti šiokį tokį šėtonišką malonumą, kai gali pasileisti vindousus kartu su jo programomis kaip atskirą procesą atskirame lange .
Parallels pasileidžia beveik taip pat greitai, kaip ir koks fotošopas, o procesorių apkrauna (priklausomai nuo vindosinių procesų skaičiaus) iki 15%.
Palyginimui: makosinis Azureus su keliais gigabaitais eilėje nesikuklina 5%.

MacTheRipper. Kadangi čia dvd-rom’us apgauna kiek lėčiau negu Windows bendruomenėje ir Dvd Idle arba Dvd region free analogų iš esmės nėra.
Ši programa leidžia greitai ir patogiau pasidaryti demakrovizinta-ridžnfry kopiją.
Naudoju šią programą tik testavimo tikslais.

Kita vertus, jau seniai prisisiunčiau iki gyvos galvos, todėl toliau tik įvardinsiu kelias programas, kurios savyje neša du dalykus – jos yra naudingos, bet kainuoja:
Adobe produktai, Microsoft Office for Mac, ConceptDraw, Roxio Toast Titanium.
Aišku, yra Gimp, OpenOffice, Google Docs ir visa kita, o mokėti galima būtų tik už elektros energiją ir aplinkos taršą.

Kita kartą, parašysiu apie programas, kurios suteikia nebūtinus, bet visgi apčiuopiamus malonumus ir patogumus mac os aplinkoje (Mouse Zoom, Sofa Control, Canon Image Browser ir kitos), o taip pat apie nuotykius windows tinkluose.

Taip pat norėtųsi padiskutuoti apie esamas desktopines operacines sistemas, jų suderinamumą su vartotojų poreikiais ir gaminamais geležiukais.
Pradžiai štai tokia nuomonė apie Ubuntu vietą *nix'ų šeimoje

To be continued...