" /> vosvos weblog: November 2004 Archives

« October 2004 | Main | December 2004 »

November 25, 2004

kaip rašyti?

Niekad nerašiau ir nemąsčiau, kaip reikia rašyti knygas. Bet va užtaikiau ant laidos, kur berods Mikutavičius uždavė klausimą Malūkui, kaip reikia rašyti knygas, kad žmonės jas skaitytu. Ir tas davė tokį paprastą receptą - reikia rašyti tai, ką pats norėtum skaityti. Ir šis receptas manau tinka ne tik knygoms. Pvz, rašyk kodą, kurį pats norėtum skaityti, rašyk programas, kuriomis pats norėtum naudotis. Atrodo paprasta, bet realybėje nedaug kas taip daro:)

ps. taigi prieš blogindami pagalvokite ar norėtumėte skaityti, ką ten parašėte:) ačiū.

November 15, 2004

labanoras 04 (nkt)

Kartais jauti, kad miestas ir jo komunaliniai patogumai juodai užkniso, o gyventi šviesoje jau darosi nuobodu. Tai reiškia, kad atėjo laikas naktiniui žygiui! Belieka susirasti keletą draugų (kas nevisada paprasta:) ir išsirinkti žalią plotą Lietuvos žemėlapyje. Labanoro giria - puikus pasirinkimas. Nusprenžiame, kad palapinių ir miegmaišių mums neprireiks. Užsiperkame žiupsnelį kalorijų ir sėdame į traukinį. Šeštadienis, 20:15 išjuda traukinys Vilnius-Turmantas. Išlipame Švenčionėliuose, kur 21:43 pradedame savo žygelį.
1.jpg
Žingsniuojame po miškus. Prieiname visai neblogą stovyklavietę prie Žeimenos (nors visi tikėjomės, kad čia jau tekės Lakaja:) Susikuriame ugnį.
2.jpg
Valgome ir gaivinamės gėrimais. Maždaug pirmą valandą, susiruošiame tęsti žygį. Šalta. Tik po gero pusvalandžio ėjimo truputi apšylame. Tikimės rasti tiltą per Peršokšną, bet randame tik Lakają, be jokio tilto. Užbrendame į kažkokią sodybą, kur mus pasitinka šuo ir arklys.
3.jpg
Tikimės prie sodybos rasti tiltą, bet randame tik lieptą. Bandome apeiti sodybą, nes šuo sukėlė nemažai triukšmo. Visai nesinori gauti švino. (normalūs žmonės tokiu metu nevaikšto, šauk). Tas bandymas apeiti sodybą privedė prie to, kad truputi pasiklydome ir išsimušėme iš kelio (?). Pagaliau randame Peršokšną ir tiltą per ją. 04:30.
4.jpg
Einame dar kelis kilometrus ir nutariame, kad jau laikas susikurti ugnį ir pavalgyti. Kertame medį.
5.jpg
Šildomės prie ugnies, verdame makaronus ir ragaujame vyšnių trauktinę.
6.jpg
Nutariame truputi pamiegoti. 05:45.
7.jpg
07:30. Rytas ir jau įtartinai šviesu.
8.jpg
Ugnis dar rusena, bet jau menkai šildo.
9.jpg
Laikas keltis!
10.jpg
Susirenkame daiktus ir traukiame toliau...
11.jpg
Randame tiltą per Lakają ir sodybą su pirtele. ech...
10:30 Sustojame pusryčiauti.
12.jpg
12:20 Prieiname Žeimeną. Prausiamės. Randame užkaltą parduotuvę. 12:39 iš Vilniaus gauname žinutę, kad traukinys Žeimenos stotelėje bus 12:59. Iki stotelės dar liko keli kilometrai. Dididiname tempą. Einame bėgiais. Bėgame! Karatais atsigręždami ar traukinys mums dar nemina ant pedų. Spejame pirmi! Ant suoliuko nesisėdame nes bijome, kad sustos širdis:)
Maršrutas, galetų būti kažkuo panašus į šį:
lbnktmap.jpg
O dabar, atgal prie komunalinių patogumų, po 17 valandų miego:)

November 12, 2004

uab satana

Senai žinojau, kad "A-S" yra įprastas misstype'as. Ir akivaizdu, kad Lietuvoje nemežai firmų nenaudoja spellcheckerių.
uabsatana.jpg
Gerai, kad bent stop-juosta apviniojo.

November 5, 2004

tik ne atviras!

Duosiu jums tokį patarimą. Su klientu bendraujant niekad nesakykit, kad projektui naudosit "atviro kodo" programinę įrangą:) Geriau arba išvis nesakyti, ar nors panaudoti tinkamesnius žodžius, kaip "nekomercinę" ar "nemokamą". Nes va prasitariau, kad naudosime "atviro kodo" duomenų bazių valdymo sistemą, o klientas:
"tai reiškia... nesaugia...". (ir ka? tada tenka aiškinti, kad jis nelabai supranta ką kalba, o juk klientas turi būti visada teisus:) Nors šiaip aišku geriausia, kad su klientais bendrautu ne tech žmonės, o tam paruošti kvalifikuoti vadybininkai:)

November 1, 2004

mano šuo

Senais gerais laikais, kai visi turėdavo savo HomePage'us, juose reikėdavo parašyti: "Čia mano šuo, o čia mano pašto ženklai (markės)". Pamaniau, o kuo blogai, prastesni? Na pradžiai apsiribosiu tik šunimi:
labai pikts suo

pikts suo

iš kur tos akys?

/. rašo apie mokslininkų atradimą, kad žinduolių akių, šviesai jautrios ląstelės, išsivystė iš šviesai jautrių smegenų ląstelių. Įdomu tai, kad žmogaus akis, buvo vienas iš kreationizmo argumentų teigiant, kad toks sudėtingas organas negalėjo atsirasti be aukštesnių jegų pagalbos.

Keletas citatų iš /. komentarų:
After all, God did create Adam from the Earth. God is the master of code-reuse!

"In the land of the blind, the one-eyed man is king."

It's kind of like science proving that God is not real. The effort is meant to fail because science cannot deal with God because it isn't designed to.

What is this "Creationism" program? And will it run on Linux?